Πώς να τη θεραπεία τους μύκητες των ποδιών λαϊκές θεραπείες: μέθοδοι και συνταγές

Μυκητιάσεις στα πόδια – η ασθένεια είναι κοινή, δυσάρεστο, αλλά με την κατάλληλη θεραπεία πραγματοποιείται γρήγορα και χωρίς συνέπειες (για να μη μιλήσω για το τρέξιμο ή χρόνιες μορφές). Συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση ειδικές τοπικές αλοιφές, κρέμες και χάπια που επηρεάζουν συνολικά το μύκητα και να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Λαϊκή ιατρική έχει αναπτύξει εξίσου αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας χωρίς το υψηλό κόστος.

Τι είναι μύκητες των ποδιών

Τους μύκητες των ποδιών

Το πόδι του αθλητή είναι μια μυκητιασική λοίμωξη, παθογόνα τα οποία είναι διαφορετικά στελέχη των μυκήτων. Θαύμα στην περίπτωση αυτή, η επιφάνεια του νυχιού, μεσοδακτύλιες περιοχές, το δέρμα του πέλματος, πέλμα ή και τα δύο σε συνδυασμό λοίμωξη. Μπορείτε να μολυνθεί με διάφορους τρόπους, μερικές φορές ούτε καν το δικαίωμα να προστατεύει την προσωπική υγεία. Οι κύριες μέθοδοι της λοίμωξης είναι:

 • τοποθέτηση ή χρήση άλλου ατόμου παπούτσια;
 • η χρήση του κάλτσες, παπούτσια κακής ποιότητας υλικά, το ανεπαρκές μέγεθος;
 • εύρεση ξυπόλητοι σε δημόσιες πισίνες, λουτρά, σάουνες;
 • αδύναμη υγιεινή φροντίδα μετά από παρατεταμένη χρήση της Παπούτσι?
 • μηχανικό τραύμα;
 • υγρές κάλτσες και τα παπούτσια όλη την ημέρα;
 • εκτέλεση πεντικιούρ-αποστειρωμένο εργαλείο;
 • η ενεργοποίηση του μύκητα κατά τη διαδικασία της άλλης νόσου ή χειρουργικές διαδικασίες.

Πρωτογενή μόλυνση με το μύκητα είναι αόρατο στις περισσότερες περιπτώσεις. Στο γιατρό ο ασθενής γυρίζει όταν τα συμπτώματα εκφράζονται με σαφήνεια. Σε αυτή την περίπτωση, αποδίδεται μια ολοκληρωμένη θεραπεία. Αυτό μπορεί να προληφθεί αν γνωρίζετε τα συμπτώματα του αθλητή:

 • απολέπιση, απολέπιση του δέρματος με την ενεργή αναγέννηση του κάτω στρώματος;
 • φαγούρα;
 • δυσάρεστη μυρωδιά: ορισμένες μυκητιασικές στελέχη παραβιάζουν τους σμηγματογόνους αδένες;
 • τοπικό αποχρωματισμό του δέρματος σε περιοχές μόλυνσης (κίτρινο, κίτρινο-καφέ έως πρασινωπό, μπλε).

Πώς να τη θεραπεία στο σπίτι

Κλασική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση της κρέμες και αλοιφές. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτά. Λαϊκή θεραπεία για τους μύκητες των ποδιών είναι πολύ αποτελεσματική. Το πιο σημαντικό, πριν από την αυτο-θεραπεία και συμβουλευτείτε ειδικό για να διευκρινιστεί η δυνατότητα συνδυασμού φαρμακολογικών παραγόντων και η λαϊκή μεθόδους.

Οι ειδικοί συστήνουν συχνά συνδυάζοντας και τους δύο τρόπους, επειδή το σύστημα αυτό δίνει την υψηλότερη αποδοτικότητα.

Λαϊκή θεραπεία μύκητα

Θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν είναι όλες οι συστάσεις που μπορείτε να βρείτε σε απευθείας σύνδεση ή να ακούσει από τους άλλους, έχει πρακτικό νόημα. Έτσι κάποια ψευδο-εμπειρογνώμονες του μύκητα των νυχιών προτείνω την πλήρη κατάργηση του νυχιού και το χειρισμό τομέα της αλκοολικό διάλυμα. Αυτό θα οδηγήσει σε χημικά εγκαύματα στο στρώμα κάτω από το νύχι και την επακόλουθη σχεδόν εγγυημένη η απώλεια των νυχιών. Ως εκ τούτου, θα πρέπει προσεκτικά να καταλάβω το συγκεκριμένο δημοφιλή μέσα ενημέρωσης.

Οι βασικοί περιορισμοί στη χρήση του σπίτι διορθωτικά μέτρα – πιθανή προσωπική μισαλλοδοξία, μια αλλεργική αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο φυτό, κονίαμα, κλπ. Γι ' αυτό συνιστούμε την προκαταρκτική επίσκεψη στο γιατρό για να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις και να κρατήσει μια ασφαλή θεραπεία. Κυρίως για τη θεραπεία οικιακή χρήση:

Σαπούνι
 • το βορικό οξύ.
 • ξίδι.
 • το oak φλοιός;
 • το υπεροξείδιο του υδρογόνου;
 • σαπούνι;
 • θειικού χαλκού;
 • ρητίνη βερίκοκο
 • κολλιτσίδα φύλλα?
 • ο χυμός του φικαρία;
 • σκόρδο.
 • τόξο.
 • σόδα.

Το βορικό οξύ

Αυτή η λαϊκή θεραπεία για τους μύκητες των ποδιών χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, το βορικό οξύ βοηθά στην καταπολέμηση των εντόμων, απολύμανση χώρων, για τη θεραπεία της ακμής, να θεραπεύσει τις πληγές. Μύκητας μεταχείριση μεταξύ των δακτύλων λαϊκές θεραπείες με τη βοήθεια του βασίζεται στην ισχυρή αντιβακτηριακή δράση. Οξύ καταστρέφει τα σπόρια του μυκηλίου αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών, αποβάλλει τη μυρωδιά. Αλοιφή, λύση ή σκόνη έχουν ένα ελάχιστο αντενδείξεις (παιδιά κάτω των 12 ετών, έγκυες γυναίκες, η παρουσία νεφρικής ανεπάρκειας).

Μαγειρική σόδα

Διττανθρακικό νάτριο (απλό τραπεζαρία σόδα) χρησιμοποιείται από τη Σοβιετική εποχή ως θεραπεία για τις μυκητιάσεις των ποδιών. Στις περισσότερες συνταγές είναι το μπάνιο στην καθαρή του μορφή, θα προκαλέσει περαιτέρω ερεθισμό λόγω μηχανικής βλάβης στο δέρμα. Να προειδοποιήσει αλλεργικές να μαγειρική σόδα, θα πρέπει να κάνει ένα μικρό τεστ: μια σόδα πάστα εφαρμόζεται στον καρπό για περίπου 20 λεπτά. Αυτή τη φορά, είναι αρκετά, έτσι ώστε το δέρμα αντέδρασε στην ουσία. Πώς να τη θεραπεία τους μύκητες των ποδιών λαϊκές θεραπείες χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα:

 1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ για 2 λίτρα νερό θερμαίνεται στους 40 βαθμούς. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Προσθέστε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σαπούνι. Βυθίστε τα πόδια σας στην μπανιέρα για μισή ώρα. Περιμένετε για την ξήρανση τα πόδια, και να σπογγίζη με το προσόψιον. Επαναλάβετε την διαδικασία 2 φορές την εβδομάδα.
 2. Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό προσθέστε όσο σόδα για να κάνει μια πάστα. Το μίγμα εφαρμόζεται απαλά στην πληγείσα περιοχή. Όταν η πάστα να στεγνώσει, ξεπλύνετε με νερό, μην τα ΤΡΊΨΕΤΕ, να αποφευχθεί η ζημία στο δέρμα. Μετά από αυτή τη διαδικασία το πόδι σε σκόνη ή σπρέι, με το άμυλο.

Θειικού χαλκού

Η αποτελεσματικότητα αυτής της λειτουργίας εξαρτάται από το βάθος της μυκητιασική προσβολή του δέρματος. Με προχωρημένες μορφές της νόσου θειικό χαλκό θα πρέπει να συνδυάζεται με φαρμακολογικών μέσων. Πριν από την εφαρμογή, είναι σημαντικό να χειριστούν προσεκτικά το πόδι για να πάρει το λουτρό με άλλες ουσίες, αφαιρέστε τους νεκρούς ιστούς με μια ελαφρόπετρα. Το πιο σημαντικό, μην αναπνέετε τους ατμούς του θειικού χαλκού. Δηλητηρίαση kompensiruet κρύο νερό (0.5 λίτρο) ή ταμπλέτες ενεργού άνθρακα κατά βάρος σε συνδυασμό με 2 φλιτζάνια γάλα. Πώς να κάνει ένα μπάνιο θειικού χαλκού;

 1. Ζεσταίνουμε το νερό στους 40 βαθμούς και το ρίχνουμε στην λεκάνη.
 2. Διάλυση θειικού χαλκού - 1 κουταλάκι του γλυκού σε 1,5 λίτρα νερό.
 3. Βυθίστε τα πόδια σας στο διάλυμα για μισή ώρα.
 4. Μετά τη διαδικασία, ξηρά πόδια με μια πετσέτα και να αντιμετωπίζονται με ειδικούς πράκτορες που έχουν εκχωρηθεί σε έναν γιατρό.

Θεραπεία ξύδι

Το οξικό οξύ έχει ισχυρή αντισηπτική επίδραση, αλλά το χρησιμοποιούν με προσοχή, επειδή η ουσία σε καθαρή μορφή είναι πολύ επιθετική. Οι περισσότερες από τις συνταγές περιλαμβάνει ένα μείγμα με βάση το ξύδι και άλλα συστατικά. Αν το πόδι έλκη, ρωγμές, διάβρωση, η λύση είναι λιγότερο συμπυκνωμένο, προκειμένου να μην προκαλέσει επιπλέον τραυματισμό ή εγκαύματα. Παραδείγματα συνταγές με ξύδι:

 1. Πριν από τη χρήση του μπάνιου είναι απαραίτητο να πλύνετε το πόδι σας και να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα. Ξίδι (οποιοδήποτε) διαλύεται σε χλιαρό νερό (αναλογία 1:1). Τοποθετήστε τα πόδια σε 10-15 λεπτά Μετά την ξηρά πόδια με μια πετσέτα.
 2. Ανακατεύουμε το ξίδι μηλίτη Μήλων σε ίσες αναλογίες με ιώδιο (ή χυμό καρότου) και ΤΡΊΒΕΤΕ το δέρμα του ασθενούς πολλές φορές την ημέρα (δεν εφαρμόζεται σε ανοικτές πληγές).
 3. 2 αυγά σε μισό λίτρο βάζο ρίχνουμε το 70% ξύδι. Μετά από 10-12 ημέρες η shell θα διαλυθεί (αν αυτό δεν έχει γίνει πλήρως, είναι αναγκαίο να περιμένετε). Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Η προκύπτουσα σύνθεση εφαρμόζεται στην περιοχή με το πόδι του αθλητή για το βράδυ. Να είστε βέβαιος να φορούν κάλτσες μαλλιού.

Φικαρία

Φικαρία

Οι χυμοί από τα πολλά φυτά έχουν ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Φικαρία, από την άποψη της ιατρικής, χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει πολλά φάρμακα, κρέμες, αλοιφές. Παραδοσιακούς θεραπευτές συνιστάται να συλλέγουν το φυτό τον εαυτό σας, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, το φαρμακείο, τη συλλογή των φυτών είναι περίπου 50, σελ. Σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο ασθενής δεν έχει υπερευαισθησία στο απόσπασμα ή το χυμό από ένα φυτό. Φικαρία, ως μέθοδος για τη θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων, έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, ακόμη και σε συνδυασμό με φαρμακευτική θεραπεία, αν αρχίσεις να το εφαρμόσετε στο χρόνο, αλλά η πορεία δεν πρέπει να διακόπτεται. Συνταγές:

 1. 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φικαρία ρίχνουμε ένα λίτρο νερό. Βράζουμε για 3-5 λεπτά. Το ζουμί είναι αραιωμένο με ένα λίτρο βραστό νερό. Ενυδατώστε τα πόδια για 20-30 λεπτά την ημέρα για 20 ημέρες.
 2. Χρησιμοποιώντας ψιλοκομμένα μυρωδικά και το ιώδιο (το ρίχνουμε σιγά-σιγά) για να κάνει ένα παχύ πολτό. Ισχύει για πληγείσα περιοχή, καλύψτε με το πλαστικό περικάλυμμα για 20 λεπτά. Αφού αφαιρέσετε τη μάζα και δεν βρέξεις τα πόδια για 3-4 ώρες. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά μέχρι την πλήρη ανάκαμψη.

Το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού

Το εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται για αιώνες, είναι ένα από τα πιο ουδέτερη από την ιατρική άποψη. Ως θεραπεία για το πόδι του αθλητή ουσία δημοτικό προστίθεται στο λουτρό 7-10 σταγόνες. Δεν αντιδρούν αρνητικά με άλλα συστατικά. Στη θεραπεία του μύκητα των νυχιών πρέπει να χάσω μερικά γραμμάρια στο καρφί πιάτο και απλώστε το ομοιόμορφα πάνω από την επιφάνεια. Στη θεραπεία των δερματικών μυκητιάσεων πετρελαίου αραιωμένο 1:3, για παράδειγμα, με ελιές, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερβολική ξήρανση του δέρματος.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου

Η λύση δεν αντιμετωπίζει μυκητιασικές λοιμώξεις άμεσα, αλλά αποτρέπει την αύξηση βλάβες του μύκητα και προστατεύει από την μόλυνση από βακτήρια και άλλα παθογόνα. Είναι σημαντικό να έρθει σε επαφή με το υπεροξείδιο του προσεκτικά, διαφορετικά μπορεί να καεί αντί για θεραπεία. Χρησιμοποιούνται μόνο 3% λύση. Συνταγές δεν υπάρχουν. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, και το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού, προσθέστε 10 σταγόνες σε 1 λίτρο νερό. Στην μπανιέρα πόδι για 10 λεπτά.

Σαπούνι

Εκτός από τη χρήση των διαφόρων συνταγές όπου τα βασικά συστατικά υπάρχουν άλλες ουσίες, σαπούνι Πλυντηρίων που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του μύκητα πόδι σαν αντισηπτική θεραπεία. Μετά την υποχρεωτική καθαρισμού ποδιών νεκρού δέρματος των ποδιών, είναι απαραίτητο να ατμός, ζεστό νερό, σαπουνάδα και ΤΡΊΨΤΕ με μια σκληρή βούρτσα για 5-7 λεπτά. Μετά σκουπίστε τα πόδια και τη διαδικασία με την ενυδατική κρέμα ή συνταγογραφηθεί θεραπεία.

Σε παιδιά

Η θεραπεία της μυκητιάσεις στα πόδια στα παιδιά πρέπει να γίνεται με προσοχή, επειδή το σώμα του παιδιού ενεργά αντιδρά στα φάρμακα και γιατροσόφια. Σε περίπτωση ανίχνευσης του μύκητα στα πόδια σίγουρα πρέπει να στραφούν προς την παιδίατρο, γιατί η πορεία της νόσου το παιδί είναι πιο δύσκολη από εκείνη των ενηλίκων. Στα αρχικά στάδια μερικές φορές η έλλειψη του πετρελαίου δέντρων τσαγιού, ξινή κρέμα, non-corrosive αντισηπτικό. Λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία τους μύκητες των ποδιών και τα νύχια στα παιδιά:

 1. 1 κουταλιά της σούπας ξηρό έδαφος γαλατσίδα, ρίχνουμε ένα ποτήρι βραστό νερό και το βάζουμε σε ατμόλουτρο για 5 λεπτά. Δροσερό, μετά την αραίωση με 2 λίτρα ζεστό νερό. Ενυδατώστε τα πόδια σας για 15-20 λεπτά.
 2. Ένα αφέψημα της αψιθιάς. 2 κουταλιές της σούπας βότανα να βράσει σε 1 λίτρο νερό. Δώστε το ζωμό να κρυώσει στους 40 βαθμούς. Τα πόδια να αιωρούνται για 10 λεπτά.
 3. Ανακατεύουμε το σκόρδο ή το κρεμμύδι χυλό με το ηλιέλαιο σε ίσες αναλογίες. Σχάρα λεπιοειδές δέρμα περιοχές πριν από το κρεβάτι για 2 εβδομάδες.
 4. Άνθη καλέντουλας ρίξτε βραστό νερό σε αναλογία 1:2. Αφήστε το να σταθεί, και μετά από μισή ώρα, για να φιλτράρετε. Έγχυση λίπανση των ποδιών πριν από τον ύπνο.
 5. Ξινή κρέμα απλά λίπανση των ποδιών πριν από το κρεβάτι για να απαλλαγούμε από φαγούρα και το ράγισμα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 7 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σε έγκυες γυναίκες αυξάνει σημαντικά το φορτίο στο πόδι, επιδείνωση των τροφικών ιστών, η οποία δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών. Επεξεργασία μυκήτων στα πόδια λαϊκές θεραπείες από μαμάδες-να-να είναι συγκεκριμένη για να αποφευχθεί ακόμη και η θεωρητική βλάβη στο έμβρυο. Για παράδειγμα, απαγορεύεται η χρήση αντιμυκητιασικά φάρμακα για συστηματικές επιδράσεις, τόσο παραδοσιακής ιατρικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια στάδια της μυκητιάσεις γίνεται μια αποτελεσματική λύση, επειδή τα φυσικά συστατικά στις περισσότερες συνταγές:

 1. Το έλαιο του φυτού είναι εμποτισμένα με μια μπατονέτα και απλώστε για 10-15 λεπτά στο καρφί πιάτο.
 2. 20 g συνθλίβονται πρόπολη ρίξτε 200 ml οινόπνευμα και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες. Έγχυση για να φιλτράρετε. Πριν από τη διαδικασία απολυμάνετε τα νύχια οποιαδήποτε έγκυρη αντισηπτικό (αλκοόλ, διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου). Βάμμα μουσκέψτε το κατεστραμμένο πιάτο, αφήστε το να μουλιάσει, σφιχτά τυλίξτε το δάχτυλο. Επίδεσμο το αφήνουμε όλη τη νύχτα ή για 3-4 ώρες, αν η διαδικασία εκτελείται.
 3. Φρέσκο χυμό από το Χρυσό μουστάκι τρίβεται σε πληγείσες καρφί, και στη συνέχεια τυλίγεται με το πολυαιθυλένιο για λίγες ώρες. Μετά την αφαίρεση της ταινίας με κερατίνη του νυχιού είναι μαλακό. Πρέπει να κλείσουμε με μια λίμα. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται η πίσσα, το δάχτυλο επίδεσμο το βράδυ. Διαδικασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ανακουφίζει από τα κύρια συμπτώματα του μύκητα.
 4. Σαπουνάδα τα πόδια με σαπούνι και πίσσα, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, και το τυλίγουμε. Επαναλάβετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
 5. Βράζουμε 100 γρ καθαρό φλούδες πατάτας. Πολτοποιούμε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια, αραιώνεται με νερό και στη συνοχή του αμύλου λύση. Κάτω μέρος ποδιών για 10 λεπτά, στη συνέχεια στεγνώστε καλά, λιπαίνετε το λίπος χήνας και φορέστε ζεστές κάλτσες. Διαδικασία γίνεται το βράδυ για 10 ημέρες.
Λουτρά

Το foot μύκητας μεταχείριση προηγμένες μορφές λαϊκές θεραπείες

Η τελευταία μορφή του μύκητα είναι δύσκολο να σταματήσει, ακόμη και επιθετική θεραπεία. Συχνά η θεραπεία βοηθά να εξασφαλιστεί ότι μόνο ανακούφιση από τα συμπτώματα, αλλά η πρόληψη είναι σε εξέλιξη, επειδή χρόνιες μυκητιάσεις παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής. Για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της χρόνιας μυκητιασική λοίμωξη που χρησιμοποιούνται λαϊκές θεραπείες, που μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα υποτροπής. Οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι μύκητας θεραπεία και την πρόληψη:

 1. 3 κούπες 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να ρίχνουμε 2 λίτρα ζεστό νερό. Πόδια βυθισμένο στο διάλυμα για 20 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι που εκδηλώνεται σε ένα μήνα.
 2. Σε βραστό νερό (1 λίτρο) προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. από makhorka (θρυμματισμένα ξερά φύλλα καπνού), για να κρατήσει τη θερμότητα για 2-3 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει σε μια αποδεκτή θερμοκρασία, κάτω από τα πόδια για να το ζωμό και κρατήστε τον να κρυώσει. Στάσεις δεν θα σκουπίστε και αφήστε το να στεγνώσει τον εαυτό σας. Την επόμενη μέρα, πλύνετε τα πόδια με σαπούνι και νερό.
 3. Ένα κουταλάκι του γλυκού στάχτη των τσιγάρων αναμιγνύονται με μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας με φθόριο. Το αποτέλεσμα αλοιφή εφαρμόζεται στην πάσχουσα επιφάνεια, καλύψτε με το πλαστικό περικάλυμμα, φορέστε ζεστές κάλτσες. Ξεπλύνετε το πρωί.
 4. Δύο γρασίδι στέλεχος Βερόνικα βράζουμε 1 λίτρο νερό. Πόδια βουτηγμένα σε ζεστό ζωμό για 15 λεπτά. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται καθημερινά μέχρι την ανάρρωση.