Συμπτώματα και τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Σύμφωνα με τις στατιστικές, onychomycosis τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, κινδυνεύουν ασθενείς από 35 έως 75 ετών. Πιο συχνά επηρεάζει τον αντίχειρα καρφί, λόγω του υψηλού κινδύνου τραυματισμού. Έγκαιρη θεραπεία του μύκητα των νυχιών στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού στο σπίτι σας βοηθά να γρήγορα να απαλλαγούμε από τη νόσο και για την αποφυγή υποτροπών στο μέλλον.

Αιτίες των μυκήτων των νυχιών

Καρφί μύκητας στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού δύσκολο θεραπευτικών μέτρων σε 70% των περιπτώσεων μετά τη θεραπεία, η ασθένεια επιστρέφει. Η μόλυνση φέρνει δυσφορία, αλλά δεν απειλούν τη ζωή.

καρφί μύκητας

Ο κύριος κίνδυνος είναι ότι η βιωσιμότητα των μυκήτων παράσιτο, το οποίο εισάγεται σε ανθρώπινα κύτταρα. Μπορεί πολύ να παραμείνει λανθάνουσα και εκδηλώνονται κάτω από ευνοϊκές παράγοντες.

Μιλάμε για μείωση της ασυλίας λόγω:

 • Διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος;
 • Κοινή συστηματικές νόσους;
 • Κιρσώδεις φλέβες;
 • Η επιβράδυνση των μεταβολικών διεργασιών.
 • Δερματολογικές λοιμώξεις.

Επίσης, ο μύκητας στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μπορεί να συμβεί σε γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη, θηλασμός, εμμηνόπαυση, διαταραχές και άλλες ορμονικές διαταραχές.

Προσοχή!

Σε κίνδυνο τους ανθρώπους που συχνά βρίσκονται σε υγρό περιβάλλον, επισκεφθείτε γυμναστήρια, πισίνες, σάουνες και λουτρά. Ο μύκητας μεταδίδεται φορώντας τα παπούτσια κάποιου άλλου, προσωπικά αντικείμενα, κοινόχρηστη τουαλέτα. Στο 30% των περιπτώσεων η αιτία της λοίμωξης πεντικιούρ που πραγματοποιούνται μη αποστειρωμένα εργαλεία.

Ιδιαίτερα επιρρεπή σε onychomycosis ηλικιωμένους. Που σχετίζονται με την ηλικία αλλαγές στο μυελό των οστών, ιστών, αλλάζει την ισορροπία οξέος, το οποίο οδηγεί σε ταχεία διείσδυση και εξάπλωση της λοίμωξης.

Πώς να αναγνωρίζουν καρφί μύκητα;

Τα συμπτώματα, όπως η αύξηση της διείσδυσης της λοίμωξης στα στρώματα της επιδερμίδας, φαγούρα, κάψιμο, δέρμα φλούδας, ή ρωγμή, με την πάροδο του χρόνου, ανοιχτά κέντρα.

Η επιφάνεια του νυχιού είναι τροποποιημένο, πυκνώνει, και καταστρέφει την κερατίνη στιβάδα, εμφανίζεται το κίτρινο, το χρώμα γίνεται μη-ενιαίες. Σταδιακά η επιφάνεια του νυχιού είναι βαμμένο σε γκρι ή κίτρινο. Χωρίς θεραπεία, η πλάκα είναι παραμορφωμένο και εύθρυπτο, εντελώς αναχωρεί από το κρεβάτι καρφιών.

Η κλινική εικόνα του μύκητα των νυχιών στα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών εξαρτάται από την ποικιλία του ο αιτιολογικός παράγοντας της νόσου:

μύκητα των νυχιών του αντίχειρα
 • Δερματόφυτα – διαμήκεις ρίγες, λευκό ή κίτρινο χρώμα;
 • Fingunt μύκητα – μια μαύρη ή πράσινη απόχρωση πιάτο
 • Το μύκητα ζύμης – καφέ χρώμα των νυχιών, τα κυματιστά πιάτο.

Ανάλογα με το στάδιο των καταστροφικών αλλαγών που χαρακτηρίζεται από το βαθμό της μόλυνσης από το μύκητα. Στο αρχικό στάδιο, με την προσεκτική εξέταση, ενδέχεται να παρατηρήσετε μια λεπτή υπόλευκες κηλίδες ή λωρίδες.

Στο δεύτερο στάδιο μύκητες πλάκες χάνουν την υγιή εμφάνιση, πυκνώνει, να αλλάξετε το χρώμα. Υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή. Το δέρμα γύρω από το καρφί γίνεται φλεγμονή, το καρφί πρήζεται.

Φωτογραφίες από το μύκητα των νυχιών στο μεγάλο μου δάχτυλο στο τρίτο στάδιο δείχνει πώς το εξωτερικό αναπτύσσει υπερτροφική ονυχομυκητίαση – το καρφί εντελώς αναχωρεί από το κρεβάτι, αλλάζει χρώμα, γίνεται εύθραυστο, να καταρρέει. Εμφανίζονται στο δέρμα ανοιχτές πληγές που οδηγεί στην ένταξή του σε μια βακτηριακή λοίμωξη.

Ατροφική onychomycosis οδηγεί σε κερατινοποίησης της επιδερμίδας, ο μύκητας εξαπλώνεται γρήγορα σε άλλα μέρη του σώματος, βαθιά μέσα του, γίνεται χρόνιο. Υψηλό κίνδυνο να μολύνουν άλλους.

Προσοχή!

Τα εμφανή σημάδια του μύκητα των νυχιών του αντίχειρα θα πρέπει να περιλαμβάνει την πάχυνση του νυχιού, εισδύον καρφί άξονας μέσα της, οίδημα και ερυθρότητα του δέρματος, πυώδης απαλλαγή στις γωνίες της πλάκας. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν δυσάρεστη μυρωδιά, δυσφορία κατά το περπάτημα.

Αν παθογόνα μπήκε στο σώμα, η παθογόνος χλωρίδα διανέμεται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, που επηρεάζουν τα νύχια, το δέρμα, και στη συνέχεια ολόκληρο το πόδι ενός ανθρώπου. Όταν η πύλη εισόδου του μύκητα χρησιμεύει ως το πιάτο με το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, η μόλυνση λαμβάνει ρίζας από κάτω.

Η θεραπεία της onychomycosis χάπια

θεραπεία

Ιατρική θεραπεία περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την εξάλειψη της μυκήλιο (το σώμα του μύκητα) στο βάθος των νυχιών: απολύμανσης πιάτων, αναγέννηση ιστών, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού.

Συστημική θεραπεία του μύκητα των νυχιών στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού ενδείκνυται για μια σημαντική ήττα των δομικών στοιχείων του νυχιού.

Προσοχή!

Φαρμακευτική θεραπεία συνιστάται για να συμπληρώσει την πορεία της ανοσοδιεγερτικές φάρμακα και βιταμίνη συγκροτήματα – παρασκευάσματα φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο, σελήνιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες του συμπλέγματος β.

Διορθωτικά μέτρα για εξωτερική χρήση

Η θεραπεία του μύκητα με το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μπορεί να πραγματοποιηθεί με εξωτερική χρήση. Για αυτή την προσέγγιση πολλά σπρέι, αλοιφές, βερνίκια, γαλακτώματα, κρέμες, τζελ, τα επιχρίσματα και τα εργαλεία για την αφαίρεση του νυχιού.

Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε το βερνίκι από το μύκητα μετά από hortus μπο-αλάτι λουτρά, πριν τον ύπνο, για την ποιότητα της διείσδυσης του το θεραπευτικό συστατικό στην κατεστραμμένη περιοχή. Η επιφάνεια του νυχιού πριν την εφαρμογή, το φάρμακο πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό.

Η χρήση των αντιμυκητιασικών παραγόντων με τη μορφή των λύσεων και σπρέι εμφανίζονται για την πρόληψη της εξάπλωσης της μόλυνσης σε υγιή νύχια και το δέρμα των ποδιών. Η διάρκεια της θεραπείας από αρκετούς μήνες σε ένα έτος. Επιπλέον αντιμυκητιασική θεραπεία χρησιμοποιεί ιατρική σοβάδες. Κολλημένο στην ξηρά καθαρίστε το νύχι περιοχή πριν πάτε για ύπνο, το πρωί, το κατεστραμμένο πιάτο είναι αφαιρεθούν με ψαλίδι.

Η δημοφιλής θεραπεία

Για να θεραπεύσει την ασθένεια λαϊκές θεραπείες είναι δυνατόν κατά το αρχικό στάδιο της μόλυνσης του ασθενούς, με την προηγμένη μορφή θα απαιτήσει μια ολοκληρωμένη θεραπεία.

 • Εάν έχετε ένα μύκητα στο μικρό δάχτυλο του ποδιού ή το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, αποτελεσματικά κομπρέσες με λεμόνι – εφαρμόστε ένα κομμάτι, για να την κατεστραμμένη περιοχή, στερεώστε το με την ταινία και το αφήνουμε όλη τη νύχτα. Το πρωί, αφαιρέστε τον επίδεσμο και να κόψει μέρος του νυχιού.
 • Χρήσιμο λουτρά με θαλασσινό αλάτι – διαλύστε ένα κουταλάκι αλάτι σε ένα λίτρο ζεστό νερό, βυθίστε τα πόδια σας σε ένα μπολ και ατμό για 10-15 λεπτά. Η διαδικασία εκτελείται καθημερινά, πριν από τη χρήση τοπικών φαρμάκων.
 • Αποτελεσματική θεραπεία της onychomycosis σόδα – διαλύστε μια κουταλιά αλάτι και το τριμμένο σαπούνι σε 3 λίτρα νερό. Ενυδατώστε τα πόδια στο μπάνιο πριν πάτε για ύπνο για 15 λεπτά. Ξηρά πόδια και μασάζ στο νύχι με το χυμό του σκόρδου.
 • Επιπλέον, χρησιμοποιείται ένα κατάπλασμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι – ανακατέψτε μια κουταλιά μαγειρική σόδα στο νερό σε μια πάστα, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού. Εφαρμόστε ένα γενναιόδωρο στρώμα στην επιφάνεια του νυχιού, για να αφαιρέσετε το τμήμα σε 5 λεπτά.
 • Τα βέλτιστα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν χρησιμοποιώντας τον πολτό καθαρό αέρα του βουνού τέφρα φύλλα. Η προκύπτουσα σύνθεση που ισχύουν για την πληγείσα περιοχή, τυλίξτε το με πλαστική, ασφαλή με έναν επίδεσμο. Το αφήνουμε όλη τη νύχτα. Η θεραπευτική πορεία είναι 10 διαδικασίες.
 • Μάσκα από φλούδες πατάτας θα βοηθήσει να μαλακώσει το κατεστραμμένο πιάτο. Βράζουμε τις φλούδες και το μείγμα για πουρέ. Εφαρμόστε στα νύχια, να καθορίσει το περιτύλιγμα και να θέσει σε κάλτσες. Μετά από 20 λεπτά, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
 • Χρήση φικαρία να λύσει το φρέσκο χυμό του φυτού, ΤΡΊΨΤΕ το νύχι, επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε 2 ώρες. Το συνολικό ποσοστό ανάκτησης είναι 2 εβδομάδες.

Η αφαίρεση των νυχιών

αφαίρεση

Για να εντελώς να απαλλαγούμε από την ασθένεια με τη χρήση χειρουργική επέμβαση. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει την ανάκτηση και δεν έχει καμία παρενέργεια. Η λειτουργία είναι ως εξής – δάχτυλο επεξεργασία αντισηπτικά σκευάσματα που επιβάλλονται λουρί, που εκτελούνται αναισθησία με λιδοκαΐνη. Στη συνέχεια, το καρφί πλάκα αφαιρείται χρησιμοποιώντας χειρουργικά εργαλεία, το κρεβάτι έχει καθαριστεί από νεκρό ιστό, επεξεργασία με διάλυμα ιωδίου και εφαρμόστε μια κομπρέσα με αντισηπτικό.

Σημαντικό!

Για την πρόληψη της νόσου χτύπησε και πάλι, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε προσεκτικά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής: να φοράτε παπούτσια σε μέγεθος αλλάζουν συνεχώς κάλτσες, απολυμάνετε και καθαρίστε τα παπούτσια σας από τη βρωμιά. Εποχική είναι σημαντικό να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, ισορροπημένη διατροφή, άσκηση.

Έναρξη της νόσου είναι εύκολο για τη θεραπεία μύκητα των νυχιών στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού θα χρειαστεί πολύ χρόνο, προσπάθεια και οικονομικό κόστος. Προσέξτε την υγεία σας, μην αμελήσετε προληπτικές μεθόδους και δεν αυτοθεραπείας. Όταν τα πρώτα σημάδια της onychomycosis δείτε το γιατρό σας, θα σας βοηθήσει να οικοδομήσουμε μια βέλτιστη καθεστώς της θεραπείας και θα σας πω πώς και τι για τη θεραπεία μύκητα των νυχιών στο μεγάλο μου δάχτυλο.

23.08.2018