Ο μύκητας στάδια, τα συμπτώματα, πώς να απαλλαγούμε από

Στην πραγματικότητα, μύκητες που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη παθολογικών καταστάσεων των νυχιών, υπάρχουν περίπου 50 είδη, αλλά είναι όλοι Ενωμένοι σε αυτές τις τρεις μεγάλες ομάδες. Επιπλέον, μέχρι το 90% των περιπτώσεων η αιτία της νόσου του νυχιού γίνεται μύκητες που ανήκουν στην ομάδα των dermatomitsety, από τα οποία υπάρχουν μέχρι και 20 διαφορετικά είδη. Μαγιά-όπως μύκητες του γένους Candida προκαλούν παθήσεις ονύχων δεν είναι συχνά, περίπου 10% των περιπτώσεων. Το υπόλοιπο μικρό ποσοστό της νόσου, προκαλείται από την καταστροφή των νυχιών οργανισμών. Καρφί μύκητας, στην ιατρική ορολογία, ακούγεται σαν ονυχομυκητίαση.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο επιπολασμός της νόσου είναι αρκετά ευρύ. Μύκητας που επηρεάζει μέχρι και 20% του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη και στη Ρωσία το ποσοστό αυτό φτάνει τα 15 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο βαθμός επιπολασμού της νόσου μεταξύ του πληθυσμού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες: τις κλιματολογικές συνθήκες στις οποίες ζει ο πληθυσμός, οι κοινωνικές συνθήκες του συγκεκριμένου ατόμου, την ηλικία, το φύλο, το επάγγελμα, κ. λπ. επιπλέον, οι δερματολόγοι έχουν σημειωθεί μια συνεχής αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων μεταξύ του ενήλικου πληθυσμού, και μεταξύ των παιδιών. Η πιθανότητα του μύκητα των νυχιών στα πόδια αυξάνει με την ηλικία (η νόσος εμφανίζεται πιο συχνά μεταξύ των ηλικιωμένων που θα φτάσουν σε ηλικία 65 ετών).

Τα συμπτώματα του μύκητα των νυχιών στα πόδια

τους μύκητες των ποδιών

Τα συμπτώματα του μύκητα των νυχιών στα πόδια θα εξαρτηθεί από το είδος του αιτιολογικού παράγοντα της λοίμωξης, και το ποσό της ζημίας για την πλάκα του νυχιού. Η ηλικία του ασθενούς είναι σε θέση να επηρεάσει την ταχύτητα της ανάκαμψης. Είναι γνωστό ότι στα παιδιά το καρφί φάλαγγα επηρεάζονται πολύ λιγότερο συχνά από τους ηλικιωμένους.

Τα συμπτώματα είναι διαφορετικά ανάλογα με το σχήμα του μύκητα:

 • Τα συμπτώματα του μύκητα των νυχιών. Αποχρωματισμός των επηρεαζόμενων πιάτο, και το πάχος και τη λαμπρότητα παραμένουν τα ίδια. Πρώτα για το καρφί εμφανίζεται η γραμμή και τα σημεία – μορφή και το μέγεθος τους ποικίλλει, ο εντοπισμός πλευρά του νυχιού. Το χρώμα των κηλίδων είναι κίτρινο ή λευκό, αν η νόσος δεν αντιμετωπιστεί, οι κηλίδες αυξάνουν σε μέγεθος, καλύπτοντας σταδιακά ολόκληρη την περιοχή της πλάκας. Το νύχι αλλάζει χρώμα, το υπόλοιπο κανονικό πάχος. Ονυχόλυση – ένα άλλο σύμπτωμα του μύκητα των νυχιών. Είναι η ανικανότητα των πλακών για να αυξήσετε το καρφί κρεβάτι. Στο τέλος, ο ασθενής μπορεί εύκολα να το αφαιρέσετε κατά λάθος ή σκόπιμα.
 • Τα συμπτώματα του μύκητα των νυχιών. Εκτός από τις αλλαγές χρώματος, αυτή η μορφή της νόσου που χαρακτηρίζεται από την πάχυνση της πλάκας άνω των 2 mm ή περισσότερο. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αυξημένη ανάπτυξη των νιφάδες του δέρματος κάτω από το νύχι. Υπάρχει απώλεια της λάμψη, χτύπησε με ένα πιάτο να γίνει βαρετή, αρχίζουν να καταρρέουν. Στο τέλος, το καρφί άσχημα παραμορφωμένο. Ονυχομυκητίαση – για να αγοράσετε το καρφί σχήμα που είναι παρόμοια με το νύχι του το πουλί, είναι ένα συχνό σύμπτωμα αυτού του τύπου της νόσου. Ισχυρότερη μόνο κατέστρεψε την πλευρά των νυχιών. Το συγκρότημα των συμπτωμάτων που συνοδεύουν αυτή τη μορφή του μύκητα των νυχιών, αίτια, το άτομο αρχίζει να αντιμετωπίσετε τον πόνο, ενώ το περπάτημα. Το χρώμα τους είναι σκούρο κίτρινο ή γκρι.
 • Τα συμπτώματα της ατροφικής μύκητα των νυχιών. Πρώτα και κύρια, οι ασθενείς παρατηρήσετε μια αλλαγή του χρώματος πλάκες, γίνεται καφέ-γκρι. Έχασε την κανονική λαμπρότητα, η επιφάνεια των νυχιών γίνεται απαλό και θαμπό. Η νόσος εξελίσσεται, το πιάτο έχει καταστραφεί. Το τελικό στάδιο της ατροφική μορφή μύκητα – έκθεση από το κρεβάτι καρφιών και πλήρη νέκρωση. Πάνω από την επιφάνεια του κρεβατιού για τον ασθενή ανακαλύπτει στρώματα χαλαρή υφή, που αποτελείται από δέρμα κλίμακες. Ατροφία των πλακών συμβαίνει σε στάδια, ξεκινώντας από το εξωτερικό τέλος προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ζώνη των νυχιών, και το μαξιλάρι. Η περιοχή ανάπτυξης παραμένει άθικτο περισσότερο από άλλα μέρη του νυχιού.
 • Τα συμπτώματα της πλευρικής και άπω μύκητα των νυχιών. Αυτοί οι δύο τύποι βλαβών που έχουν κοινό είναι ότι είναι συχνά διαγιγνώσκεται σε συμβίωση και να προκαλέσει το ίδιο να αλλάξετε τα μέρη του νυχιού. Το τμήμα της πλάκας υποστεί ήττα, χάνοντας το κανονικό χρώμα, να γίνει αμυδρό. Μαζί του είναι εγκάρσια αυλάκια που έχουν ένα κιτρινωπό χρώμα. Όταν το μύκητα των νυχιών στα πόδια φαίνεται να οφείλεται σε λοίμωξη από οργανισμούς, πλάκες μπορούν να αποκτήσουν χρώμα από μπλε-πράσινο σε μαύρο. Το νύχι αρχίζει να καταρρέει, να γίνει στις πλευρές του δύσκολη. Μετά από λίγο, ο θάνατος των προσβεβλημένων τμημάτων, προκαλώντας το πιάτο για να το παραμορφώσει. Το κρεβάτι καρφί είναι εκτεθειμένος. Το τελικό στάδιο της ασθένειας χαρακτηρίζεται από πλήρη καταστροφή των νυχιών και το άνοιγμα του κουτιού με τις νιφάδες του δέρματος στην κορυφή. Οι άνθρωποι που πάσχουν από τον πόνο. Όταν η παθολογία επιδεινώνεται από βακτηριακή λοίμωξη από το νύχι μπορεί να πύον όταν πιέζεται ελαφρώς.
 • Τα συμπτώματα εγγύς μύκητα των νυχιών. Αυτή είναι μια σπάνια βλάβη του νυχιού στο πρώτο μέρος που πλήττει την περιοχή από το δέρμα κυλίνδρου. Η κύρια αιτία για την εμφάνιση της εγγύς μορφές του μύκητα των νυχιών είναι η αφαίρεση της επιδερμίδας. Το νύχι αρχίζει να αλλάζει χρώμα σε λευκό, σε μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στην ανάπτυξη ζώνη. Τα σπόρια και το μυκήλιο του μύκητα έχει στα τούνελ των νυχιών, στην περιοχή. Καθώς αναπαράγει, ο μύκητας περιβάλλει σε ολόκληρο το νύχι και καταστρέφει εντελώς.
 • Τα συνολικά συμπτώματα του μύκητα των νυχιών. Εάν η πλευρική, άπω ή εγγύς μορφή της νόσου δεν εκτίθεται σε θεραπεία, έρχεται μια συνολική ονυχομυκητίαση. Το καρφί χάνει το χρώμα της, αρχίζει να καταρρέει, να αναλύσει και να καταστραφεί ολοσχερώς.
 • Τα συμπτώματα της λευκή επιφανειακή μύκητα των νυχιών. Στην περιοχή των πίσω κυλίνδρων εμφανίζονται opal white spot, το οποίο, όπως της αναπαραγωγής του μύκητα, επηρεάζει ολόκληρο το καρφί εντελώς. Τα σημεία τείνουν να δένουν οπτικά και να θυμηθούμε τα διάσπαρτα σε λεπτή σκόνη.

Παρά τις διαφορές στις κλινικές εκδηλώσεις των διαφόρων μορφών των μυκητιασικών λοιμώξεων, υπάρχουν πολλά κοινά συμπτώματα, όπως:

 • Καταρρέει των νυχιών.
 • Για να αλλάξετε το χρώμα του πιάτου;
 • Μια δέσμη των νυχιών φάλαγγα;
 • Ο πόνος που εμφανίζεται με την εξέλιξη της παθολογικής διαδικασίας;
 • Μπορεί να αισθανθείτε φαγούρα στην περιοχή γύρω από το καρφί.

Αιτίες του μύκητα των νυχιών στα πόδια

αιτίες του μύκητα

Μύκητες νύχια εμφανίζεται πάντα στο αποτέλεσμα της λοίμωξης με οργανισμούς. Πιο συχνά είναι dermatomitsety. Για να διαπεράσει το δέρμα και τα νύχια, βοηθά τους ένα ευρύ σύνολο πρωτεολυτικά ένζυμα που κατέχουν. Πρώτη dermatomitsety μελανιά στο δέρμα των ποδιών και στη συνέχεια να εξαπλωθεί στην επιφάνεια του νυχιού.

Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους διεισδύουν βαθιά στο καρφί:

 • Κάτω από το περιφερικό (δωρεάν, πλευρική) άκρη των νυχιών. Σε αυτή την περίπτωση, η παθολογική διαδικασία εντοπίζεται κάτω από το πιάτο στο κρεβάτι και δεν το καρφί. Όπως για τον πολλαπλασιασμό του μύκητα, αναπτύσσει subungual υπερκεράτωση. Αυτό οδηγεί σε μια επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ πιάτο κρεβατιών, καθώς και τους μετέπειτα διαχωρισμό. Έξω από το κρεβάτι μύκητες διεισδύουν στο νύχι και σιγά-σιγά να το καταστρέψει.
 • Μέσα από το ραχιαίο τμήμα του νυχιού μύκητες εισχωρούν στο εσωτερικό πολύ λιγότερο συχνά. Στην περίπτωση αυτή, η διαδικασία της καταστροφής των νυχιών θα ρέει πολύ πιο γρήγορα.
 • Το πιο σπάνιο τρόπο που εξαπλώνεται σε όλη την εγγύς κυλίνδρων. Από το τέλος του matrix, ο μύκητας διεισδύει κάτω από την επιφάνεια του νυχιού και στο κουτί, ή να κατατεθεί στη μήτρα, με την καταστροφή του κολλαγόνου δομή των νυχιών φάλαγγα. Αν η βλάβη των νυχιών προκαλούνται από μύκητες του γένους Candida, αρχικά θα πρέπει να συμμετέχουν στο παθολογική διαδικασία της εγγύς κυλίνδρων με οίδημα και πάχυνση. Ωστόσο, πιο συχνά αυτά τα φλεγμονώδη διαδικασία που επηρεάζει τα νύχια.

Πώς να απαλλαγείτε από τους μύκητες των νυχιών στα πόδια σου;

Σύγχρονη φαρμακευτική βιομηχανία προσφέρει στους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με μύκητα από τα νύχια, μια ευρεία επιλογή των αποτελεσματικών φαρμάκων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Τα κεφάλαια είναι διαθέσιμα τόσο σε τοπικό όσο και την κοινή δράση.

Η αφθονία των διαθέσιμων ειδικά φάρμακα για να κάνουν την ατομική επιλογή των φαρμάκων δύσκολο. Επειδή ο μύκητας μπορεί να επιτεθούν τα νύχια των ποδιών, αλλά και των βλεννογόνων, κάθε όργανο και ιστό. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να υποβληθεί σε μια ολοκληρωμένη διάγνωση και να πάρει ιατρική συμβουλή σχετικά με τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών.

Θεραπευτική στρατηγική βασίζεται σε τέσσερα σημεία:

 • Λογιστική της περιοχής που επηρεάζεται;
 • Το διάστημα που έχει περάσει από την έναρξη της νόσου;
 • Παθολογικές αλλαγές που προκαλούνται από την ασθένεια;
 • Η παρουσία συννοσηρότητας.

Σύγχρονα φάρμακα δεν καταστρέψει μύκητες οργανισμούς και να σταματήσει την ανάπτυξή τους, αλλά έχουν την τάση να συσσωρεύονται στο πάχος του νυχιού, παραμένουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσει σημαντικά την άποψη της θεραπείας, έως και 8 – 16 εβδομάδες. Αυτό θα είναι αρκετό χρόνο για να πλήρως να απαλλαγούμε από το πρόβλημα. Σημαντικό είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη θεραπεία, ο συνδυασμός τοπικής θεραπείας με από του στόματος σημαίνει. Αυτό θέτει το ερώτημα του πώς να επιλέξετε μια θεραπεία και να απαλλαγείτε από τους μύκητες των νυχιών στα πόδια σου; Παρακάτω είναι μια ματιά σε όλα τα σύγχρονα φάρμακα.

Χωρίς εξαίρεση, αντιμυκητιασικά φάρμακα έχουν πολλές παρενέργειες. Αυτό ισχύει τόσο για φάρμακα για τοπική και από του στόματος χορήγηση. Ως εκ τούτου, η προετοιμασία σχήματα, την παρακολούθηση της κατάστασης του ασθενούς, την αξιολόγηση της θεραπείας – όλα αυτά εμπίπτουν στην αρμοδιότητα ενός ειδικού. Άκυρο αυτο-επιλογή και χρήση των φαρμάκων. Στην περαιτέρω εξέλιξη της νόσου στάση θα είναι προβληματική.

Αντιμυκητιασικό βερνίκι νυχιών

Όταν το μύκητα των νυχιών στα πόδια, δεν μετακόμισε σε ένα στάδιο, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μόνο τοπική θεραπεία. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξειδικευμένο βερνίκια, ή τις λύσεις, που περιλαμβάνουν διάφορα τμήματα.

Επιπλέον, για την επίτευξη μια θεραπευτική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μπαλώματα. Για να κάνετε τα νύχια σας να φανεί πιο ελκυστική, μπορείτε να καλύψετε την επεξεργασία λάκκα ισχύουν καρφί.

Αντιμυκητιασικά χάπια

Αντιβακτηριακή παραγόντων που απαιτούνται για την εισαγωγή σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου το μύκητα των νυχιών στα πόδια μετακινούνται σε λειτουργία το στάδιο. Μόνο ο γιατρός μπορεί να επιλέξει το καλύτερο σχέδιο θεραπείας. Χάπια για να απαλλαγούμε από το μύκητα πολλά, αλλά μερικά από αυτά είναι ασυμβίβαστη με την ορμονική αντισύλληψη, κάποια δεν μπορείς να πάρεις στα παιδιά, μερικά είναι απαγορευμένο για να λάβετε εάν υπάρχουν προβλήματα με το συκώτι, κλπ.

Θεραπεία με λέιζερ

Η θεραπεία με τη χρήση λέιζερ ακτίνων είναι η μέθοδος της φυσικοθεραπευτικής αγωγής. Αυτό μπορεί να ισχύει μόνο σε συνδυασμό με αντιμυκητιασικά φάρμακα, προκειμένου να επιτευχθεί το αποτέλεσμα. Λέιζερ θεραπεία από μόνη της δεν θα εξαλείψει πλήρως το μύκητα των νυχιών. Η διαδικασία αυτή έχει ως στόχο να βελτιώσει τη διατροφή του καρφί, να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος. Στο τέλος, αυτό το φάρμακο διαπερνά καλύτερα κατεστραμμένο πιάτο. Αλλά το λέιζερ για να σκοτώσει το μύκητα δεν μπορεί.

Αυτή η μέθοδος έχει αντενδείξεις και σας επιτρέπει να μειώσει τον κίνδυνο για υποτροπή της νόσου. Θεραπεία με λέιζερ είναι μια ασφαλής και ανώδυνος τρόπος για την καταπολέμηση μυκητιασική λοίμωξη του ποδιού.

Πρόληψη του μύκητα των νυχιών στα πόδια

Αν το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου να λειτουργεί σωστά, το μύκητα των νυχιών στα πόδια, δεν πρόκειται να τον βλάψει, ακόμη και μετά την μόλυνση, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα εξουδετερώνει. Αν μυκητιασική λοίμωξη εξακολουθεί να εξαπλώνεται στην επιφάνεια του νυχιού, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη βέλτιστη μεθόδους αντιμετώπισης.

Αυτή είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία, οπότε μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της λοίμωξης, τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

 • Θα πρέπει να αποφεύγετε να περπατάτε ξυπόλητοι στην παραλία;
 • Κλειστά τα λαστιχένια παπούτσια – τα καλύτερα παπούτσια για σάουνες και λουτρά;
 • Κάλτσες για την καθημερινή φθορά πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ύφασμα βαμβακιού;
 • Είναι απαγορευμένο για να βάλει τα παπούτσια του άλλου προσώπου *
 • Θα πρέπει να κρατήσει τα πόδια στεγνά.