Θεραπεία του μύκητα στα πόδια με λαϊκές θεραπείες

Μια τέτοια δυσάρεστη, μεταδοτική ασθένεια όπως η ονυχομυκητίαση είναι πολύ συχνή. Εκτός από τη θεραπεία με τη βοήθεια αλοιφών και δισκίων φαρμακείων, μπορείτε να δοκιμάσετε μεθόδους θεραπείας του μύκητα στα πόδια με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι. Υπάρχουν πολλές συνταγές για αποτελεσματικά αφέψημα, βάμματα, συμπιέσεις και πολλά άλλα. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συγκεκριμένη μέθοδο, πρέπει να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά της θεραπείας των μυκητών και τις αιτίες αυτής της ασθένειας.

Τι είναι το μανιτάρι;

Κάθε πέμπτος κάτοικος του πλανήτη πάσχει από ονυχομυκητίαση. Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι ποδιών του αθλητή: interdigital και νύχια. Αυτή η ασθένεια είναι μεταδοτική, συνοδευόμενη από κνησμό και ξεφλούδισμα του δέρματος των ποδιών. Ορισμένοι τύποι μυκήτων προκαλούν την ασθένεια. Η μόλυνση μπορεί να προκύψει από τη μη συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής, τη δοκιμή παπουτσιών κάποιου άλλου, την υπερβολική εφίδρωση των ποδιών και την επίσκεψη σε δημόσιους χώρους (αποδυτήρια σπορ, παραλίες, σάουνες).

Λαϊκές θεραπείες για μύκητες των νυχιών στα νύχια

Λόγω της ταχείας εξάπλωσης της λοίμωξης, το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ήδη συναντήσει μυκητίαση των ποδιών ή των νυχιών. Για να απαλλαγείτε από αυτήν την ασθένεια, είναι σημαντικό να οργανώσετε σωστά τη διαδικασία θεραπείας.

Μόλις αρχίσετε να αντιμετωπίζετε το πόδι του αθλητή με λαϊκές θεραπείες, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

 1. Είναι καλύτερο να αγοράζετε αρχεία μίας χρήσης για την επεξεργασία κατεστραμμένων νυχιών. Διαφορετικά, θα πρέπει να απολυμαίνετε τα εργαλεία πεντικιούρ σας τακτικά για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση.
 2. Πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο στο σπίτι, συνιστάται να κάνετε ατμό στα πόδια σας, να αφαιρέσετε τις κατεστραμμένες περιοχές των νυχιών, να χαλαρώσετε τον επιθηλιακό ιστό, να αλέσετε τις πλάκες και να σκουπίσετε τα πόδια σας στεγνά.
 3. Είναι σημαντικό να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην υγιεινή των ποδιών κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Τα παπούτσια και τα ρούχα πρέπει να χειρίζονται τακτικά για να σταματήσει η εξάπλωση της λοίμωξης.
 4. Ένας ασθενής με ονυχομυκητίαση πρέπει να έχει ξεχωριστή πετσέτα, παντόφλες και άλλα είδη υγιεινής. Τα νοικοκυριά πρέπει να αγοράζουν σαπούνι πλυντηρίου με πίσσα σημύδας για την πρόληψη των μυκήτων.

Kombucha

Το Kombucha, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή

Για τη θεραπεία της μυκητίασης, το kombucha πρέπει να εγχύεται σε διάλυμα ζάχαρης για περίπου 7 ημέρες. Το προκύπτον μείγμα υποβάλλεται σε επεξεργασία με τις πληγείσες περιοχές. Η σύνθεση μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη μυκητιακών στελεχών και να σκοτώνει βακτήρια.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ασθένεια σύμφωνα με την ακόλουθη συνταγή:

 1. Ένα κομμάτι μανιταριού απελευθερώνεται από ταινίες και συνθλίβεται.
 2. Τρίψτε τον προκύπτον πολτό στις πλάκες των νυχιών, περιοχές του δέρματος που έχουν υποστεί ζημιά από τη μόλυνση.
 3. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία 2-3 φορές την ημέρα έως ότου ο μύκητας εξαφανιστεί εντελώς.

Σόδα

Οι αιτιολογικοί παράγοντες των μυκητιασικών λοιμώξεων δεν μπορούν να αντέξουν ένα αλκαλικό περιβάλλον, επομένως η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμησή τους. Ένα ζεστό μπάνιο προετοιμάζεται για τη συνεδρία: 7 λίτρα νερό, 3 κουταλιές της σούπας σόδα και τριμμένο σαπούνι πλυντηρίου. Τα πόδια κατεβαίνουν στη λεκάνη αφού διαλυθούν εντελώς η σόδα και το σαπούνι. Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται για τουλάχιστον 4 συνεχόμενες ημέρες. Συνιστάται τέτοιες διαδικασίες να συνδυάζονται με τη χρήση φαρμάκων για την επιτάχυνση της ανάρρωσης.

Ξίδι

Το όξινο περιβάλλον αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό των σπόρων. Για οικιακή θεραπεία, αξίζει συνεπώς να δοκιμάσετε λουτρά ξυδιού, λοσιόν ή αλοιφές.

Ακολουθούν οι συνταγές:

 1. Ζεσταίνετε νερό στους 50 ° C, προσθέστε 200 ml ξύδι. Ο όγκος του διαλύματος ξιδιού πρέπει να είναι βαθιά στον αστράγαλο για τον ασθενή. Τα πόδια διατηρούνται στο λουτρό για 15 λεπτά, η συνεδρία επαναλαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα. Μετά τη συνεδρία, τα άκρα σκουπίζονται στεγνά και καθαρίζονται βαμβακερές κάλτσες.
 2. Προετοιμάστε ένα μείγμα: 2 μέρη οξικού οξέος 70% και 1 μέρος το καθένα από ελαιόλαδο, γλυκερίνη, φθαλικό διμεθυλεστέρα. Η αλοιφή που προκύπτει εφαρμόζεται στο προσβεβλημένο δέρμα και τα νύχια. Αφήστε τη σύνθεση για 10 ώρες, μετά την οποία τα πόδια πλένονται.

Ξίδι μηλίτη μήλου

Στα πρώτα στάδια, η θεραπεία του ποδιού του αθλητή με λαϊκές θεραπείες μπορεί να γίνει με ξίδι μηλίτη μήλου. Η μέθοδος είναι η χρήση λοσιόν. Τα βαμβακερά μαξιλάρια υγραίνονται με ξύδι και εφαρμόζονται στα δάχτυλα και τα νύχια που επηρεάζονται από τον μύκητα για 8-10 ώρες. Η συνταγή χρησιμοποιείται για μακροχρόνια θεραπεία έως ότου εμφανιστούν υγιή νύχια και τα σημάδια της νόσου εξαφανιστούν. Κάθε εβδομάδα κάνουν ένα διάλειμμα 2-3 ημερών.

Ιώδιο

Το πεδίο εφαρμογής του ιωδίου δεν περιορίζεται στην απολύμανση. Το βάμμα του αλκοόλ είναι ιδανικό για τη θεραπεία του μύκητα. Ως ισχυρό αντισηπτικό με αποδεδειγμένες μυκητοκτόνες ιδιότητες, χρησιμοποιείται ευρέως στην οικιακή θεραπεία. Η θεραπεία του μύκητα στα πόδια με λαϊκές θεραπείες με βάση το ιώδιο συνίσταται στη θεραπεία των κατεστραμμένων περιοχών με βάμμα ή τη χρήση ζεστών λουτρών με αυτό το φάρμακο.

Μέθοδοι χρήσης του διαλύματος για μυκητιασικές ασθένειες:

 1. Εφαρμόστε μια σταγόνα ιωδίου στις πλάκες των νυχιών που επηρεάζονται από τον μύκητα έως ότου ανακάμψετε πλήρως κάθε μέρα.
 2. Βάλτε λίγο ιώδιο σε ένα μπολ με ζεστό νερό και αφήστε τα πόδια σας στο μπάνιο για 10 λεπτά. Μετά από αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε τα μολυσμένα κομμάτια των νυχιών και να επεξεργαστείτε το δέρμα με ένα διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου.

celandine

Η Celandine αντιμετώπιζε το πόδι του αθλητή

Εάν εμφανίσετε δυσάρεστα συμπτώματα το καλοκαίρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα του δηλητηριώδους λαχανοσαλάτου.

Αυτό το φυτό έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και καυτηριακές ιδιότητες. Λαϊκές θεραπείες για μύκητα στα πόδια, με βάση δηλητηριώδη βότανα, σκοτώνουν αμέσως τη μόλυνση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​χυμό ή παρασκευασμένο παρασκευασμένο από ξηρά φύλλα.

χυμός

Για να πάρετε φρέσκο ​​χυμό φυτού, πρέπει να το περάσετε μέσω μύλου κρέατος. Στη συνέχεια, ο πολτός συμπιέζεται μέσω ενός τυροκομείου που διπλώνεται σε 3-4 στρώσεις. Για να φτιάξετε ένα φαρμακευτικό βάμμα, χρειάζεστε 200 ml χυμού. Σε αυτό, προστίθενται 200 ​​ml αλκοόλης με συγκέντρωση 70% και το μείγμα εγχύεται για 24 ώρες. Μπορείτε επίσης να λιπάνετε το μολυσμένο δέρμα και τα νύχια με το χυμό που λαμβάνεται μετά τη συμπίεση. Αλλά ένα τέτοιο προϊόν αποθηκεύεται όχι περισσότερο από 2-3 ημέρες, οπότε είναι καλύτερο να εγχύσετε το χυμό με αλκοόλ.

Πριν πάρετε το φάρμακο, πρέπει να πλύνετε τα πόδια σας με ζεστό νερό και να στεγνώσετε με μια πετσέτα. Το βάμμα αλκοόλης χρησιμοποιείται για τη λίπανση των ποδιών και των προβληματικών πλακών νυχιών. Εκτελέστε τουλάχιστον τρεις θεραπείες την ημέρα. Επιπλέον, συνιστάται η χρήση αντισηπτικών κρεμών φαρμακείων για να σταματήσει η εξάπλωση του μύκητα και να επιταχυνθεί η ανάρρωση.

ζωμός

Εάν δεν μπορείτε να φτιάξετε φρέσκο ​​χυμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρά βότανα για αφέψημα. Το Celandine πωλείται σε όλα τα φαρμακεία, επιπλέον, το φυτό μπορεί να φτιαχτεί μόνοι σας. Για να προετοιμάσετε το ζωμό, πρέπει να παρασκευάσετε 4 κουταλιές της σούπας ξηρό φυτό με 1, 5 λίτρο βραστό νερό. Όταν το φάρμακο κρυώσει σε μια άνετη θερμοκρασία για το σώμα, χρησιμοποιείται για μπάνιο. Τα πόδια διατηρούνται στον ζωμό για περίπου 30 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία τακτικά έως ότου ολοκληρωθεί η ανάκτηση. Επιτρέπεται η αντικατάσταση της celandine με wormwood ή ένας συνδυασμός αυτών των φυτών κατά τη λήψη αφέψημα.

Πρόπολη

Αυτό το μοναδικό προϊόν χρησιμοποιείται ενεργά από την παραδοσιακή ιατρική για την καταπολέμηση μιας μεγάλης ποικιλίας ασθενειών. Η πρόπολη βοηθά στην απομάκρυνση του μύκητα στα πόδια λόγω των αντιβακτηριακών, αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Το προϊόν χρησιμοποιείται σε καθαρή μορφή ή σε μορφή διαλύματος αλκοόλης. Το φάρμακο χρησιμοποιείται μέχρι την πλήρη ανάρρωση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος αντενδείκνυται σε άτομα με αλλεργίες σε προϊόντα μελισσών.

Υπάρχουν πολλές συνταγές για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή με πρόπολη:

 1. Προετοιμάστε ένα αλκοολούχο βάμμα ή αγοράστε ένα έτοιμο στο φαρμακείο. Απλώστε μια βαμβακερή επιχρίσματα με διάλυμα πρόπολης στη μολυσμένη περιοχή. Καλύψτε τη συμπίεση με ένα στεγνό βαμβάκι, επιδέστε το και φορέστε ζεστές κάλτσες. Το πρωί πρέπει να αφαιρέσετε το δέρας και να βάλετε τα χαλασμένα νύχια. Επαναλάβετε τη χειραγώγηση το βράδυ.
 2. Ξεπλύνετε τα πόδια με ζεστό νερό και ατμό. Αφαιρέστε το άνω στρώμα του κατεστραμμένου δέρματος ή της πλάκας των νυχιών. Απλώστε ένα κομμάτι πρόπολης στην προβληματική περιοχή και αφήστε το για μισή ώρα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται δύο φορές την ημέρα για ένα μήνα.

Χυμός σκόρδου

Χρήση σκόρδου κατά του μύκητα στα πόδια

Αυτό το λαχανικό είναι γνωστό για τις βακτηριοκτόνες ιδιότητές του και χρησιμοποιείται ευρέως στην παραδοσιακή ιατρική.

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για τη θεραπεία της ονυχομυκητίασης:

 1. Βράστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό με μαγειρική σόδα, χυμό λεμονιού και σαπούνι πίσσας για 15 λεπτά
 2. Ανακατέψτε σε ίσα μέρη: χυμό σκόρδου, νερό, αλκοόλ.
 3. Χρησιμοποιήστε το προϊόν που λάβατε για να αντιμετωπίσετε τα χαλασμένα νύχια και τις περιοχές του δέρματος.

Αιθέρια έλαια

Τα φυσικά αιθέρια έλαια από φυτά είναι ισοδύναμα με ακριβά φαρμακευτικά αντιμυκητιακά φάρμακα. Έχουν καθαριστικές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και των νυχιών. Διαφορετικοί τύποι αιθέριων ελαίων είναι κατάλληλοι για τη θεραπεία του μύκητα στα πόδια: λεβάντα, δεντρολίβανο, εκχύλισμα Υλάνγκ-Υλάνγκ, δέντρο τσαγιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λαϊκό φάρμακο για κομπρέσες ή ζεστά λουτρά.

Συνταγές:

 1. θαυμαστής.Γεμίστε 3 σταγόνες ζεστού νερού με 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Τα πόδια ξεπλένονται με νερό και τοποθετούνται σε αρωματικό νερό για 20 λεπτά. Μετά το μπάνιο, τυλίξτε τα πόδια σας με μια ζεστή πετσέτα για 15 λεπτά.
 2. Συμπιεσμένο.Μια μικρή ποσότητα αιθέριου ελαίου θερμαίνεται στους 30 ° C. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού. Νερό. Το προκύπτον προϊόν εμποτίζεται με μπατονέτα, εφαρμόζεται στις κατεστραμμένες περιοχές των ποδιών και στερεώνεται με γύψο. Μετά από 40-60 λεπτά, αφαιρέστε το μαλακό δέρμα ή τα νύχια και καθαρίστε το με ένα αρχείο.

Θεραπεία παραμελημένου σχήματος

Εάν ο μύκητας στα πόδια έχει ήδη περάσει σε παραμελημένη μορφή και ένα μεγάλο μέρος του δέρματος των ποδιών και των πλακών νυχιών έχει ήδη μολυνθεί, συνιστάται να συμπληρώσετε τις λαϊκές συνταγές με φάρμακα. Οι σοβαρές μορφές της νόσου προκαλούν στους ασθενείς να αφαιρέσουν τις μολυσμένες πλάκες νυχιών. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό.