Πώς να τη θεραπεία μύκητα των νυχιών στα πόδια στο σπίτι

Μύκητες από τα νύχια εμφανίζονται συχνά σε ανθρώπους που δεν τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς να τη θεραπεία της ασθένειας στο σπίτι σας για να γρήγορα να απαλλαγούμε από τη νόσο. Υπάρχουν πολλά ειδικά φάρμακα που βοηθούν να εξαλείψει τα συμπτώματα του μύκητα, αλλά, επίσης, να σταματήσει την ανάπτυξη των μικροοργανισμών.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λαϊκή συνταγές για τη θεραπεία του μύκητα, για να βελτιώσουν την κατάσταση και ανακουφίζει από τον κνησμό. Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική υγεία του ανθρώπου. Θα περιγράψουμε τις πιο δημοφιλείς μεθόδους θεραπείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας.

Τα κύρια συμπτώματα της νόσου

Όταν η λοίμωξη είναι στα αρχικά στάδια, ο ασθενής μπορεί να μην το παρατηρήσετε, καθώς τα σημάδια των ζημιών από τα πόδια και τα νύχια εκδηλώνονται. Αλλά μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ο ασθενής εμφανίσει συμπτώματα που υποδηλώνουν την παρουσία του μύκητα:

 • η σκιά του νυχιού αλλάζει, γίνεται θολό, αναφέροντας ότι η ασθένεια;
 • σταδιακά αρχίζει να ξεφλουδίζει το καρφί από το κρεβάτι καρφί;
 • στο πρώτο στάδιο, σημαντικές αλλαγές δεν παρατηρούνται, αλλά με την πάροδο του χρόνου, η επιφάνεια του νυχιού γίνεται παχύτερο και άνισο *
 • στην περιοχή των προσβεβλημένων νυχιών εμφανίζεται πόνος, η οποία σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες του ασθενούς φορώντας το Παπούτσι?
 • μεταξύ δάχτυλα το δέρμα ξηρό, σχηματίζονται μικρές ρωγμές;
 • υπάρχει έντονη φαγούρα, η οποία εντοπίζεται συνήθως ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.

Με τα πρώτα συμπτώματα, θα πρέπει να μάθετε πώς να τη θεραπεία μύκητα των τα νύχια των ποδιών. Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι, αλλά πρώτα για το πώς η θεραπεία θα πρέπει να μιλήσετε με έναν γιατρό.

Στο αρχικό στάδιο, δεν είναι δυνατόν να γίνει με τοπική δράση. Αν ο μύκητας εξαπλώνεται, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε φάρμακα σε μορφή χαπιού.

onihomikoz-simptomy

Η χρήση των ναρκωτικών σε μορφή ταμπλέτας

Αυτά τα φάρμακα βοηθούν στη θεραπεία του μύκητα σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Χάπια εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και εξαπλώνεται σε όλο το σώμα, με αποτέλεσμα την καταστροφή του μύκητα σε ένα ολοκληρωμένο τρόπο. Αυτό εμποδίζει τους μικροοργανισμούς να εξαπλωθεί και σε υγιή όργανα.

Πώς να τη θεραπεία μύκητα των τα νύχια των ποδιών μπορεί να προτείνει μια θεράποντα δερματολόγο, η θεραπεία πραγματοποιείται στο σπίτι, δεδομένου ότι το φάρμακο δεν απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο. Η θεραπεία με αυτά τα φάρμακα συνταγογραφείται μόνο από τον θεράποντα ιατρό. Ο γιατρός θα είναι σε θέση να επιλέγουν την βέλτιστη θεραπευτική αγωγή.

Πριν από την έναρξη της θεραπείας, θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τη λίστα των αντενδείξεις και πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες από τα φάρμακα.

Οι κύριες επιλογές θεραπείας για δημοφιλείς συνταγές

Πόδι του αθλητή μπορεί να θεραπευτεί όχι μόνο τα φάρμακα αλλά επίσης φιλικό προς τα κατοικίδια τρόπους. Για να επιλύσετε οξεία συμπτώματα της νόσου, και την ταχύτερη ανάκαμψη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

 • μαγειρική σόδα;
 • το υπεροξείδιο του υδρογόνου;
 • το καθαρό αλκοόλ;
 • διαφορετικά βότανα;
 • το επιτραπέζιο αλάτι;
 • διάλυμα ιωδίου;
 • πλύσιμο σε σκόνη *
 • το οξικό οξύ.
 • σκόρδο.

Όλα αυτά τα εργαλεία, όταν εφαρμόζεται σωστά, να δώσει ένα εμφανές αποτέλεσμα. Αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι για ένα καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να περιμένουμε για την αναγέννηση των υγιών νυχιών, καθώς και να πραγματοποιήσει την διαδικασία κάθε μέρα.

Αν είναι δυνατόν, η πληγείσα περιοχή της πλάκας έχει αφαιρεθεί εντελώς, θα επιταχύνει την διαδικασία της αποκατάστασης, όπως τα θρεπτικά συστατικά που θα εύκολα να διαπεράσει το δέρμα που επηρεάζονται. Μετά τη χρήση δημοφιλείς συνταγές, οι γιατροί συστήνουν την εφαρμογή μια αντιμυκητιασική αλοιφή που θα επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

Δεν είναι κάθε ασθενής καταλαβαίνει ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όχι μόνο για το πώς να τη θεραπεία μύκητα των τα νύχια των ποδιών, αλλά και συνεχώς να παρατηρούν την υγιεινή στο σπίτι. Κάθε μέρα θα πρέπει να φοράτε καθαρές κάλτσες σε εύθετο χρόνο για να πλύνετε τα ασπρόρουχα, καθαρίστε τα παπούτσια στο χρόνο και να διενεργούν τις διαδικασίες υγιεινής.

Κανόνες για τη χρήση του ιωδίου

Το ιώδιο είναι αρκετά αποτελεσματική στη θεραπεία του μύκητα, επιπλέον, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και επιταχύνει την επούλωση. Χρησιμοποιείται ως μέθοδος θεραπείας της τουλάχιστον ένα μήνα, μερικές φορές το μάθημα εκτείνεται σε δύο μήνες.

Μετά από αρκετές εφαρμογές, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι η μυρωδιά εξαφανίστηκε, και έχει επίσης εξαλειφθεί άλλα συμπτώματα. Ακόμα και όταν τα συμπτώματα του μύκητα εξαφανίζονται, δεν μπορείτε να σταματήσετε τη θεραπεία.

Οι βασικές επιλογές της εφαρμογής:

Για να εκτελέσετε την επεξεργασία των επηρεαζόμενων σταματήσει, να αγοράσει το διάλυμα ιωδίου, σε συγκέντρωση που δεν υπερβαίνει το 5%. Είναι αρκετό για να το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή μία σταγόνα από το προϊόν δύο φορές την ημέρα. Επίσης, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και υγιής ιστός δεν επηρεάστηκαν από το μύκητα.

Προετοιμάστε ένα δίσκο με το ιώδιο, το νερό θερμαίνεται και προσθέστε το ιώδιο. Στη συνέχεια, τα πόδια του να είναι βυθισμένο στο νερό και αφήστε το για δεκαπέντε λεπτά. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το ενήλικο καρφί και το πιάτο, το οποίο μεταφέρεται θα πρέπει να αφαιρεθούν με ψαλίδι. Την επόμενη, λιπάνετε την πληγείσα περιοχή με υπεροξείδιο του υδρογόνου και να εφαρμόσει έναν επίδεσμο με αντιβακτηριακό φάρμακο.

Κλασικό σύστημα η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση των ναρκωτικών, αυτό σημαίνει πρώτον, λιπαίνει τις πληγείσες περιοχές των νυχιών και του δέρματος εντός δεκατεσσάρων ημερών, και μετά από αυτό για δύο εβδομάδες, εφαρμόστε ένα διάλυμα ιωδίου. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα από 9% το ξίδι, είναι, επίσης, χρησιμοποιείται για δεκατέσσερις ημέρες.

Σε ένα αδιαφανές μπουκάλι ανακατεύουμε το χυμό του σκόρδου, το ίδιο ποσό του ιωδίου nitrofungin. Η προκύπτουσα εργαλείο προστίθενται 10 ml οξικού οξέος. Το έτοιμο διάλυμα εφαρμόζεται στο προσβεβλημένο μέρος του νυχιού, προηγουμένως, το πόδι πρέπει να είναι ζεστό.

Πριν τον ύπνο, θα πρέπει να κάνετε το μπάνιο, με βάση το αλάτι και το ιώδιο. Για το σκοπό αυτό, ένα λίτρο νερού λαμβάνει περίπου 150 γραμμάρια θαλασσινό αλάτι και λίγη σόδα, σταλαγματιάς περίπου 10 σταγόνες ιώδιο. Όταν το δέρμα είναι καλά θερμαίνεται, μπορείτε να το αφαιρέσετε με το προσβεβλημένο τμήμα του νυχιού, και στη συνέχεια να τριφτεί το κόψει. Περαιτέρω, το σύνολο του πόδι είναι πλήρως επεξεργασμένα με ιώδιο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αφαίρεση των προσβεβλημένων νυχιών και την θεραπεία των υγιών περιοχών, χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία. Κόφτες και το ψαλίδι που χρησιμοποιείται για να αφαιρέσετε τις πληγείσες καρφί θα πρέπει να είναι προσεκτικά να απολυμαίνονται.

τα πόδια

Μαγειρική σόδα

Τακτική τραπεζαρία σόδα βοηθά να απαλλαγούμε από το μύκητα.

Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για όσους αναρωτιούνται πώς να τη θεραπεία μύκητα των τα νύχια των ποδιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα στο σπίτι, επιπλέον, χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια με τη μορφή αλοιφών ή σταγόνες από το μύκητα. Το προϊόν έχει απολυμαντικές ιδιότητες, γεγονός που δεν επιτρέπει παθογόνους μικροοργανισμούς να αναπτυχθούν. Επιπλέον, η σόδα βοηθά να κάνει τα μέρη μαλακότερο.

Για την πλήρη θεραπεία της μυκητιασική λοίμωξη, ο ασθενής μπορεί άμεσα να χρησιμοποιήσετε σόδα σκόνη και λύσεις που βασίζονται σε αυτό:

 • Τα ζυμαρικά. Σόδα σκόνη αναμειγνύεται με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό για να αποκτήσετε μια πηλού, μετά την οποία η σύνθεση, προστίθενται μερικές σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού. Το έτοιμο μίγμα εφαρμόζεται στις προσβεβλημένες περιοχές των νυχιών και αφήστε το για δέκα λεπτά, μετά από το καθορισμένο χρονικό διάστημα για την επικόλληση πλένεται με ζεστό νερό. Πόδια λοιπόν τρίβονται με μια πετσέτα.
 • Το λουτρό. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ζεσταμένο νερό, τότε ρίχνουμε μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ρίξτε το υγρό σαπούνι. Σε αυτή τη λύση, τα χαμηλότερα πόδια και αφήνεται σε ηρεμία για περίπου είκοσι λεπτά. Σε δύο λίτρα νερό λαμβάνεται ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.

Άλλες μεθόδους της λαϊκής ιατρικής

Υπάρχουν και άλλες επιλογές από ό, τι για τη θεραπεία μύκητα των νύχια, να διεξάγει τέτοιες θεραπείες στο σπίτι. Για τη θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί:

 • Το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού. Το εργαλείο έχει μια πολύ ισχυρή αντιμυκητιακή δράση του ελαίου βοηθά στη θεραπεία του μύκητα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Να χρησιμοποιείτε το φάρμακο θα πρέπει, τουλάχιστον, τρεις φορές την ημέρα. Και ότι η επίδραση ήταν ισχυρότερη το βράδυ συνιστάται να κάνετε ένα μπάνιο με βάση το υπερμαγγανικό κάλιο και το ξύδι, και στη συνέχεια να εφαρμόσει το πετρέλαιο.
 • Το φικαρία. Αποτελεσματικό βότανο που βοηθά στην καταπολέμηση του μύκητα των νυχιών. Για να μαγειρέψουν, θα πρέπει να πάρετε τα φρέσκα φύλλα του φικαρία και να μετακινηθείτε μέσα από μια μηχανή κοπής κιμά. Από την προκύπτουσα μάζα χυμό, και στη συνέχεια αναμιγνύεται με μια συγκέντρωση αλκοόλης 70%. Παρατηρήστε την αναλογία του ένα προς ένα. Το διάλυμα που παρασκευάζεται φέρεται να είναι τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα, το προϊόν εφαρμόζεται στην πάσχουσα περιοχή των ποδιών και των νυχιών. Δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό έχουν ξηρά φύλλα του φυτού, είναι απλά συνθλίβονται από το μύλο, και το τελικό σκόνη που αναμιγνύεται με το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού ή οξικό οξύ.Θα πρέπει να αποκτήσετε ένα πηλού, το οποίο εφαρμόζεται ως κομπρέσες για την πληγείσα περιοχή.
 • Σκόρδο. Κάποιοι προτείνουν να χρησιμοποιήσετε φρέσκο σκόρδο, καθιστώντας την περικοπή και παπανικολάου σκόρδο χυμό του στην πάσχουσα περιοχή, αλλά αυτό το καθεστώς, αν και απλή στην εκτέλεση, αλλά δεν είναι πολύ αποτελεσματική. Για να ξεπεραστεί η μυκητιασική λοίμωξη, θα πρέπει να κόβουμε το σκόρδο σε πρόστιμο τρίφτης και, στη συνέχεια, να εφαρμόσετε αυτό το μείγμα από το μολυσμένο καρφί από πάνω και να θέσει ένα κομμάτι βαμβάκι και τυλίξτε τα πάντα με έναν επίδεσμο.
 • Του φυσικού καφέ. Για να θεραπεύσει το πόδι του αθλητή, ώστε να φτιάξει καφέ και να το βάλετε σε μια έτοιμη λύση από το πόδι, η θερμοκρασία του λουτρού θα πρέπει να είναι περίπου 37-39 βαθμούς.
 • Το novocaine. Με τη βοήθεια αυτού του φαρμάκου κάνει gadgets, αρκετά για να απολαύσετε ένα βαμβάκι Νοβοκαΐνη, και στη συνέχεια να εφαρμοστεί στην πληγείσα νυχιών και αφήστε το όλο το βράδυ. Μόλις δύο ημέρες θεραπείας για να παρατηρήσετε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να βρείτε άλλους τρόπους από ό, τι για τη θεραπεία μύκητα των τα νύχια των ποδιών. Όλες αυτές οι μέθοδοι χρησιμοποιούνται εύκολα στο σπίτι. Περιγράφουμε τις πιο αποτελεσματικές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ασθένεια.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η προσωπική υγιεινή είναι το κλειδί για την επιτυχή θεραπεία. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα πρέπει να αλλάζουν συνεχώς τις κάλτσες καθημερινά και πλύντε τα πόδια σας με σαπούνι και νερό.

Σαπούνι: κανόνες εφαρμογής

Το σαπούνι δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην καταπολέμηση του μύκητα από το παραπάνω σημαίνει και συνθέσεις. Θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να προετοιμάσει το φάρμακο με βάση το σαπούνι για να απαλλαγούμε από τη μόλυνση.

Αρκετές εφαρμογές σαπούνι:

 • Μέθοδος το πρώτο. Ένα σφουγγάρι που εφαρμόζεται σαπούνι, και στη συνέχεια τρίβονται τα πόδια για τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το καρφί πιάτο θα γίνει πιο μαλακό, επίσης, το δέρμα γύρω από το καρφί. Αυτό θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε εύκολα το προσβεβλημένο νύχι χωρίς να προκαλεί πόνο. Τις άκρες των δακτύλων, επίσης, αντιμετωπίζονται με μια ελαφρόπετρα. Αμέσως μετά από αυτό το πόδι στεγνό μαντηλάκι, ισχύουν για τις πληγείσες περιοχές κρέμα μυκητιάσεις και να πάει για ύπνο. Το πρωί τα πόδια είναι λίγο ξεπλύνετε με κρύο νερό και αλειμμένο με πίσσα, και να αφήσει το εργαλείο, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο για περίπου δύο εβδομάδες.
 • Ο δεύτερος τρόπος. Μπορείτε γρήγορα να απαλλαγούμε από τη μόλυνση, αν κάθε πρωί και βράδυ για να πλύνει τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών σας με σαπούνι. Επίσης, μια λύση για το μπάνιο, σαπούνι είναι αλεσμένος με ένα τρίφτη τυριού, και στη συνέχεια να αραιωθεί με ένα κουταλάκι του γλυκού χρήματα σε ένα λίτρο ζεστό νερό, όπου μπορείτε να στείλετε το κουτάλι μια κουταλιά της σούπας σόδα. Η σύνθεση του μίγματος και να ρίξει το πόδι. Μπανιέρα για περίπου δεκαπέντε λεπτά και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα και αντιμυκητιασικά φάρμακα.

Όπως η πρόληψη των μυκητιάσεων, θα πρέπει πάντα να καθαρίζετε τα παπούτσια και συχνά αλλάζουν κάλτσες και να μην ξεχνάμε την υγιεινή.