Είδη μυκήτων νύχια

Ονυχομυκητίαση – μια μυκητιασική ασθένεια που επηρεάζει την επιφάνεια του νυχιού. Γίνεται εύθραυστο, λεπτό, εύθραυστο, θρυμματίζεται, αλλάζει χρώμα. Η ασθένεια είναι εξαιρετικά μεταδοτική, σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτή η ασθένεια επηρεάζει περίπου το 20% του πληθυσμού. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι είδους μύκητα νύχια είναι και πώς διαφέρουν το ένα από το άλλο

Ταξινόμηση των μυκητιασικών λοιμώξεων των νυχιών

Ταξινόμηση των μυκητιασικών λοιμώξεων των νυχιών

Βρέθηκαν περισσότερα από 500 είδη των μυκήτων, η οποία μπορεί να φέρει προβλήματα στην υγεία. Αλλά μια ενιαία κατάταξη μεταξύ των μυκητιασικών λοιμώξεων. Δύο κύρια χαρακτηριστικά που διακρίνουν την ασθένεια, το είδος της λοίμωξης και ο εντοπισμός του. Φωτογραφία διαφορετικοί τύποι μύκητα των νυχιών, μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά τους και τα χαρακτηριστικά τους.

Ταξινόμηση των localization

Η μόλυνση μπορεί να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε μέρος του νυχιού, γίνεται το σήμα κατατεθέν. Η εμφάνιση του προσβεβλημένου νυχιού ποικίλλει ανάλογα με τον εντοπισμό της onychomycosis.

Περιγραφή των βασικών μορφών του μύκητα των νυχιών στα πόδια

 • Η άπω — πιο κοινός τύπος του μύκητα από τα νύχια. Μολυνθεί ελεύθερη άκρη του νυχιού. Από το ένα άκρο της πλάκας που αλλάζει χρώμα, γίνεται καφέ, κιτρινωπό ή γκριζωπό. Σταδιακά η περιοχή αυξάνεται. Η επιφάνεια του νυχιού γίνεται θολό, καταρρέουν και να ξεφλουδίσει το χρώμα. Κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης της νόσου εμφανίζεται subungual υπερκεράτωση (πάχυνση της κεράτινης στιβάδας), με την ήττα του σε ολόκληρο το νύχι δυστροφία των ιστών.
 • Πλευρική. Τα συμπτώματα είναι τα ίδια όπως και για την άπω μορφή, αλλά εδώ η πηγή της μόλυνσης που εξαπλώνεται από τα πλευρικά άκρα των νυχιών.
 • Επιφάνεια λευκή. Εμφανίζεται μόνο στα κάτω άκρα, συνήθως ο μύκητας εγκαθίσταται στον αντίχειρα, τα άλλα τέσσερα πολύ λιγότερο. Οπτικά, αυτή η μορφή διακρίνεται εύκολα εξαιτίας του λευκού σημεία, που βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια του νυχιού. Με την πάροδο του χρόνου η νόσος εξελίσσεται και συλλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή των κερατινοποιημένων ιστών. Το χρώμα των κηλίδων, μπορεί να ποικίλει από λευκό έως κιτρινωπό ή πρασινωπό. Η δομή του νυχιού γίνεται εύθρυπτα, πορώδη. Χωρίς θεραπεία, το νύχι μπορεί να διαλυθεί εντελώς.
 • Εγγύς. Σε αυτή τη μορφή η μόλυνση αρχίζει με την επιδερμίδα, είναι κόκκινο, φλεγμονή, πρήζεται, αλλάζει την δομή και το σχήμα. Στο τέλος, το καρφί τοίχο διαχωρίζεται από το πιάτο, και το μολυσμένο καρφί παραμορφωθεί, γίνεται θολό και εύθρυπτο. Εάν εκτελέσετε την ασθένεια, είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί σπασίματος της πλάκας.
 • Συνολικά δυστροφικές καλύπτει ολόκληρη την περιοχή των νυχιών με την παλιά μορφή της εγγύς ή άπω του μύκητα. Η επιφάνεια του νυχιού είναι παραμορφωμένο, πυκνώνει, αλλάζει χρώμα και να καταρρεύσει μερικώς ή πλήρως.

Ταξινόμηση κατά τύπο πράκτορα

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι του ο αιτιολογικός παράγοντας. Κάθε ένα από αυτά έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό την θεραπεία της onychomycosis. Πιο συχνά η αιτία της νόσου είναι οι μύκητες, τα δερματόφυτα, και ελαφρώς λιγότερο κοινή ζυμομύκητες του γένους Candida, στη συνέχεια, ένα είδος μούχλας. Εξετάσει λεπτομερώς:

 • Δερματόφυτα. Αυτά περιλαμβάνουν το κόκκινο Trichophyton, Trichophyton mentagrophytes, ιξώδες των επιδερμοφύτων και πολλοί άλλοι. Όταν μολυνθεί από αυτές οι μύκητες εμφανίζονται κηλίδες ή λωρίδες του γκρι ή κίτρινο, οι υπόλοιπες περιοχές θα γίνει λασπώδες, χαλαρή άκρη αλλάζει το χρώμα του, η ολόκληρη επιφάνεια του καρφιού αλλαγές και τελικά αρχίζει να διαχωριστούν από το κρεβάτι καρφιών. Η μεγάλη περιοχή της πλάκας ήταν ένα διαφορετικό χρώμα, τόσο περισσότερο η ασθένεια άρχισε.
 • Ζυμομύκητες του γένους Candida λεπτότερο καρφί, να προκαλέσει την αποκόλληση. Αυτό το είδος του παθογόνου συχνά προκαλεί επιφανειακή λευκή μορφή, κατά την οποία υπάρχει φλεγμονή της επιδερμίδας. Μπορεί να συνοδεύεται και από το πύον και να προκαλέσει έντονο πόνο. Αν δεν ληφθούν μέτρα, το καρφί θα γίνει καφέ και λεπτό, στη συνέχεια, το καρφί κρεβάτι.
 • Η φόρμα είναι μια σχετικά ακίνδυνη μορφή του ιού. Αυτός μπορεί να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα του νυχιού, έτσι ώστε να προκαλεί μια αλλαγή χρώματος από την επιφάνεια της πλάκας. Μπορεί να είναι καφέ, κίτρινο, γκρι, πράσινο, μαύρο, οποιοδήποτε. Το χρώμα μπορεί να καλύψει την επιφάνεια εντελώς ή εν μέρει.

Αν παρατηρήσετε σημάδια του μύκητα των νυχιών, να είστε βέβαιος να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Μυκητιασική λοίμωξη εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς και η θεραπεία μπορεί να καθυστερήσει για μήνες.

Το στάδιο ανάπτυξης της νόσου

Υγιή ιστό σταδιακά επηρεάζεται από το μύκητα. Πολλά εξαρτώνται από το είδος του παθογόνου, αλλά κάποιες ενδείξεις που σας επιτρέπουν να επισημάνω ορισμένα βασικά στάδια της ανάπτυξης της onychomycosis:

 1. Normotroficheskie, ή την αρχική. Καμία εμφανής εκδηλώσεις του οχι, σε αυτό το στάδιο, είναι δύσκολο να παρατηρήσετε τη μόλυνση μύκητας. Το καρφί γίνεται πιο ματ, μπορεί να αλλάξει λίγο το χρώμα του, υπάρχουν μικρές ρωγμές, εξογκώματα στην επιφάνεια. Μπορεί να αισθανθείτε ένα κάψιμο και φαγούρα. Αυτή την περίοδο είναι εύκολα να συγχέεται με άλλες ασθένειες: ψωρίαση, αλλαγές στο ήπαρ. Συνεπώς, για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.
 2. Η υπερτροφική μορφή προκύπτει, εάν δεν ληφθούν μέτρα κατά το αρχικό στάδιο. Τα συμπτώματα γίνονται πιο έντονα. Το καρφί πυκνώνει και σκουραίνει, παραμορφώνει το σχήμα της πλάκας, καταρρέει και καταρρέει.
 3. Ατροφική, ή το τρέξιμο. Εμφανίζεται όταν η μόλυνση απλώνεται στην επιδερμίδα, το τελευταίο απέρριψε, φλεγμονή και πρησμένο. Όλη την επιφάνεια του νυχιού αλλάζει το χρώμα του, είναι εντελώς διαχωρισμένο από το κρεβάτι. Η θεραπεία μπορεί να είναι αναποτελεσματική, καρφί διάσωσης δεν είναι πάντα εφικτό λόγω της ατροφίας.

Καλό είναι να γνωρίζετε!

Η διάρκεια του κάθε σταδίου της νόσου είναι ατομική, εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Με τη μείωση της ασυλίας του μύκητα των νυχιών εξελίσσεται πιο γρήγορα.

Πώς να θεραπεύσει μύκητα νύχια

Πώς να θεραπεύσει μύκητα νύχια

Πολλά είδη μυκήτων νύχια απαιτούν τις θεραπείες τους. Να είστε βέβαιος να συμβουλευτείτε ένα γιατρό, πρέπει να λάβει τις δοκιμές για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση και να μάθετε τι είδους μικροοργανισμών μυκήτων ήταν η αιτία της νόσου.

Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να αναπτύξουν ένα εξατομικευμένο, αποτελεσματικό σχέδιο θεραπείας. Αυτοθεραπεία μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα αντιμυκητιακή ταμεία γρήγορα για να αντιμετωπίσουν το παθογόνο και να βοηθήσει να θεραπεύσει πλήρως το μύκητα.

Τώρα είναι σύγχρονο και εύκολο στη χρήση βερνικιών για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών. Χρησιμοποιούνται στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της ασθένειας ή ως μέσο για τη σύνθετη θεραπεία.

Σημείωση!

Για δερματόφυτα συχνά οι συνταγογράφοι με φλουκοναζόλη, τερβιναφίνη, κετοκοναζόλη και η Ιτρακοναζόλη. Η βορικοναζόλη και σημαίνει ότι περιέχουν σκοτώσει τους μύκητες του γένους δερματόφυτα, μύκητες και ζύμες. Για την επεξεργασία των φορμών που χρησιμοποιούνται φάρμακα με ιτρακοναζόλη. Μύκητες του γένους Candida είναι πιο συχνά απομακρύνονται με τη βοήθεια της φλουκοναζόλης.

Μεταδοτική μυκητιασική λοίμωξη – ονυχομυκητίαση είναι πολύ εύκολο να το πιάσει από την καθημερινή επαφή με τον ασθενή. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι του μύκητα των νυχιών, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με την εστία λοίμωξης και το είδος του παθογόνου. Επίσης, υπάρχουν διάφορα στάδια της νόσου, η αρχική έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, αλλά είναι ευκολότερη και ταχύτερη για να θεραπεύσει. Αν δεν λάβει μέτρα, η μόλυνση θα επηρεάσει όχι μόνο τα νύχια και το δέρμα γύρω από αυτό, αλλά απλώνονται σε όλο το πόδι. Στο τέλος, μπορεί να προκύψει πλήρης καταστροφή του νυχιού. Για να αποφευχθεί αυτό συνιστάται να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό και να αρχίσετε να τους ανατεθεί η θεραπεία.

23.08.2018