Καρφί μύκητας στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και τα χέρια

Αυτά τα αρχεία πιο συχνά διαγιγνώσκονται μύκητα στο μεγάλο μου δάχτυλο. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία, τόσο χαμηλότερη είναι η πιθανότητα ότι η μόλυνση θα εξαπλωθεί και σε άλλα νύχια και να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές. Για τις λεπτομέρειες αυτής της ασθένειας και θα το παλέψω, θα το συζητήσουμε στο σημερινό άρθρο.

Αιτίες του μύκητα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

ο μύκητας μεγάλο δάχτυλο του ποδιού θεραπεία
Η κύρια αιτία της ονυχομυκητίαση είναι η παραβίαση των κανόνων υγιεινής. Κρίσιμη επικοινωνία με το άτομο που είναι άρρωστος με την ασθένεια αυτή. Για παράδειγμα, χωρίς τη συμμόρφωση με προληπτικές συστάσεις από το μύκητα, μόλυνση περιβάλλοντος μολυνθεί.

Η δομή του νυχιού του αντίχειρα σε μεγάλο βαθμό συμβάλλει στην ανάπτυξη της onychomycosis. Την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των αποικιών του μυκηλίου, είναι πιο εύκολο. Ένα τεράστιο σύμπλεγμα των νεύρων και των αιμοφόρων αγγείων σε σύγκριση με τα άλλα δάχτυλα, οδηγεί στο γεγονός ότι στον τομέα αυτό, τόσο πιο γρήγορα η ταλαιπωρία.

Καρφί μύκητας στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μπορεί να αναπτυχθεί με φόντο τις ακόλουθες δυσμενείς παράγοντες:

 • ενδοκρινολογικά προβλήματα;
 • η ψωρίαση;
 • κιρσώδεις φλέβες;
 • το έκζεμα;
 • ανοσοκαταστολή.
 • δερματίτιδα;
 • σοβαρές λοιμώξεις από HIV, ηπατίτιδα, κ. λπ. *
 • το να φοράς κακής ποιότητας παπούτσια.

Στην παιδική ηλικία ονυχομυκητίαση από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι σπάνια. Εκείνη την εποχή, όπως οι ηλικιωμένοι, αυτή η παθολογία εντοπίζεται αρκετά συχνά. Αυτό σχετίζεται με μειωμένη προστατευτικές δυνάμεις του οργανισμού και σχετίζονται με την ηλικία αλλαγές.

Πότε πρέπει να δείτε έναν ειδικό;

Διεύθυνση στο δερματολόγο ή μυκητολόγος στην κλινική πρέπει να είναι έγκαιρη. Όσο νωρίτερα ένα πρόβλημα που έχει εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί, τόσο λιγότερο συνέπειες και επιπλοκές θα προκύψουν.

Τα αρχικά συμπτώματα του μύκητα των νυχιών μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μπορεί να εξαλειφθεί σε 1-2 μήνες. Αν η παθολογική διαδικασία μετακόμισε στο τρέχον στάδιο να αγωνιστεί θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες.

Ιατρική Lac

Ένα ειδικό εργαλείο, προσελκύοντας το κόστος και την ευκολία της εφαρμογής, που χρησιμοποιείται από ονυχομυκητίαση. Τα φάρμακα αυτά διατίθενται από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή. Σκοπός τους σημαντικά στα πρώτα στάδια της onychomycosis. Η αρχή της λειτουργίας της θεραπευτικής βερνίκι είναι η χαλάρωση των ιστών του νυχιού και αντιμικροβιακή επίδραση. Λόγω του υγρού δομή, το εργαλείο εύκολα να διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της πλάκας, να σκοτώνει το μύκητα σε κυτταρικό επίπεδο.

Τα τοπικά αντιμυκητιασικά: κρέμες, αλοιφές και σπρέι

ο μύκητας μεγάλο δάχτυλο του ποδιού φωτογραφία

Εξωτερικό φάρμακα που θα πρέπει να εφαρμοστεί όχι μόνο στη ζώνη των μυκήτων πιάτα, αλλά και στο δέρμα δίπλα τους για να ενισχύσουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Τα εν λόγω ταμεία σπάνια να προκαλέσει την ανάπτυξη των παρενεργειών της συστηματικής φύσης στο μέρος του σώματος, καθώς είναι πρακτικά δεν απορροφάται από τη Γενική κυκλοφορία, έτσι ώστε να θεωρείται αρκετά αποτελεσματική στην καταπολέμηση της νόσου. Αλλά αν η λοίμωξη είναι να τρέξει, και η εφαρμογή τους μπορεί να είναι αδικαιολόγητη. Ως εκ τούτου, η επιλογή της οποιαδήποτε συνταγή αντιμυκητιασικά ή από του στόματος, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με έναν δερματολόγο.

Πριν από τη χρήση εξωτερικών αντι-μυκητιασική φαρμακευτική αγωγή είναι σημαντικό να προετοιμάσει την επιφάνεια του νυχιού για θεραπευτικά αποτελέσματα. Για να το κάνετε αυτό, θα μαλακώσει με τη βοήθεια των ποδιών, και στη συνέχεια απαλά τη λίμα και το κόβουμε κατά μήκος την άκρη με το νύχι ψαλίδι. Τα περισσότερα φάρμακα συνιστάται να εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα για αρκετούς μήνες. Για να αποφύγετε την επιστροφή του μύκητα των νυχιών, η χρήση του φαρμάκου συνεχίζεται για 2 εβδομάδες μετά τη διάγνωση αποκατάστασης.

Φάρμακα αντιμυκητιασικά από του στόματος χορήγηση

Αν μιλάμε για τα χρόνια μυκητιασική λοίμωξη, θεραπεία μόνο με τη βοήθεια των τοπικών ναρκωτικών είναι σχεδόν αδύνατο. Το γεγονός ότι μολυσματικών παραγόντων σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν μόνο στους ιστούς από την επιφάνεια του νυχιού, έχουν επιλέξει μια διαφορετική πορεία, που επηρεάζουν τα εσωτερικά όργανα, ως αποτέλεσμα της διείσδυσης στη Γενική κυκλοφορία. Η κατάσταση αυτή επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας την ανάπτυξη και την επιδείνωση των σωματικών ασθενειών και Έτσι ξεκίνησε ονυχομυκητίαση δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ο ειδικός επιλέγει το συγκρότημα θεραπεία του μύκητα των νυχιών, σε μορφή διαγράμματος του εξωτερικού και από του στόματος αντιμυκητιασικά. Εργαλεία για εσωτερική λήψη είναι διαθέσιμο σε μορφή δισκίων ή καψουλών. Να πάρει στο σώμα μέσω του πεπτικού συστήματος, την απορρόφηση στη συστηματική κυκλοφορία και να καταστρέψει τα σπόρια μυκήλιο στους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα του αντίχειρα.

Θεραπεία λαϊκές θεραπείες

Ανάμεσα στις συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής στην καταπολέμηση της ονυχική μύκητα διαπίστωσε ότι η χρήση από τα ακόλουθα φάρμακα:

 • Το ιώδιο. Για να φέρει τα παθογόνα onychomycosis με τον αντίχειρα χρησιμοποιήσετε το λουτρό ποδιών με την προσθήκη 8 σταγόνες της προετοιμασίας για 3 λίτρα νερό. Στον ατμό πιάτο είναι κομμένα κατά μήκος στην άκρη με το ψαλίδι και αφαιρέστε το επάνω κεράτινη στιβάδα του νυχιού αρχείο, και στη συνέχεια θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου και να προκαλέσει οποιαδήποτε αντι-μυκητιασική αλοιφή. Εκδηλώσεις επαναλάβετε κάθε μέρα, μέχρι την εξαφάνιση των συμπτωμάτων.
 • Το ξύδι. Σε ζεστό νερό με 9% πίνακας ξύδι Μήλου μηλίτη, βυθίστε τα πόδια σας για 15 λεπτά. Το μπάνιο μαλακώνει τα νύχια, έτσι ώστε μετά τη διαδικασία είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε χαλαρό ιστό με ένα σετ νυχιών. Στα πρώτα στάδια της νόσου, η διαδικασία πραγματοποιείται καθημερινά ως μια ξεχωριστή μέθοδος θεραπείας μέσα σε 2 εβδομάδες σε προχωρημένο μύκητα μπάνιο με ξύδι αυτόματα γίνεται στοιχείο της συστημικής θεραπείας.
 • Λεμόνι. Μια φρέσκια φέτα των εσπεριδοειδών εφαρμόζεται στον αντίχειρα καρφί μολυνθεί με μύκητες και στερεώστε τον επίδεσμο. Συμπιέσει το κάνουμε όλη τη νύχτα. Το προϊόν δρα σαν ξίδι, έτσι ώστε μετά το ξύπνημα από τα νύχια καθαρίζονται από τα χαλαρά θραύσματα.
 • Το φικαρία. Το φρέσκο χυμό του φυτού που εφαρμόζεται στην επιφάνεια των εστιών της onychomycosis και το δέρμα δίπλα τους. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε 2 ώρες με καλή ανεκτικότητα των φαρμακευτικών φυτών εντός 14 ημερών.
 • Οι πατάτες. Καθαρό λαχανικά μαγειρεμένα σε ανάλατο νερό και το προκύπτον υγρό σε ατμό το πόδι που επηρεάζονται από το μύκητα. Στη συνέχεια, σε άρρωστα νύχια, εφαρμόστε μια πάστα από πατάτα, κέικ με τη μορφή του μια μάσκα για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και τη θεραπεία των νυχιών πιάτο με χοιρινό λίπος. Η διαδικασία ασκείται καθημερινά.
 • ο μύκητας μεγάλο δάχτυλο του ποδιού θεραπεία λαϊκή μεθόδους
 • Καφέ. Ένα φυσικό προϊόν που παρασκευάζεται και ψύχθηκε στους 45°C. Σε ένα ζεστό υγρό να βυθίστε τα πόδια σας για 15 λεπτά. Μετά τον καφέ λουτρό ποδιών ξεπλένεται με τρεχούμενο νερό και να αντιμετωπίζονται με αντι-μυκητιασική κρέμα. Τη διάρκεια της θεραπείας 10 ημέρες.
 • Σκόρδο. Μερικές σκελίδες λαχανικών τριμμένο σε τρίφτη και ανακατεύουμε το αποτέλεσμα του πηλού με 1 κουταλιά της σούπας οινόπνευμα. Το εργαλείο εφαρμόζεται στις τσέπες των onychomycosis κάθε μέρα σαν κομπρέσα για 25 λεπτά.
 • Kombucha. Κομμάτι του προϊόντος είναι καθαρίζονται από τα περιττά ταινίες και τη βρωμιά, συνθλίβονται σε ένα πολτό και τρίβονται απαλά μέσα στην κεράτινη στιβάδα του νυχιού. Η υπόλοιπη μάζα εφαρμόζεται στο ύφασμα σαν κομπρέσα για 20 λεπτά. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται καθημερινά.
 • Σόδα. Με βάση το διττανθρακικό νάτριο κάνω μαλακώνοντας το λουτρό ποδιών και ζυμαρικά με κερατολυτική δράση. Για το μαγείρεμα 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα αναμειγνύεται με μια μικρή ποσότητα νερού σε ένα πολτό. Το μείγμα που προκύπτει εφαρμόζεται για τις πληγείσες νύχια που καλύπτει την κορυφή με πλαστική μεμβράνη και επίδεσμο. Το κατάπλασμα θα πρέπει να μείνει όλο το βράδυ. Το πρωί mollita ύφασμα κόβεται, το βράδυ επαναλάβετε τη χειραγώγηση και πάλι.
 • Το λευκό. Και οικιακών χημικών ουσιών έχει βρει εφαρμογή στη λαϊκή ιατρική. Εφαρμόζεται με μια μπατονέτα σε αδιάλυτο μορφή για προ-ατμό και ξεφλουδισμένα νύχια και αφήστε το να μουλιάσει για 20 λεπτά. Το λευκό δεν ξεπλύνετε μέχρι το πρωί. Μετά το ξύπνημα από τα πόδια καθαρό μεγάλες ποσότητες δροσερό νερό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη;

Η χειρουργική αφαίρεση του νυχιού μπορεί να είναι απαραίτητη κατά την εκτέλεση της onychomycosis και αναποτελεσματική θεραπεία για την τοπική και συστηματική antimykotika. Μερικοί ασθενείς προτιμούν μια χειρουργική προσέγγιση, διότι η διάρκεια και το κόστος της συντηρητικής θεραπείας.

Η αφαίρεση των νυχιών του αντίχειρα του χεριού ή του ποδιού χειρουργική διαδικασία εξασφαλίζει την πλήρη ανάκαμψη από την ονυχομυκητίαση και δεν έχει καμία παρενέργεια, σε αντίθεση με τη χρήση των φαρμάκων.

Λάθη-φαρμακευτική αγωγή

Αν ο μύκητας εμφανίστηκε με το νύχι του μεγάλου δακτύλου του ποδιού και ο ασθενής συνεχίζει τη θεραπεία, αλλά δεν βλέπω καμία αισθητή αποτελέσματα — υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την ακαταλληλότητα της εφαρμοζόμενης θεραπείας. Συνήθως τέτοιες καταστάσεις παρατηρούνται σε άτομα που είναι αυτο-επιλογή των φαρμάκων χωρίς να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

Αντιμέτωποι με την έλλειψη αναμενόμενο θεραπευτικό αποτέλεσμα, οι άνθρωποι αυτοί κατηγορούνται για τις αποτυχίες των κατασκευαστών φαρμάκων, αλλά στην πραγματικότητα, ο λόγος δεν έγκειται στην κακή ποιότητα του προϊόντος. Εξετάστε τα βασικά λάθη των ασθενών που έχουν αποφασίσει να τη θεραπεία μύκητα των νυχιών από τον εαυτό σας:

 • Λάθος διάγνωση της έκτασης της ζημίας. Αν κατά το αρχικό στάδιο της νόσου είναι εύκολο να εξαλειφθεί μη ειδικά αντισηπτικά (υπεροξείδιο του υδρογόνου, Ζελένκα, ιώδιο, κ. λπ.) και τα θεραπευτικά βερνίκια, σε περίπτωση προηγμένη onychomycosis απαιτούν το βαρύ πυροβολικό των ναρκωτικών συστηματικές και τοπικές επιπτώσεις. Λόγω απειρίας, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν μόνο την εξωτερική αντιμυκητιασικά, περιορίζεται στο αλοιφή ή τζελ, έτσι δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το αποτέλεσμα από μια τέτοια θεραπεία θα λείπει, αν είναι ώρα να πιω αντιμυκητιασικά χάπια.
 • Αγράμματος επιλογή των φαρμάκων. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός των παθογόνων της onychomycosis, και για την καταπολέμησή τους, δημιουργήθηκε αντιμυκητιακή μέσα του ευρέος φάσματος. Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όταν ακτίνης η ουσία του φαρμάκου είναι αναποτελεσματικά εναντίον συγκεκριμένων μικροοργανισμών, σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία με ακατάλληλα φάρμακα είναι αναποτελεσματικά. Ως εκ τούτου, η χρήση του ένα συγκεκριμένο αντιμυκητιακή να συσχετίσετε με αυτό το είδος μυκητιασική λοίμωξη, για να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.
 • Παρατυπία της θεραπείας. Να απαλλαγούμε από ονυχομυκητίαση από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, η θεραπεία θα πρέπει να είναι αυστηρά επιλεγμένο πρόγραμμα, χωρίς καμία διακοπή της χρήσης των φαρμάκων. Συστηματική τον καθαρισμό και την αφαίρεση από τα χαλαρά θραύσματα του νυχιού και το χειρισμό των κεφαλαίων τους με μυκητοκτόνο και μυκητοστατική δράση, σκόπιμα εμποδίζει την εξέλιξη της παθολογικής διαδικασίας, παθογόνα χάνουν την ικανότητά τους για αναπαραγωγή και την ανάπτυξη σε αυτές τις συνθήκες. Ένα πέρασμα σε χρήση το φάρμακο επιβραδύνει την ανάκαμψη και αυξάνει την αντίσταση του τα σπόρια από το μυκήλιο στη δράση των αντιμυκητιασικών.
 • Η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής. Μύκητας για τον αντίχειρα είναι ένας κίνδυνος όχι μόνο για το εσωτερικό κύκλο, αλλά και από τον ασθενή από την μολυσματικών παραγόντων είναι διάσπαρτα σε κλινοσκεπάσματα, ρούχα, κ. λπ. το Σπάνιο αλλαγή κάλτσες και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην συνεχή autoinfection και να επηρεάσει αρνητικά την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.
ο μύκητας μεγάλο δάχτυλο του ποδιού πρόληψη

Επιπλοκές

Νωρίς ονυχομυκητίαση από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού δεν είναι επικίνδυνο και δεν έχει καμία δυσμενή επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Η ενεργοποιημένη μορφή της νόσου προκαλεί την ανάπτυξη επιπλοκών, το οποίο σε μια κυριολεκτική έννοια, υπονομεύουν την υγεία μας. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • η εξάπλωση των μολυσματικών παραγόντων για το περιβάλλον υγιές δέρμα και τα νύχια;
 • η επιδείνωση του ανοσοποιητικού άμυνα;
 • μια χρόνια ασθένεια με βλάβη των εσωτερικών οργάνων;
 • έξαρση της χρόνιας και νωχελικός φλεγμονή;
 • αισθητικές αλλαγές στην εμφάνιση του νυχιού, μέχρι την πλήρη καταστροφή τους.

Αν συνεχίσετε να μείνουμε απαθείς και να μην πάει στο γιατρό, σε ένα μεταγενέστερο στάδιο της παθολογίας, myceliums μύκητες αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ενεργά στο ανθρώπινο σώμα, και των προϊόντων του μεταβολισμού μπορεί να προκαλέσει τις ακόλουθες επιπλοκές:

 • toxicoderma — οξεία φλεγμονώδη διεργασία της αλλεργικής φύσης, η διαδικασία της σοβαρής δερματοπάθειας: εξάνθημα όταν εντοπίζεται όχι μόνο στο ξέσπασμα της onychomycosis και το δέρμα του σώματος, αλλά και των βλεννογόνων;
 • Λάιελ σύνδρομο περίπλοκη μορφή toxicoderma που συνδέονται με την ανάπτυξη των νεκρωτικών αλλαγές;
 • ηπατοπάθεια, οξεία ήττα των κυττάρων του ήπατος, που χαρακτηρίζεται από εξάνθημα, κολικούς στο το σωστό hypochondrium, Γενική αδυναμία, ίκτερος, έμετοι με πρόσμιξη αίματος και ασκίτη — συσσώρευση υγρού στο περιτόναιο.
Οι επιπτώσεις του μύκητα των νυχιών μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, χωρίς την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε πολύ καταστροφικά αποτελέσματα — οι τοξικές βλάβες που παρατηρούνται όχι μόνο στο ήπαρ αλλά και στην καρδιά, τα νεφρά και άλλα ζωτικά όργανα. Καμία θεραπεία σε τέτοιες περιπτώσεις μοιραία στο 95% των ασθενών.