Θεραπεία των μυκήτων στα νύχια των ποδιών: αποτελεσματικές μεθόδους και εργαλεία

Στην ιατρική η ασθένεια αυτή ονομάζεται onychomycosis, σχεδόν το 25% του πληθυσμού πάσχει από αυτή την ασθένεια. Τα βακτήρια που προκαλούν την καταστροφή του νυχιού ανεπαρκώς στη θεραπεία, συχνά προκαλούν υποτροπές μετά από μια πορεία της θεραπείας. Τα πιο δημοφιλή μέρη της λοίμωξης, που θέτουν σε κίνδυνο: γυμναστήριο, σάουνες, μπάνια, πισίνες. Καρφί θεραπεία μύκητας toe πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες και φάρμακα, η πορεία διαρκεί από μία έως αρκετούς μήνες. Ονυχομυκητίαση δεν είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή, αλλά δίνει πολλή δυσφορία και τα δυσάρεστα συναισθήματα.

μύκητας

Τι είναι οι μύκητες των ποδιών

Ονυχομυκητίαση – μια ασθένεια που είναι ευρέως διαδεδομένη, είναι δύσκολο θεραπείας, είναι επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα. Ο κίνδυνος προσβολής από περισσότερο στις μεγάλες πόλεις από τις μικρές. Η μόλυνση μπορεί να ενταχθεί σε οποιοδήποτε μέρος όπου οι άνθρωποι περπατούν ξυπόλητοι (πισίνες, σάουνες, κ. λπ.) ή όταν χρησιμοποιείτε κάποιον άλλο κάλτσες και παπούτσια. Να προκαλέσει την ανάπτυξη του μύκητα των νυχιών μπορεί και οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • η κακή υγιεινή των ποδιών;
 • η υπερβολική εφίδρωση, η υγρασία;
 • κακής ποιότητας παπούτσια;
 • τραυματισμού, βλάβης της ακεραιότητας της κάλυψης;
 • δυσφορία κατά το περπάτημα (λάθος μέγεθος);
 • επίπεδη πόδια.

Οι παραπάνω αιτίες που αυξάνουν τον κίνδυνο της λοίμωξης 2 φορές. Αυτό δεν είναι μια θανατηφόρα ασθένεια, αλλά μην την αγνοείς, τόσο με τα πρώτα συμπτώματα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο. Ονυχομυκητίαση είναι μια απειλή για τη συνολική υγεία ενός ατόμου, λόγω της παθολογικής βακτηρίδια εκκρίνουν δηλητήριο κατά των ερεθισμών. Οι ουσίες αυτές έχουν αρνητική επίδραση στο μεταβολισμό του ανθρώπινου σώματος, το νευρικό σύστημα, το ουρογεννητικό, το πεπτικό, καρδιαγγειακό.

Φαίνεται

Ο μύκητας αναπτύσσεται μετά την επαφή με παθογόνα βακτήρια στο ανθρώπινο σώμα. Η νόσος δεν προκαλεί θάνατο, αλλά στην απουσία κατάλληλης θεραπείας toe μύκητας μπορεί να περάσει στο γειτονικό νύχια, τα χέρια, την πρόοδο μασχαλιαία, βουβωνική χώρα περιοχής. Οι άνθρωποι δεν παρατηρήσετε αμέσως τις αλλαγές, το πρώτο σημάδι είναι μια αλλαγή στο χρώμα των νυχιών, γίνεται καφέ ή κίτρινο. Σφραγίδα των πλακών οδηγεί στην εμφάνιση δυσφορία φορώντας παπούτσια. Γιατροί υπάρχουν 3 στάδια καρφί αλλαγές στην ονυχομυκητίαση:

 1. Στο αρχικό στάδιο του μεγάλου δακτύλου του ποδιού καλύπτεται με ελαφρώς ορατές κηλίδες ή λωρίδες. Τα πόδια να φαίνονται πιο υγιή.
 2. Στο δεύτερο στάδιο του νυχιού που επηρεάζονται από το μύκητα, χάνουν την λάμψη τους, τα πόδια δυσάρεστη οσμή, το χρώμα γίνεται ένα βαθύ κίτρινο χρώμα, ξεκινά ονυχική την απελασματοποίηση και το ξεφλούδισμα.
 3. Όταν ξεκίνησε μορφή, το νύχι αρχίζει να κινείται μακριά από το δέρμα, η δομή γίνεται χαλαρά, μερικές φορές πέφτουν από μόνοι τους. Αυτό είναι το στάδιο των επικίνδυνων επιπλοκών, ο κίνδυνος να μολύνουν τους αγαπημένους τους, επειδή η συζήτηση ενεργά διάσπαρτα στο πάτωμα του σπιτιού, ειδικά στο μπάνιο.

Μύκητας μεταχείριση

Η κύρια ώθηση για τη θεραπεία της onychomycosis – πρόληψη της λοίμωξης από τους αγαπημένους. Αυτό είναι μια σημαντική αιτία για την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια των δακτύλων του ποδιού ή το πόδι. Η θεραπεία είναι μακροχρόνια, απαιτεί καθημερινή θεραπείες και λεπτομερή φροντίδα των ασθενών την επιφάνεια του νυχιού. Επιλεγμένα φυσικά δερματολόγο που αξιολογεί το στάδιο της νόσου, να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, τα επιμέρους χαρακτηριστικά της υγείας του ασθενούς. Κατά κανόνα, η χρήση εσωτερικής και εξωτερικής χρηματοδότησης, και σε σοβαρές περιπτώσεις, χειρουργικές επεμβάσεις.

Φάρμακα

Αποτελεσματική θεραπεία του μύκητα νύχια γίνεται με τοπική και συστηματική φάρμακα. Φάρμακα επιλέγονται με βάση το στάδιο ανάπτυξης της onychomycosis, εξωτερικές εκδηλώσεις, παθολογική αντίσταση των βακτηρίων στα φάρμακα. Κατά κανόνα, για μέγιστη αποτελεσματικότητα χρησιμοποιήσετε και τις δύο περιοχές της επεξεργασίας και διαβούλευση με το γιατρό δημοφιλείς συνταγές.

Συστημική θεραπεία

Στα πρώτα στάδια χρησιμοποιήσετε μόνο το εξωτερικό τοπικών πόρων, αλλά με την εξέλιξη της παθολογίας να ασχοληθεί μόνο με αυτά δεν θα λειτουργήσει. Αποτελεσματική θεραπεία αποτελείται από πολλές περιοχές που είναι μέρος της μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Ο δερματολόγος θα διορίσει αντιμυκητιασικά κάψουλες και δισκία που λαμβάνονται από το στόμα. Να σταματήσει την ανάπτυξη των παθογόνων σπόρια από το εσωτερικό, να σταματήσει την ανάπτυξη του μύκητα που εξαπλώνεται σε όλο το σώμα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Αυτή η ομάδα φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή για το κατεστραμμένο νύχι και σε παρακείμενες περιοχές του δέρματος. Το κύριο πλεονέκτημα των τοπικών φάρμακα, χωρίς παρενέργειες, έτσι ώστε πάντα να χρησιμοποιηθεί για να αγωνιστεί με μυκητίαση των ποδιών. Πριν την εφαρμογή θα πρέπει να τη θεραπεία των νυχιών, αφαιρέστε τις κλίμακες, αρχείο καρφιών στο αρχείο κάτω από το κορυφαίο παλτό, το ψαλίδι στο μέγιστο βαθμό μειωθεί. Στη συνέχεια, αλοιφές και κρέμες που εφαρμόζονται 1-2 φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας ποικίλλει από 2 έως 12 μήνες.

βερνίκια

Τυχερός

Αυτή είναι μία μορφή εξωτερική θεραπεία. Ειδικό βερνίκι νυχιών είναι μόνο πωλούνται στο φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή. Υψηλή αποδοτικότητα φάρμακα εμφανίζονται μόνο στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης της onychomycosis. Αρχή της δράσης για τα ναρκωτικά είναι για να μαλακώσει τις πληγείσες καρφί πιάτο αντισηπτικό αποτέλεσμα. Λάκκα διαποτισμένη στη δομή των νυχιών, σκοτώνει παθογόνα μικρόβια.

Θεραπεία στο σπίτι

Στη θεραπεία της onychomycosis, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε μια ολιστική προσέγγιση. Αρχική θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα πόδια είναι μέρος της, αλλά θα πρέπει να έχετε την έγκριση του γιατρού σας. Μερικές παραδοσιακές συνταγές, μπορεί να αντικαταστήσει άλλα φάρμακα και τη χρήση τους ταυτόχρονα δεν είναι απαραίτητη. Για θεραπεία στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω επιλογές:

 1. Σκόρδο. Θα πρέπει να πάρετε μερικά γαρίφαλα, το άλεσμα σε ένα πολτό. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας οινόπνευμα και ανακατεύουμε καλά. Χρησιμοποιήστε το μείγμα για κομπρέσες που πρέπει να εφαρμόζεται στην προσβεβλημένη πιάτο για 25 λεπτά.
 2. Kombucha. Θα πρέπει να καθαρίσετε ένα κομμάτι από αυτό το προϊόν από τις ταινίες φλέβες. Έπειτα, αλέστε το μανιτάρι σε μια κόλλα και το μασάζ στην επιφάνεια του νυχιού. Αν θέλετε να κάνετε μια κομπρέσα, τότε θα πρέπει grinded ένα συστατικό που εφαρμόζεται σε μια γάζα, να βάλει 20 λεπτά προς το πιάτο.
 3. Οι πατάτες. Μαγειρεύετε σε φρέσκο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πλάστη. Αδειάστε το νερό σε μια λεκάνη και ατμού στα πόδια της. Τρίβουμε τις πατάτες από τα φλούδια για τα νύχια και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε το μείγμα με το ζεστό νερό, το χοιρινό λίπος, σκουπίστε τις πληγείσες περιοχές και να θέσει σε κάλτσες. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε μέρα μέχρι την ανάρρωση.

Θεραπεία του προχωρημένου μορφές τους μύκητες των ποδιών

σε προχωρημένο στάδιο

Στο τελευταίο στάδιο της βλάβης, τις παθολογικές διεργασίες να θεραπευτεί μόνο με λαϊκές θεραπείες, τα τοπικά φάρμακα δεν θα λειτουργήσει. Για την χρήση της θεραπείας μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει τις παραπάνω μεθόδους και συστηματική λήψη φαρμάκων. Σε ακραίες περιπτώσεις να εκτελέσετε μια πλήρη αφαίρεση του προσβεβλημένου μέρους. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε το κατάλληλο για αυτό το είδος μύκητα που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά από διαδικασίες διάγνωσης που πραγματοποιούνται στο εργαστήριο.

Χειρουργική επέμβαση

Αυτή η μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιεί μόνο σε προχωρημένες μορφές της παθολογίας. Ανατεθεί η αφαίρεση μόνο αν δεν υπάρχει θετική επίδραση μετά από συστηματική και τοπική φάρμακα. Μερικοί ασθενείς έχουν καταφύγει σε αυτή τη διαδικασία, επειδή η παρατεταμένη συστηματική θεραπεία έχει μια υψηλή τιμή. Χειρουργική επέμβαση εγγυάται την ανάκαμψη και καμία παρενέργεια, τι ευνοϊκά διαφέρει από συντηρητική θεραπεία. Η επέμβαση γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

 • το δακτύλου αντιμετωπίζεται με αντισηπτικό προϊόν *
 • εκτελέστε τοπική αναισθησία με λιδοκαΐνη;
 • η πλάκα είναι εντελώς αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας το ψαλίδι και πένσες;
 • το κρεβάτι καρφί είναι, στη συνέχεια, καθαρίζονται εντελώς από νεκρούς ιστούς, αντιμετωπίζεται με αλκοολικό διάλυμα ιωδίου, εφαρμόστε μια κομπρέσα με αντισηπτική αλοιφή.

Λαϊκή θεραπεία

Τα δάχτυλα των κάτω άκρων είναι πολύ ευαίσθητα σε διαφορετικούς τύπους των μυκητιάσεων. Η δημοφιλής θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα πόδια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στα πρώτα στάδια της νόσου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι η μόνη περιοχή της θεραπείας, αλλά στο 2ο στάδιο θα πρέπει η ταυτόχρονη χρήση της συστημικής φάρμακα. Κατά κανόνα, η χρήση διαφορετικών δίσκων, τα οποία σκοτώνουν τα σπόρια των μυκήτων. Το παρακάτω είναι μια δημοφιλής λαϊκή θεραπεία επιλογές για τα δάχτυλα των ποδιών.

Ξύδι

συνταγή με ξύδι

Αυτό το προϊόν είναι κάθε νοικοκυράς στην κουζίνα. Χρησιμοποιεί ως αντιβακτηριακών παραγόντων για τη θεραπεία των υποδημάτων μέσα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των δακτύλων. Μέθοδος εφαρμογής τα ακόλουθα:

 1. Σε ένα μπολ αραιώνουμε με 9% το ξύδι με νερό σε αναλογία 1:2.
 2. Πόδι μουλιάσει για 15 λεπτά στην μπανιέρα.
 3. Μετά τη διαδικασία κόβεται ανώτατα κόψει την πληγείσα πιάτο.
 4. Διενεργεί τη διαδικασία κάθε μέρα για 2 εβδομάδες.

Μπάνιο αλάτι

Ένα άλλο δημοφιλές συστατικό για το μαγείρεμα και ιαματικά λουτρά είναι το αλάτι της θάλασσας. Η μέθοδος μαγειρέματος είναι το ακόλουθο:

 1. Ένα λίτρο ζεστό νερό (70 βαθμοί Κελσίου) 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.
 2. Κρατήστε για 30 λεπτά πόδια στο μπάνιο.
 3. Στη συνέχεια, καθαρίστε, κόψτε τα κάτω, το άλεσμα και το πιάτο του δακτύλου.
 4. Στη συνέχεια, πλύνετε με σαπούνι χεριών και των ποδιών, θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Συνιστάται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να χρησιμοποιείτε λαστιχένια γάντια.
 5. Χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες ξηρό δακτύλων, νυχιών κύλινδροι, εφαρμόστε το ιώδιο. Επαναλάβετε τη λίπανση 3 φορές.
 6. Διενεργεί τη διαδικασία κάθε μέρα πριν πάτε για ύπνο.

Λουτρά με βότανα

Για να προετοιμάσει τη χρήση διαφόρων βοτάνων. Αυτές οι λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία του μύκητα τα νύχια των ποδιών μπορεί να αναμιχθεί ή να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά. Να τις δημοφιλείς επιλογές είναι: αψιθιά, plantain, κολλιτσίδα, yarrow. Φυτικό έγχυση για να προσθέσετε σε ζεστό νερό και βυθίστε τα δάχτυλα των ποδιών. Αρκετά 5-10 θεραπείες για να παρατηρήσετε μια θετική τάση κατά ονυχομυκητίαση.

Ένα άλλο δημοφιλές φαρμακευτικό φυτό είναι φικαρία. Αυτό έχει το προφανές αντιμυκητιακή δράση, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση της onychomycosis. Το μαγείρεμα λουτρά τα εξής:

 1. Πάρτε 4 κουταλιές της σούπας. των φυτών σε 1 λίτρο υγρό.
 2. Το μείγμα να βράσει σε μια αργή παράθυρο σε 5 λεπτά.
 3. Βυθίστε τα πόδια σας στην μπανιέρα, όταν το νερό ψύχεται έως 45 βαθμούς Κελσίου.
 4. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 20 ημέρες, διεξάγεται η διαδικασία θα πρέπει κάθε μέρα.

Μπάνιο με ιώδιο

μπάνιο με ιώδιο

Θεραπεία toe καρφί μύκητας στο σπίτι μπορεί να γίνει με ιώδιο. Αυτό έχει αρνητικές συνέπειες για τα σπόρια των μυκήτων που επηρεάζουν τα δάχτυλα. Για τη θεραπεία θα πρέπει να κάνει ένα δίσκο σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

 1. Πινάκων καυτό νερό σε ένα μπολ. 3 λίτρα υγρών θα πρέπει να 8 σταγόνες ιώδιο.
 2. Ατμό στο μπάνιο τα πόδια, στη συνέχεια, κόψτε τα κάτω το κατεστραμμένο πιάτο, το μέγιστο κόψει με το ψαλίδι.
 3. Το δέρμα γύρω από την ανάγκη για τη θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 4. Για την πληγείσα περιοχή, στη συνέχεια, εφαρμόστε έναν επίδεσμο με αντιβακτηριακή αλοιφή.
 5. Εκτελέσει την επεξεργασία κάθε ημέρα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

Πρόληψη

Είναι σημαντικό να αποφεύγουν να επισκέπτονται το γυμναστήριο, τα λουτρά ή σάουνες χωρίς Παντόφλες. Μετά θα πρέπει να χειριστεί τα δάχτυλα, τα πόδια, την πρόληψη των μυκητιασικών λοιμώξεων. Εκτός από τον αποκλεισμό όλων των αιτιολογικών παραγόντων, είναι απαραίτητο να τηρούν τους ακόλουθους κανόνες:

 • διεξάγει μια ενδελεχή υγιεινή φροντίδα των ποδιών, τα πέλματα των ποδιών;
 • για την ενυδάτωση θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κρέμες, λοσιόν και το αιθέριο έλαιο;
 • περνάει κάθε μέρα διαδικασίες καθαρισμού;
 • η έγκαιρη αφαίρεση, το πριόνισμα του καλλιεργούνται τα μέρη, των κερατινοποιημένων δέρμα.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε άλλους να φορούν Παντόφλες ή περπατάτε ξυπόλητοι σε αυτό το ξενοδοχείο, σε δημόσιους χώρους, θα πρέπει να περιποιηθείτε τα πόδια σας με αντιμυκητιασικά φάρμακα. Αν αυτά τα σπίτια δεν είναι διαθέσιμες, είναι δυνατόν να σκουπίσει τα πόδια κιτρικό οξύ, πιέζεται με το χυμό λεμονιού. Για να αποφευχθεί η ονυχομυκητίαση θα σας βοηθήσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, η σωστή διατροφή, η τακτική άσκηση, να μην προκαλέσει τα σπόρια των μυκήτων ριζώσει στο σώμα σας.

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο είναι διερευνητική στη φύση. Το άρθρο δεν είναι για αυτοθεραπεία. Μόνο ένας εξειδικευμένος γιατρός μπορεί να κάνει μια διάγνωση και να δώσει συστάσεις θεραπείας με βάση τα επιμέρους χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ασθενούς.