Μύκητες ποδιών: αρχική θεραπεία, πρόληψη

Η έγκαιρη θεραπεία για να ξεκινήσετε είναι δύσκολο, δεδομένου ότι η ασθένεια και τα συμπτώματά της δεν είναι πολύ γρήγορο. Παρά το γεγονός αυτό, μια πιο στενή σχέση με το σώμα σας, είναι δυνατό για τη διάγνωση της παθολογίας, για να ξεκινήσει θεραπεία γρήγορα και να πάρει το επιθυμητό θετικό αποτέλεσμα.

τους μύκητες των ποδιών

Συμπτώματα και διάγνωση από τους μύκητες των ποδιών

Στο αρχικό στάδιο, η νόσος εκδηλώνεται μετά βίας ορατό ρίγες και κηλίδες στην επιφάνεια του νύχια. Μπορούν να δει μόνο αν κοιτάξετε προσεκτικά. Μόλις ο μύκητας πολλαπλασιάζεται, τις γραμμές και τις κηλίδες πολύ ελαφρύτερο και το νύχι αρχίζει να αλλάζει σχήμα. Αυτή η διαδικασία γίνεται πολύ αργά και συχνά ανεπαίσθητα. Όταν η παθολογία φτάσει τις πιο σοβαρές μορφές, ο ασθενής αντιμετωπίζει τέτοια συμπτώματα, όπως:

 • Ένα δυνατό κάψιμο και φαγούρα;
 • Η επιφάνεια του νυχιού είναι συμπυκνωμένη;
 • Σημειώσεις εύθραυστα νύχια;
 • Στο πιάτο και στους ιστούς που το περιβάλλουν, υπάρχει μια ΕΠΙΔΡΟΜΉ σε λευκό
 • Από τα πόδια του ξεκινά να υποθέσουμε μια δυσάρεστη οσμή.

Σημαντικό! Με την εμφάνιση από αυτά τα σημάδια, μπορεί κανείς να κρίνει την έκταση της νόσου. Για να θεραπεύσει το πόδι μύκητα στο σπίτι σας σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο δύσκολο, αλλά είναι δυνατόν, αν ακολουθήσετε τις συστάσεις του επαγγελματία.

Για να καθυστερήσετε την έναρξη της θεραπείας, απαγορεύεται αυστηρά, όπως παθολογία, όχι μόνο επηρεάζει τη Γενική κατάσταση των νυχιών, αλλά και για τη συνολική υγεία του ατόμου. Επιβλαβείς μικροοργανισμούς που ζουν όχι μόνο για την επιφάνεια του νυχιού, αλλά μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα, φτάνοντας σταδιακά το κυκλοφορικό σύστημα. Είναι παρόν στο αίμα, τα σπόρια του μύκητα βλάψει ολόκληρο το σώμα ως σύνολο, σε κάθε δική του. Αν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει δυνατότητα να δείτε έναν ειδικό, θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αρχίσει η θεραπεία στο σπίτι. το πιο σημαντικό πράγμα – να μην είναι σε αδράνεια.

Πώς να τη θεραπεία μύκητα στα πόδια σου;

Καλά πώς να τη θεραπεία μύκητα στο σπίτι με τα πόδια, αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να ζητήσει από μόνος ειδικός. Ο λόγος είναι ότι διαφέρει περισσότερα από 300 είδη μυκήτων, και το καθένα από αυτά χαρακτηρίζεται από το δικό του όριο της αντοχής σε ορισμένα φάρμακα.

Σημαντικό! Στη θεραπεία της πόδι μύκητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τόσο σε προφορική όσο και εξωτερικά προϊόντα. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί η παθολογία, τόσο εξωτερικά όσο και μέσα στο μολυσμένο οργανισμό.

Σημαίνει τοπική θεραπεία εφαρμόζεται με δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα. Τα φάρμακα αυτά αναστέλλουν αποτελεσματικά την διαδικασία της αναπαραγωγής του μύκητα. Όσο για από του στόματος φάρμακα, είναι ακόμη στη διαδικασία της διείσδυσης του στομάχου διανέμονται από το αίμα. Περνώντας μέσα από το σώμα, θα καταστρέψει όλα τα παθογόνα μικρόβια. Για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα στη διαδικασία της θεραπείας, ο ειδικός θα βασίζονται όχι μόνο σχετικά με το είδος του μύκητα, αλλά και σχετικά με το βαθμό ανάπτυξης της παθολογίας.

Το αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της νόσου

Εάν η νόσος εντοπίζεται σε πρώιμο στάδιο, η διαδικασία επεξεργασίας δεν θα πάρει πολύ χρόνο. Οι γιατροί συνταγογραφήσει φάρμακα.

Αυτά τα φάρμακα είναι διαθέσιμα με τη μορφή των λύσεων και αλοιφές. Ο πρώην εφαρμόζεται για τη θεραπεία των νυχιών και κρέμες για το δέρμα θεραπεία. Η χρήση αυτών των πόρων θα πρέπει να είναι αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες και να συμμορφώνονται με ορισμένες προδικαστικές διαδικασίες. Τα πόδια θα πρέπει να τα πλύνετε καλά, και αφήστε την να στεγνώσει για τις πληγείσες περιοχές για να βάλει σταγόνες από το φάρμακο. Πραγματοποιείται αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές την ημέρα, και η διαδικασία της θεραπείας διαρκεί μέχρι την πλήρη ανάκαμψη.

Ιδιαιτερότητες της θεραπείας στο δεύτερο στάδιο της παθολογίας

Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι ελαφρώς χειρότερη, καθώς η ασθένεια σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης που καταστρέφει ένα σημαντικό τμήμα του νυχιού. Ο ασθενής αρχίζει να εμφανίσουν δυσφορία από την ασθένεια – έντονο κνησμό, καύσο, δυσάρεστη οσμή. ειδικός σε αυτό το στάδιο διορίζει πρόσθετα φάρμακα.

Εφαρμόζεται σε καθαρό και στεγνό νύχια. Η προκαταρκτική διαδικασία συμπληρώνεται αφαιρώντας τα νεκρά μέρη των νυχιών. Μόνο μετά από αυτό θα εφαρμοστεί για τα ναρκωτικά. Αφαιρέστε τα σαθρά τμήματα των νυχιών συχνά συμβάλλει στο σχηματισμό των κενών, η οποία στη διαδικασία θα πρέπει να συμπληρώσετε το φάρμακο. Αυτό επιταχύνει σημαντικά την έναρξη της ένα θετικό αποτέλεσμα. Τέτοια γεγονότα είναι που απαιτούνται για τη διενέργεια όσο το προσβεβλημένο νύχι δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως από τα απολύτως υγιής. Η διαδικασία είναι μακροχρόνια, αλλά εγγυάται αποτελεσματική.

Θεραπεία του προχωρημένου μορφές της νόσου

Σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης ενός γιατρού είναι πολύ σημαντικό, δεν πρέπει να είναι μόνος. Επαγγελματίας σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης της παθολογίας διορίζει τα χάπια.

Σημαντικό! Από του στόματος θεραπεία πρέπει να λαμβάνεται μόνο μετά από διαβούλευση με ένα γιατρό, έχουν μια μεγάλη σειρά από αντενδείξεις και παρενέργειες. Αυτοθεραπεία είναι γεμάτη με σοβαρές επιπλοκές.

Η επιλογή των φαρμάκων πραγματοποιείται μετά από μια λεπτομερή μικροσκοπική μελέτη του μύκητα, και την γενική κατάσταση του σώματος. Ταυτόχρονα με φάρμακα ο γιατρός υποχρεωτικά διορίζει διαδικασίες με βάση τις συνταγές της λαϊκής ιατρικής. Μια τέτοια ολοκληρωμένη θεραπεία είναι σε θέση να παραδώσει γρήγορα ένα θετικό αποτέλεσμα. Ανάμεσά τους είναι τα λουτρά είναι δημοφιλή επειδή μπορούν αποτελεσματικά να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου σε άλλα υγιή μέρη του σώματος.

Κανόνες εφαρμογής των λουτρών

Θεραπευτικά λουτρά παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας διαφορετικά συστατικά. Πριν σας παρουσιάσουμε μερικές κοινές συνταγές, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στους κανόνες αυτής της μορφής θεραπείας. Διαφορετικά, οι εν λόγω διαδικασίες δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μεταξύ των κύριων συνθηκών περιλαμβάνουν:

μύκητας μεταχείριση
 1. Τα λουτρά πρέπει να κάνεις κάθε μέρα και πριν τον ύπνο.
 2. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε βρασμένο νερό.
 3. Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να είναι κρύο και όχι ζεστό, περίπου 45 μοίρες.
 4. Η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 15 λεπτά.
 5. Είναι σημαντικό να πραγματοποιήσει μια τυπική προ-επεξεργασίες με το πλύσιμο των ποδιών και απομακρύνοντας τα νεκρά στρώματα του δέρματος, του δέρματος και των νυχιών. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα κανονικό πεντικιούρ εργαλεία μετά τη χρήση, είναι σημαντικό να απολυμάνετε σχολαστικά.

Μετά το λουτρό ποδιών δεν χρειάζεται ξέπλυμα, σκουπίστε και τη διαδικασία που προδιαγράφεται αντιμυκητιασικό φάρμακο.

Η ιδανική επιλογή θα ήταν η χρήση των ειδικών λουτρά με μαγειρική σόδα. Για να προετοιμάσει αντι-μυκητιασική το λουτρό ποδιών στο σπίτι σας είναι αρκετά απλή – δύο λίτρα νερό λαμβάνεται 3-4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Αυτό το συστατικό είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα ειδικό αλκαλικό περιβάλλον, το οποίο δεν επιτρέπει μύκητες να αναπτυχθούν. Μετά από μακροχρόνια συστηματική χρήση των εν λόγω λουτρά, ο μύκητας εντελώς υποχωρεί.

Οι κύριες μέθοδοι θεραπείας λαϊκές θεραπείες

Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς συνταγές για τη θεραπεία της μυκητιασική λοίμωξη. Αρχική διορθωτικά μέτρα για τους μύκητες των ποδιών μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο στο αρχικό στάδιο της παθολογίας ανάπτυξη. Όταν τρέχει το έντυπο αυτό χρησιμοποιείται μόνο σε κατάλληλο συνδυασμό με το αρμόδιο για την επαγγελματική αντιμετώπιση των ναρκωτικών φαρμάκων. Κάθε μία από τις μεθόδους θεωρείται πιο αναλυτικά.

Η θεραπεία με σκόρδο

Το σκόρδο είναι το πιο αποτελεσματικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαλείψει μυκητιασικές λοιμώξεις. Σκελίδες συνθλίβονται με ένα μαχαίρι και ως κομπρέσα εφαρμόζεται για τις πληγείσες περιοχές. Είναι σκόπιμο να εφαρμόζεται ένα ειδικό επίδεσμο για να κρατήσει το συμπιέσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η διαδικασία επεξεργασίας δεν διακόπτω, μόνο το πρωί και το βράδυ ώρα να αλλάξετε τη συμπίεση.

Η χρήση του υπεροξειδίου του υδρογόνου

Αυτό το εργαλείο χαρακτηρίζεται από μια εξαιρετική αντιβακτηριακή δράση. Πριν από τη χρήση μακιγιάζ, τα πόδια, είναι σημαντικό να ατμού στο διάλυμα σόδας. Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή λοσιόν, που στάζει πάνω στο νύχι για λίγες σταγόνες, και στη συνέχεια συνδέεται βαμβάκι μπάλες. Η συμπίεση θα πρέπει να διατηρούνται για περίπου μία ώρα, και η διαδικασία γίνεται δύο φορές την ημέρα. Με υπεροξείδιο μπορείτε επίσης να κάνετε το μπάνιο, αραιώστε 4 κουταλιές της σούπας από το φάρμακο σε δύο λίτρα νερό. Πόδια στο διάλυμα θα πρέπει να κρατήσει για δύο ώρες, και κατά προτίμηση δύο φορές την ημέρα – το πρωί και πριν τον ύπνο.

Η χρήση της αμμωνίας

Γρήγορα να νικήσει την ασθένεια με τη βοήθεια της αμμωνίας. Μια λάθος σημαίνει αραιώνεται σε 200 ml νερού. Σε διάλυμα υγρό βαμβάκι ή γάζα μαξιλάρια και να εφαρμοστεί στις πληγείσες περιοχές. Συμπίεση, επίσης, καλύτερα να το διορθώσουμε, όσο είναι και να το αφήνουμε για τη νύχτα. Για βέλτιστα αποτελέσματα η διαδικασία πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα, έως ότου όλα τα συμπτώματα να εξαφανιστούν νόσου.

Τα φύλλα της τέφρας στο βουνό

Σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο φρέσκα, νεαρά φύλλα των φυτών που συλλέγονται σε καθαρό χώρο. Το Ίδρυμα είναι σφυροκόπησε σε μια κατάσταση κουάκερ, και στη συνέχεια η σύνθεση εφαρμόζεται σε περιοχές που πλήττονται από τη νύχτα.

Η θεραπεία με λεμόνι

Συνταγές με λεμόνι όχι λιγότερο αποτελεσματική στη διαδικασία να νικήσει σήψης μύκητες. Ο καρπός είναι απλώς κομμένα σε μικρές φέτες και να εφαρμοστεί στις πληγείσες περιοχές από την επιφάνεια του νυχιού. Συμπίεση αξίζει μια ρουτίνα με μεμβράνη και επίδεσμο. Ο συνολικός χρόνος της θεραπείας κατά μέσο όρο 10 ημέρες, και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα της επιστροφής νύχια υγιή εμφάνιση σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάπτυξης της παθολογίας.

Όλα τα παραπάνω λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία χαρακτηρίζεται από μεμονωμένες παρενέργειες. Μπορεί να είναι, όπως διαφορετικές εξωτερικές εκδηλώσεις της ομορφιάς, και το πιο σύνθετες συνέπειες για τον οργανισμό.

Κανόνες για θεραπεία στο σπίτι

αρχική θεραπεία μύκητας

Συνήθως ένα θετικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό μετά από μια εβδομάδα της θεραπείας. Αν υπάρχει μια θετική τάση, η χρήση των θεραπειών δεν θα πρέπει να σταματήσει μέχρι την πλήρη ανάκαμψη. Συχνά υπάρχει μια ισχυρή αίσθηση καψίματος από την πληγείσα περιοχή, κνησμός του. Αν τα συναισθήματα είναι δυσάρεστη, η περιοδικότητα των διαδικασιών μπορεί να μειώσει, αλλά όχι να σταματήσει, καθώς οι πινακίδες αυτές υποδεικνύουν την αρχή της ανάκτησης.

Η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να είναι διαφορετική ανάλογα με το βαθμό της ανάπτυξης της παθολογίας, που κυμαίνονται από τρεις εβδομάδες έως μερικούς μήνες. Η ταχύτητα της θεραπείας εξαρτάται από ενδελεχή εφαρμογή ορισμένων κανόνων. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά είναι τα ακόλουθα:

 • Μην πας να σάουνες;
 • Θα πρέπει να αρνηθεί από τις παραλίες και πισίνες για λίγο;
 • Σημαντικό καθημερινή αλλαγή καλτσών;
 • Απαγορεύεται διεξάγει τη διαδικασία του πεντικιούρ;
 • Μετά από κάθε πλύσιμο των ποδιών τους θα πρέπει να είναι καλά σκουπιστεί.

Ο βασικός κανόνας της θεραπείας για να εξασφαλιστεί ότι τα πόδια πάντα στεγνά. Είναι ακόμα δυνατό να χρησιμοποιήσετε μια ειδική σκόνη.

Συνοψίζοντας

Παρά την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, η θεραπεία στο σπίτι τους μύκητες των ποδιών παίρνει πολύ χρόνο και υλικών πόρων. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε ορισμένα προληπτικά μέτρα. Με άλλα λόγια, για να αποτρέψει την ασθένεια πολύ πιο εύκολο, από ό, τι στη συνέχεια, να το εξαλείψει.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι τα προληπτικά μέτρα που σχετίζονται με την πρόληψη των μυκητιασικών λοιμώξεων. Ακόμα νωρίτερα η ασθένεια είναι καμία εγγύηση ότι η παθολογία δεν μπορεί να προσβληθεί ξανά. Τα κύρια προληπτικά μέτρα που θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε για αυτό το πρόβλημα, περιλαμβάνουν σημαντικούς παράγοντες, όπως τη συνεχή τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής, πλήρη απαγόρευση φορώντας τα παπούτσια κάποιου άλλου και να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο υγιεινής.

Σε χώρους με υψηλή υγρασία είναι καλύτερα να μην προχωρήσουμε ξυπόλητος. Είναι πολύ σημαντικό να πλένετε τακτικά και αερίζετε τα παπούτσια. Είναι απαραίτητο από καιρό σε καιρό για να πραγματοποιήσει μια πορεία θεραπευτικής βερνίκια για την καταπολέμηση μυκητιασικές λοιμώξεις.

Οι ανωτέρω κανόνες είναι εγγυημένη για να εξαλειφθεί η μόλυνση των εν λόγω ασθένεια. Επίσης να βοηθήσει προσεκτικοί με την υγεία τους. Όταν τα πρώτα σημάδια της μύκητας θα πρέπει να ζητήσετε αμέσως βοήθεια από έναν επαγγελματία, ο οποίος θα σας συνταγογραφήσει την ποιότητα της θεραπείας, με βάση τα χαρακτηριστικά του ασθενούς και το είδος του πνεύμονα μύκητα.