Το δέρμα μύκητες στα πόδια: για τη θεραπεία της νόσου

Να αναγνωρίζουν το παθογόνο μυκητιασική λοίμωξη και την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να είναι μόνο ειδικός-δερματολόγο, έτσι κατά τα πρώτα σημάδια της νόσου θα πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια από έναν γιατρό.Έγκαιρη θεραπεία βοηθά στην αποφυγή επιπλοκών και την ανάπτυξη χρόνιες μορφές της νόσου.

Ασθένειες που προκαλούνται από παθογόνους μικροσκοπικών μυκήτων, που αναφέρεται στην κλινική πρακτική με μυκητιάσεις. Το δέρμα μύκητες στα πόδια ανήκει σε μια ομάδα που ονομάζεται τα παθογόνα του γένους μαγιά. Παθογόνα μυκητιάσεις ζουν στη φύση (στο έδαφος και τα φυτά), στο σώμα ή στο σώμα των ζώων, εκτός δραστηριότητα, στα ρούχα ή τα παπούτσια του ατόμου που έχει μολυνθεί.

Μοιάζει με ένα πόδι μύκητα

τους μύκητες των ποδιών

Μια μυκητιασική λοίμωξη που προκαλεί φλεγμονή του δέρματος σε σημεία εντοπισμού της μυκητιασική λοίμωξη. Τα κύρια είδη μυκητίαση των ποδιών είναι:

 • Ο μύκητας είναι το πέλμα του ποδιού μορφή, κατά την οποία η βλάβη είναι κόκκινο, νιφάδες, το δέρμα ρωγμές. Συχνά ο ασθενής δεν αισθάνεται καμία η δυσφορία που συμβάλλει στην ευρεία διάδοση αυτής της μορφής της νόσου.
 • Πόδι του αθλητή μια συγκεκριμένη μορφή μεταφρασμένες από την καμάρα των ποδιών, δεν έρχεται σε επαφή με η επιφάνεια του δαπέδου. Στις θέσεις των εστιών μόλυνσης το σχηματισμό μικρές φουσκάλες που ισχύει για το εσωτερικό και εξωτερικό μέρος του ποδιού, το άνοιγμα, τη διαμόρφωση η επιφάνεια του δέρματος διάβρωση και εξάνθημα από την πάνα. Η διαδικασία συνοδεύεται από φαγούρα και αίσθηση καψίματος. Μετά το άνοιγμα του φυσαλίδες (φυσαλίδες) η ασθένεια περνά στην παρακάτω φόρμα.
 • Μύκητες στο δέρμα των ποδιών, εντυπωσιακό το διάστημα μεταξύ των δακτύλων είναι η πιο κοινή. Εκδηλώνεται με τη μορφή ρωγμές, οι άκρες των οποίων καλύπτεται με ένα λευκό πλαίσιο από την αποφλοίωση . Κατά κανόνα, αυτή η μορφή έχει μια μακρά πορεία χρόνιες και φτωχή ανταπόκριση στη θεραπεία.
 • Ο μύκητας το κάτω τμήμα του ποδιού ή το πόδι εκδηλώνεται με τη μορφή στρογγυλών κηλίδων του ροζ ή κόκκινο χρώμα, που καλύπτεται με δερματική κλίμακες. Με την εξέλιξη της λοίμωξης εστίες της φλεγμονής αυξάνεται, η διαδικασία συνοδεύεται από έντονο κνησμό.

Τα συμπτώματα

Ανάλογα με τη μορφή της νόσου και την εντόπιση της φλεγμονής, η λοίμωξη συνοδεύεται από διαφορετικά συμπτώματα της μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά:

 • ξεφλούδισμα του δέρματος;
 • ελαφρά ή σοβαρή ερυθρότητα του δέρματος στην περιοχή της βλάβης;
 • φαγούρα;
 • αίσθημα καύσου;
 • συσκευασιεσ τυπου blister ή ρωγμές στο δέρμα.

Φουσκάλες στα δάχτυλα.

Το κύριο σύμπτωμα της μυκητιασική λοίμωξη των ποδιών που προκαλείται από ένα μύκητα του γένους Candida, είναι η εμφάνιση του κυψέλες ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, συνήθως ανάμεσα στον παράμεσο και το μικρό δάκτυλο. Για η νόσος συνοδεύεται από πρήξιμο δίπλα στα δάχτυλα του δέρματος, σοβαρή περιοχές της ερυθρότητας με μικρές φυσαλίδες στην επιφάνειά τους. Φλεγμονή περιβάλλει το χείλος της επιδερμίδας που έχει εξαφανιστεί.

Τα πρώτα σημάδια

πόδια

Ασθένεια του δέρματος των ποδιών είναι πάντα συνοδεύεται από μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά, η εμφάνιση των οποίων υποδεικνύει λοίμωξη του δέρματος από τα σπόρια των επιβλαβών μικροοργανισμών. Ζητήστε βοήθεια από έναν δερματολόγο είναι απαραίτητη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • η εμφάνιση στο δέρμα στις πτυχές του το πόδι, ή μεταξύ των δακτύλων ρωγμές ή κυψέλες;
 • πάχυνση και σημαντική πάχυνση του δέρματος του δέρματος των ποδιών;
 • ερυθρότητα του δέρματος τμήματα, τους peeling;
 • αίσθηση καψίματος ή φαγούρα.

Λόγους

Η μόλυνση συμβαίνει για διάφορους λόγους, μετά από άμεση ή έμμεση επαφή ένας ασθενής με λοίμωξη μεταφορέα ή τα προσωπικά του αντικείμενα, αντικείμενα οικιακής χρήσης. Παράγοντες κινδύνου μόλυνση ringworm των ποδιών περιλαμβάνουν:

 • πόδι διαταραχές της κυκλοφορίας και σχετικές ασθένειες (κιρσών);
 • εξασθενημένη Γενική ή τοπική ασυλία;
 • η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής;
 • η αποδυνάμωση των προστατευτικών συστημάτων του σώματος μετά από λήψη αντιβιοτικών;
 • η υπερβολική εφίδρωση των ποδιών, δέρμα
 • η παρουσία του δέρματος από μικροτραυματισμούς (γδαρσίματα, γρατζουνιές).

Οι κυριότεροι τρόποι μόλυνσης

Το δέρμα τους μύκητες των ποδιών, τα πόδια και τα πόδια μεταδίδεται από το φορέα του παθογόνου να μέσα από την άμεση και έμμεση επαφή. Άμεση επαφή περιλαμβάνει την αλληλεπίδραση με άρρωστος φορείς (ανθρώπους ή ζώα), μολυσμένο έδαφος ή τα φυτά. Στην έμμεση επικοινωνήστε με λοίμωξη παρουσιάζεται μέσα από τα προσωπικά αντικείμενα του ασθενή, τα ρούχα, τα παπούτσια ή τα στοιχεία προσωπική υγιεινή.

Τύπων μυκητιασικών λοιμώξεων

Για να προσδιοριστεί με ακρίβεια το είδος του μύκητα μπορεί να είναι μόνο ένα δερματολόγο με οπτική επιθεώρηση, δεδομένων που προσδιορίζονται από εργαστηριακές δοκιμές. Ανάλογα με το παθογόνο μύκητες λοιμώξεις (ζύμες, μύκητες, μύκητες του γένους Candida) στο δέρμα των ποδιών, την κατανομή αρκετοί βασικοί τύποι της νόσου, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • καντιντίαση των ποδιών;
 • πόδι του αθλητή;
 • trichophytosis των ποδιών;
 • ονυχομυκητίαση (καρφί μύκητας).

Παρά τη θεραπεία

μύκητας μεταχείριση

Θεραπεία του δέρματος μύκητες στα πόδια είναι πολύ περίπλοκη θεραπεία, σε σοβαρές υποθέσεις που αφορούν την χρήση του συστήματος εργαλεία για . Όταν μικρές βλάβες η έμφαση στην τοπική θεραπεία με αντιμικροβιακή και αντισηπτικό. Σε οξείες μορφές της νόσου είναι επίσης εξοπλισμένα ζεστό λουτρά για να ανακουφίσει τη φλεγμονή και να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να χειριστεί τα παπούτσια και τα ρούχα του ασθενούς με ειδικές ενώσεις, για να αποφύγετε στην επανάληψη.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Θεραπεία με φάρμακα τοπικής δράσης περιλαμβάνει όχι μόνο τη χρήση της αντιμυκητιασικής κρέμες και αλοιφές, αλλά επίσης τη χρήση ειδικών σπρέι, σπρέι και λοσιόν. Μορφή φαρμακευτικών τα κεφάλαια που συνιστάται από τον δερματολόγο, ανάλογα με τον τύπο του παθογόνου, η σοβαρότητα της βλάβης το δέρμα των ποδιών, το στάδιο της νόσου και τα ατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς. Διάρκεια τοπική θεραπεία των ναρκωτικών μπορεί να κυμαίνεται από 2 εβδομάδες έως 3 μήνες.

Αντιμυκητιασική αλοιφή

Στη θεραπεία του μύκητα του δέρματος των ποδιών, στις περισσότερες περιπτώσεις, να συνταγογραφήσει μια αντιμυκητιασική αλοιφή. Εφαρμόζεται για τα ναρκωτικά με τη μορφή αλοιφή ή κρέμα για το ξηρό δέρμα τακούνια ή άλλα μέρη του εντοπισμού της φλεγμονής, προηγουμένως προσεκτικά καθαρίζονται από τους νεκρούς τα κύτταρα της επιδερμίδας, οποιαδήποτε άλλη ΕΠΙΔΡΟΜΉ. Τα διάφορα είδη της νόσου η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να κυμαίνεται από 2-3 εβδομάδες 2-3 μήνες.

Εργαλεία συστήματος

Σύστημα για την από του στόματος χορήγηση διορίζονται σε περιπτώσεις αναποτελεσματικότητα των φαρμάκων τοπική δράσεις σε σοβαρές και προχωρημένες μορφές της νόσου. Μια πορεία από του στόματος φάρμακα που ενδείκνυται για μυκητιασικές λοιμώξεις από τα βαθιά στρώματα του δέρματος, όχι μόνο να βοηθήσει στη θεραπεία στην οξεία φάση, αλλά και να αποφευχθεί η μεταφορά της ασθένειας σε χρόνια μορφή. Σχήμα, βέβαια, η διάρκεια και η δοσολογία που επιλέγεται από τον θεράποντα ιατρό.

Λαϊκές θεραπείες

Η χρήση λαϊκές θεραπείες θεραπεία είναι δυνατή μόνο με τη συγκατάθεση του θεράποντα ιατρού. Τα βασικά εργαλεία για μπάνια, κομπρέσες και εφαρμογές ενάντια στους μύκητες στο δέρμα των ποδιών είναι το ξύδι, την πρόπολη, τη σόδα, το τσάι από βότανα, σαπούνι. Πρακτική τις ακόλουθες διαδικασίες:

 • Λουτρά με ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και το αλάτι. 3 λίτρα νερό σε θερμοκρασία 36-40°C, χρησιμοποιήστε 3 κουταλιές της σούπας. κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Η διάρκεια της διαδικασίας – 10-15 λεπτά μετά το μπάνιο, ξεπλύνετε τα πόδια κάτω από την ροή του θερμού νερού. Χρησιμοποιείται σε οξείες μορφές του μύκητα μέσα σε 7 έως 10 ημέρες δύο φορές ανά ημέρα.
 • Λοσιόν με αφέψημα βοτάνων. Για να προετοιμάσει το ζωμό, ανακατέψτε ίσες αναλογίες αποξηραμένο φλοιό δρυός, καλέντουλα λουλούδια, φύλλα verbena officinalis. Για το μαγείρεμα ο ζωμός κρέατος 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, ρίχνουμε ένα ποτήρι βραστό νερό, για να κρατήσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Κάντε μια κομπρέσα με την προκύπτουσα ζωμό τρεις φορές την ημέρα για 20-30 λεπτά.

Πρόληψη

Η κύρια μέθοδος για την πρόληψη των μυκητιασικών λοιμώξεων των ποδιών, είναι η τήρηση των βασικών υγιεινής κανόνες σε δημόσιους χώρους, πισίνες, σάουνες, γυμναστήρια. Η συντήρηση της Γενικής και τοπική ανοσία μετά από σοβαρή ασθένεια περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή, η λήψη βιταμινών, σωστή ξεκούραση και τον ύπνο, επίσης, ισχύει και για η πρόληψη των μυκητιασικών λοιμώξεων.