Καρφί μύκητας στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού θεραπεία

Μυκητιασική λοίμωξη, η οποία εκδηλώνεται από τα δυσάρεστα συμπτώματα στα πόδια ονομάζεται ονυχομυκητίαση. Από αυτήν την ασθένεια που επηρεάζει περίπου το 33% του πληθυσμού του πλανήτη. Πιο συχνά, η λοίμωξη εντοπίζεται στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Συνήθως η λοίμωξη παρουσιάζεται σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων (πισίνες, σάουνες, στην παραλία, κλπ.). Για να πιάσει μια μυκητιασική λοίμωξη και φορώντας τα παπούτσια κάποιου άλλου, ακόμη και ενώ προσπαθεί στο κατάστημα. Χρήση άλλων υγιεινής μπορεί επίσης να είναι η αιτία της onychomycosis.

μύκητας στο toe

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αναγνωρίσει την ασθένεια. Όπως στα πρώτα στάδια μπορεί να θεραπευτεί χωρίς προβλήματα και επιπλέον κόστος, στη συνέχεια, μπορεί να είναι πολύ αργά. Το αποτέλεσμα την παραμέληση της υγείας τους μπορεί να είναι μια ισχυρή φλεγμονή, απώλεια των νυχιών, να εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές και άλλες δυσάρεστες συνέπειες.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης

Είναι πολύ σημαντικό εάν αισθανθείτε την παραμικρή ενόχληση και τα σημάδια της μυκητιασική λοίμωξη στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του για να πάει σε δερματολόγο. Η ασθένεια απολύτως δεν μπορεί να αγνοήσει. Για να προσδιορίσει την ενεργό λοίμωξη από τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Η επιδερμίδα αρχίζει να σπάσει. Τα μικρόβια μπορούν γρήγορα να διαπεράσει τα στρώματα του δέρματος, έτσι ώστε τα εξωτερικά του στρώματα νιφάδων. Το πρώτο σημάδι της μυκητιασική λοίμωξη – ξεφλούδισμα ανάμεσα στα δάχτυλα.
 • Εμφανίζονται στο δέρμα περιοχές με τις φυσαλίδες. Τα μεγέθη τους μπορεί να είναι διαφορετικό – για να φτάσει το μέγεθος ενός κεφαλιού καρφίτσας. Πρώτα εμφανίζονται φυσαλίδες, στη συνέχεια, να φουσκώνουν και να σκάσει, και στη θέση τους, το δέρμα παραμένει επώδυνες ρωγμές.
 • Το καρφί πιάτο πυκνώνει και γίνεται θολό.
 • Στον αντίχειρα καρφί φαίνεται υπόλευκο ή κιτρινωπό σημεία.
 • Τα πόδια αρχίζουν να αποπνέουν μια δυσάρεστη μυρωδιά.
 • Στην πληγείσα περιοχή, κάψιμο και φαγούρα.
 • Το προσβεβλημένο νύχι αρχίζει να αυξάνεται, υπάρχει πρήξιμο και τα πόδια, υπάρχουν δυσάρεστες αισθήσεις.
 • Στα τελευταία στάδια της νόσου του νυχιού μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς.

Αν παρατηρήσετε τουλάχιστον 2 από τα παραπάνω συμπτώματα, θα πρέπει αμέσως να συμβουλευτείτε το δερματολόγο. Οι ειδικοί διακρίνουν διάφορα στάδια της ανάπτυξης του ονυχομυκητίαση:

 • Αρχικό. Σε αυτό το στάδιο, η δομή του νυχιού και του δέρματος δεν αλλάζει, υπάρχουν και μικρές αλλαγές στο χρώμα των νυχιών, μπορεί να εμφανιστούν στίγματα.
 • Το δεύτερο στάδιο. Η επιφάνεια του νυχιού γίνεται κίτρινο και γίνεται πηγή δυσάρεστη οσμή.
 • Σε προχωρημένο στάδιο. Σε αυτό το στάδιο, η πλάκα αρχίζει να χάνει την υγιή δομή και ξεφλούδισμα. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι σε αυτό το στάδιο η νόσος είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και για τους άλλους – αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης, που οφείλεται στο γεγονός ότι τα σπόρια του μύκητα από τα πόδια της το άρρωστο άτομο να εξαπλωθεί παντού.

Σε κανένα στάδιο δεν θα πρέπει να τυφλά τρέχει στο φαρμακείο και να αγοράσει εκεί ακριβά εργαλεία από ονυχομυκητίαση. Αυτό το άρθρο θα σας πω για τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα και τις μεθόδους της θεραπείας αυτής μυκητιακή ασθένεια.

Οι βασικοί κανόνες της θεραπείας

Για αυτό το αποτέλεσμα την ικανοποίησή σας, το συντομότερο δυνατόν, τη θεραπεία μόνο υπό την επίβλεψη ενός γιατρού, ακολουθώντας όλες τις υποδείξεις του. Είναι σημαντικό κατά τη διαδικασία της θεραπείας να τηρούν τους ακόλουθους κανόνες και συμβουλές:

 • Να είστε βέβαιος να διεξάγει μια ενδελεχή υγιεινή των ποδιών, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο για αυτό.
 • Προκειμένου να αποτραπεί η μόλυνση των άλλων ανθρώπων, θα πρέπει να φορούν κλειστά παπούτσια-toe.
 • Τα πράγματα ασθενή με ονυχομυκητίαση πρέπει να πλένονται και αποθηκεύονται χωριστά από τα ρούχα των άλλων μελών της οικογένειας.
 • Μετά τη θεραπεία, είναι καλύτερα να απαλλαγούμε από όλα τα παπούτσια.
 • Διατροφή (περιορίζοντας τα γλυκά και τα γλυκά που παρασκευάζονται με λευκό αλεύρι) θα βελτιώσει τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Αυτή είναι η συμβουλή που θα πρέπει να τρέξει για να γρήγορα και αποτελεσματικά να απαλλαγούμε από το μύκητα του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Να εξετάσει τα βασικά και πιο αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας.

Θεραπεία με το φάρμακο

Πριν μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένες φάρμακα (για τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά θεραπεία), ο ειδικός θα πρέπει να έχουν ένα υπερηχογράφημα, αντιστοιχίσετε δοκιμές. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε αν η έγκυος γυναίκα. Επειδή η χρήση οποιουδήποτε αντιμυκητιασικά φάρμακα που απαγορεύονται κατά τη διάρκεια της περιόδου που μεταφέρουν ένα παιδί.

μύκητας μεταχείριση

Χειρουργική επέμβαση

Εάν η νόσος βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, μπορεί να απαιτήσει χειρουργική επέμβαση. Αυτό είναι απαραίτητο αν το πιάτο είναι πολύ συμπυκνωμένη και αρχίζουν να αναπτύσσονται μέσα στο δέρμα. Ο χειρουργός εκτελεί την αφαίρεση του νυχιού κάτω από τοπική αναισθησία. Μετά την επέμβαση έρχεται μια πλήρη αποκατάσταση.

Πρωτοποριακή μέθοδο

Μεθόδους για τη θεραπεία της onychomycosis βελτιώνονται συνεχώς. Σήμερα αναγνωρίζεται ως η πιο αποτελεσματική θεραπεία με λέιζερ. Έχει αποδειχθεί ότι η συστηματική θέρμανση του προσβεβλημένου νυχιού συμβάλλει στην πλήρη καταστροφή των μικροοργανισμών μυκήτων. Ενώ η γύρω καρφί ιστού δεν επηρεάζεται. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται σε μια ολοκληρωμένη λήψη ανοσορρυθμιστικά φάρμακα και θεραπείες κατά του μύκητα.

Μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι δυνατό να θεραπεύσει, εάν ο χρόνος για να πάει στο γιατρό και να χρησιμοποιούν τις πιο αποτελεσματικές και καινοτόμες τεχνικές.