Μύκητας θεραπεία, τα συμπτώματα, τα αίτια, τη διάγνωση και την πρόληψη

Foot μύκητας είναι κοινή και είναι δύσκολο να τη θεραπεία της νόσου που προκαλούν παθογόνους μύκητες. Η ασθένεια μεταδίδεται από άτομο σε άτομο, τα πιο ευάλωτα είναι τα μέλη της οικογένειας άρρωστος. Συνήθως μια μυκητιασική λοίμωξη των ποδιών παρουσιάζεται, ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης φορώντας στενότητα, ζεστό και γενικά άβολα παπούτσια από κατώτερης ποιότητας υλικά.

Εξαιτίας αυτού, τα πόδια να ιδρώνουν συνεχώς, και σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσει παθογόνα μικροχλωρίδα. Άρρωστος θα πρέπει αμέσως να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια. Τους μύκητες των ποδιών μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς μόνο με τη βοήθεια αποτελεσματικών φαρμάκων και τη σωστή συμμόρφωση με τις προβλεπόμενες θεραπεία. Συμμορφώνεται με όλες τις συστάσεις του γιατρού το μύκητα για να κερδίσει. Απλά κάνω ό, τι πρέπει για την ώρα, επειδή μιλάμε για την υγεία.

Αιτίες για τους μύκητες των ποδιών

τι είναι οι μύκητες στα πόδια μου

Το υγρό περιβάλλον προωθεί το γρήγορο πολλαπλασιασμό του μύκητα, ειδικά αν αγνοήσετε το στέγνωμα των παπουτσιών. Σάουνες, πισίνες και ντους, χώρους αναπαραγωγής της λοίμωξης. Ως εκ τούτου, όταν επισκέπτονται τέτοιους χώρους, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την προσωπική παπούτσια, και σε κάθε περίπτωση να μην με τα πόδια στο πάτωμα γυμνά πόδια. Αποξηραμένα κομμάτια του μύκητα στο ανθρώπινο δέρμα μπορεί να υπάρχει για πολλά χρόνια, και αν πέσει σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον, αμέσως μετά αρχίζουν να αναπτύσσονται. Τους μύκητες των ποδιών μπορεί να προκαλείται από μια παραβίαση του μεταβολισμού του σώματος, ασθένειες του ενδοκρινικού συστήματος. Αν το πόδι είναι παραμορφωμένο ή μειωμένη ροή του αίματος, η ασθένεια μπορεί να προκύψει.

Τα συμπτώματα από τους μύκητες των ποδιών

Τα συμπτώματα των πλακωδών μορφές τους μύκητες των ποδιών

Στο αρχικό στάδιο της νόσου η βλάβη σημειώθηκε μόνο στο ένα πόδι. Στο μέλλον θα πάει στην άλλη πλευρά. Στο δέρμα των ποδιών εμφανίζεται το site ερυθρότητα. Στο μέλλον, σε αυτό το σημείο αρχίζει το ξεφλούδισμα. Περιοχές με ερυθρότητα και απολέπιση μπορεί να είναι διαφορετική στην περιοχή. Φαγούρα δεν παρατηρείται σε όλους τους ασθενείς. Πολλοί ασθενείς με πλακώδη μορφή του αθλητή γενικά δεν με νοιάζει, και δεν πάνε στο γιατρό. Αυτό συμβάλλει στην εξάπλωση της νόσου.

Τα συμπτώματα dyshydrotic μορφές τους μύκητες των ποδιών

Στην καμάρα του ποδιού (το μέρος που δεν έρχεται σε επαφή με το πάτωμα κατά τη διάρκεια του περπατήματος) παράγει φυσαλίδες με μεγέθη από 2 έως 8 mm. Σταδιακά μικρές φυσαλίδες συνδυάζονται σε μεγαλύτερες φυσαλίδες, και στη συνέχεια άνοιξε, και στη θέση τους σχηματίζονται διάβρωση (επιφανειακές βλάβες του δέρματος). Η διαδικασία μπορεί να επεκταθεί από την καμάρα του ποδιού κατά την εξωτερική και την εσωτερική πλευρά επιφάνειες. Σε αυτό το μέρος όπου άνοιξε τις φυσαλίδες που σχηματίζονται από εκτεταμένη διάβρωση και η περιοχή του εξανθήματος. Ο ασθενής σημειώνει ο πόνος και η φαγούρα στην περιοχή της βλάβης. Μόλις το διαβρώσεις θεραπεύσει και να στεγνώσει, αρχίζει να ξεφλουδίζει. Disgidroticheskaya μορφή τους μύκητες των ποδιών πηγαίνει σε πλακώδη. Με την πάροδο του χρόνου, μυκητιασική λοίμωξη μπορεί να ενταχθούν σε μια βακτηριακή. Διαφανής περιεχόμενο των κύστεων γίνεται θολό και μετατρέπεται σε πύον. Παρατηρείται έντονος πόνος, πυρετός. Το δέρμα του ποδιού κοκκινίζει ακόμη περισσότερο, διογκώνεται. Disgidroticheskaya μορφή του αθλητή τείνουν να. Περιόδους βελτιώσουν την κατάσταση που εναλλάσσονται με υποτροπές. Ο μύκητας επιθέσεις συνήθως το ένα πόδι.

Τα συμπτώματα παρατριμματικές μορφές τους μύκητες των ποδιών

Παρατριμματικές μορφή πόδι του αθλητή, αν αθλητή και trihofitii είναι η πιο κοινή. Αυτό μπορεί να συμβεί ανεξάρτητα ή στο παρασκήνιο της πλακώδη μορφή. Η διαδικασία αρχίζει συνήθως στο δέρμα μεταξύ του IV και V τα δάχτυλα των ποδιών. Τουλάχιστον, μεταξύ της ΙΙΙ και IV τα δάχτυλα. Η κύρια εκδήλωση - ρωγμές στο δέρμα, το οποίο είναι το λευκό γύρω από το χείλος της αποφλοίωσης της επιδερμίδας (επιφανειακό στρώμα του δέρματος). Μεταξύ των δακτύλων υπάρχει υγρασία. Ο ασθενής έχει φαγούρα, αίσθηση καύσου.

Στην ιστοσελίδα των ρωγμών μπορεί να σχηματιστεί από διάβρωση (επιφανειακές αλλοιώσεις του δέρματος), συνοδεύονται από πόνο. Παρατριμματικές μορφή του αθλητή συχνά έχει μια μακρά πορεία χρόνιες. Η νόσος υποχωρεί το χειμώνα και να επιδεινώσει το καλοκαίρι. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα να χαλαρώσει. Η προστατευτική λειτουργία είναι μειωμένη. Αυτό συμβάλλει στη διείσδυση του στρεπτοκοκκική λοίμωξη. Αναπτύσσει πυώδης φλεγμονή του δέρματος που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, πρήξιμο, πόνος. Αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, επιδεινώνει την Γενική κατάσταση του ασθενούς.

Τα συμπτώματα της onychomycosis σταματήσει

τα συμπτώματα της onychomycosis

Onychomycosis σταματήσει μύκητες από τα καρφιά toe. Παθολογικές αλλαγές αρχίζουν να αναπτύσσουν με την ελεύθερη άκρη του νυχιού. Στο αρχικό στάδιο εμφανίζονται κηλίδες και λωρίδες κίτρινου.

Υπερτροφική onychomycosis

Το καρφί πυκνώνει, γίνεται κίτρινο. Είναι πολύ εύκολο να καταρρεύσει, και από κάτω είναι εκτεθειμένη, να πήξει και φολιδωτό δέρμα.

Ατροφική onychomycosis

Το καρφί γίνεται λεπτότερο, τα διαλείμματα, και κάτω από εκτίθεται κερατινοποιημένων δέρμα.

Onychomycosis λόγω βλαβών μούχλα αναπτύσσεται Συνήθως δεν είναι μόνη της, αλλά στο πλαίσιο άλλων ασθενειών των νυχιών. Το καρφί μπορεί να αποκτήσει μαύρο, καφέ, κίτρινο, πράσινο. Συχνά αναπτύσσουν του περίδρομο - μια επιπλοκή της πυώδης φλεγμονή παρωνύχιο κρεβάτι.

Τα συμπτώματα των μυκήτων Candida σταματήσει

  • Πιο συχνά, η βλάβη είναι μεταξύ της ΙΙΙ και IV ή IV και V τα δάχτυλα των ποδιών.
  • Το δέρμα σε αυτό το μέρος πρησμένο, κόκκινο.
  • Γύρω από την εστία είναι μια στεφάνη από το ανώτερο στρώμα του δέρματος, η οποία ήταν το αποτέλεσμα της αποκόλλησης.
  • Μπορεί να υπάρχουν μικρές φλύκταινες ή φυσαλίδες.

Το νοσοκομείο θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως μετά τα πρώτα σημάδια της νόσου. Αν το δέρμα στα πόδια μου απολέπιση, απολέπιση, φαγούρα, φαγούρα και πονάει, τότε θα πρέπει να πάει στο γιατρό. Αν αγνοήσετε αυτά τα συμπτώματα των μυκήτων στο πόδι, η ασθένεια θα χτυπήσει το πόδι, τα δάχτυλα των ποδιών και τα νύχια.

Διάγνωση από τους μύκητες των ποδιών

Διάγνωση διεξάγεται από έναν γιατρό. Ορίζει το είδος μύκητα που χτύπησε το δέρμα των ποδιών. Οι δοκιμές εκτελούνται μόνο στο εργαστήριο, θα πρέπει να λάβουν τα αναγκαία ότι ο γιατρός θα σας συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Σε ό, τι τους γιατρούς να επικοινωνήσετε αν μύκητες ποδιών:

  • δερματολόγος;
  • ο μυκητολόγος.

Θεραπεία από τους μύκητες των ποδιών

Σήμερα, υπάρχουν αντιμυκητιασικά φάρμακα που μπορεί αποτελεσματικά να αφαιρέσει το σώμα από μυκητιασική λοίμωξη. Απαραίτητη προϋπόθεση της θεραπείας είναι η παρατεταμένη φαρμακευτική αγωγή σε αρκετά μεγάλες δόσεις.

Το καλύτερο αποτέλεσμα από τη χρήση των παρασκευασμάτων αυτών επιτυγχάνεται με τη χρήση της μεθόδου του σφυγμού της θεραπείας, όταν η δόση αντιμυκητιασικούς παράγοντες χρησιμοποιούνται σε σύντομες σειρές μαθημάτων που ακολουθείται από μια μακρά διακοπή.

Για τη θεραπεία τους μύκητες των ποδιών, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα από τοπικές εφαρμογές:

  • αλοιφή;
  • κρέμες;
  • τυχερός?
  • η ταινία, κ. λπ.

Όλες αυτές οι ουσίες που περιέχουν ένα αντι-μυκητιασική πράκτορα, αλλά η χρήση τους δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Αν δεν λάβει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της διείσδυσης των δραστικών ουσιών μέσα στο δέρμα σε ορισμένες περιοχές του ποδιού, η χρήση του ακόμα και ακριβά εργαλεία θα είναι διακριτικές.

Το ξηρό είναι το δέρμα τόσο πιο χοντρό πρέπει να επιλέξετε μια βάση: για τα τακούνια είναι μια καλύτερη επιλογή αλοιφή στο χώρο ανάμεσα στα δάχτυλα, την αναστολή ή gel. Για τα νύχια, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ειδικό βερνίκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος, ωστόσο, το καρφί θα πρέπει να είναι δυνατόν να περιοριστούν κάτω ή απλά αφαιρέστε το χειρουργό. Από το άθικτο του νυχιού δεν διαπερνούν οποιοδήποτε φάρμακο.

Συστηματική αντιμυκητιασικούς παράγοντες χρησιμοποιούνται πάντα μαζί με τους ντόπιους. Στα αρχικά στάδια της νόσου, ή για άλλους λόγους, δεν επιτρέπει τη χρήση ισχυρών φαρμάκων, ίσως στην αποκλειστική χρήση ναρκωτικών τοπικής δράσης.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οποιαδήποτε θεραπεία μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Δεδομένου ότι η διαδικασία της μυκητιασική λοίμωξη είναι μεγάλη, συνιστάται να αποφεύγεται η σοβαρή δράση μέχρι τη γέννηση, ή μέχρι το τέλος της γαλουχίας.

Θεραπεία του μύκητα στα πόδια στο σπίτι

Για να ξεκινήσετε μια ανεξάρτητη κατά τη χρήση της λαϊκής μεθόδους, αφαιρέστε εντελώς τη μάστιγα των επηρεαζόμενων περιοχών από τα νύχια σας και ετοιμαστείτε να κάνετε τακτικά βήματα για να απολυμάνετε τα παπούτσια, τα ρούχα, το μπάνιο και τα καλλυντικά στοιχεία για τη φροντίδα για τα πόδια σας: θα ταιριάζει βραστό με σαπούνι - 1 CC σε 5 λίτρα νερό.

Είναι δυνατόν να είναι σίγουρος για να προσθέσετε μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα * για τα παπούτσια πρέπει κατά την ίδια αναλογία μίγματος 40% οξικό οξύ και το 25% διάλυμα φορμόλης, εμποτισμένο με μείγμα αποτελούμενο από βαμβάκι και σκουπίστε την εσωτερική περιοχή των παπουτσιών της.

Χρησιμοποίησε ένα βαμβάκι μπάλα, να ρίξει, και σε κάθε Παπούτσι φοράς ή μπότες βάζουμε το κομμάτι του βαμβακιού, η οποία είναι εμποτισμένα με μια νέα και Μαζέψτε όλα τα μέσα ενημέρωσης σε ξεχωριστές πλαστικές σακούλες * για τον καθαρισμό επιφάνειες μπάνιο, ικανή, κατά τη γνώμη σας, να κρατήσει τον εαυτό σας σπόρια, χρήση χλωριωμένο νερό αναμιγνύεται με το απορρυπαντικό * τα στοιχεία ομορφιά ραντεβού μπορεί να είναι μια ώρα για να τεθεί σε αλκοόλ ή αντιμετωπίζονται με τη φωτιά, που επιτρέπουν τη σύνθεση μετάλλων.

Επεξεργασία μυκήτων στα πόδια λαϊκές θεραπείες

Σόδα

Διαλύστε κουταλιά της σούπας αλάτι με μαγειρική σόδα σε 4 λίτρα ζεστό νερό και ξεπλύνετε μέσα από το δέρμα του ασθενούς. Ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με αντιβακτηριακό σαπούνι και το διάλυμα αραιώνεται σε 8 λίτρα ζεστό νερό. Έτοιμο ένα ποδόλουτρο τρεις φορές μέσα σε έξι μέρες σε 20 λεπτά.

Ξύδι

Σε τρία λίτρα νερό με 800 ml ξύδι Μήλου μηλίτη και λίγα δημητριακά υπερμαγγανικού καλίου. Το λαμβανόμενο διάλυμα είναι απαραίτητο για να κρατήσει τα πόδια σε 10 λεπτά. Αυτό το λουτρό ποδιών για να λάβει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το βράδυ.

Φικαρία

Χυμό πορτοκάλι, μιλώντας στο site της φικαρία, που έχει εξαπατηθεί, να λαδώνεις την πληγείσα περιοχή, στη συνέχεια, περιμένετε δύο λεπτά και επαναλάβετε ξανά τη διαδικασία. Αποξηραμένο φυτό συνθλίβονται σε σκόνη, που αναμιγνύεται με το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού σε ένα παχύ κράτος. Το μείγμα που προκύπτει εφαρμόζεται ως κομπρέσα για το προσβεβλημένο δέρμα μύκητα.

Αλοιφή για τα φαρμακευτικά βότανα

Το ηλιέλαιο με το ποσό των 400 ml συμπληρώστε το σμάλτο δοχείο και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το βότανο, Rhodiola rosea, καλέντουλα και μέντα. Τα πιάτα βάλτε σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το μείγμα με 60 βαθμούς, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να σταθεί για περίπου 10 ώρες. Κορεσμένο διάλυμα - στραγγίξτε το και προσθέστε το υγρό βιταμίνες (πετρελαίου) Δ, Ε, Α. το προκύπτον έλαιο - αλοιφή με βότανα για να λαδώσει το μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος δύο φορές κάθε μέρα.

Αλοιφή από μέλι και ευκάλυπτο

Mix 20 γραμμάρια. μέλι 20 γρ. έλαιο ευκαλύπτου και 2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι Μήλου μηλίτη και το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις μέρες. Τελείωσε αλοιφή για να λιπαίνει την πληγείσα περιοχή μία φορά κάθε μέρα.

Το ιώδιο

Μια μπατονέτα εμποτισμένο σε οινόπνευμα 5 % διάλυμα ιωδίου. Ήπια θεραπεία των μολυσμένων από ένα μύκητα μέρη του δέρματος. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα.

Θεραπεία toe καρφί μύκητας

Ένα μικρό κομμάτι του Kombucha για να την επισυνάψετε στο καρφί, τυλίξτε το με έναν επίδεσμο και το αφήνουμε όλη τη νύχτα. Με τη βοήθεια του μια ταινία-ενίσχυση τη νύχτα για να επισυνάψετε την φλεγμονή των νυχιών είναι κομμένα κατά μήκος των φύλλων του Καλαγχόη, καλύπτοντας ταυτόχρονα το καρφί.

Μύκητας μεταχείριση μεταξύ των δακτύλων

Μετά από να καθαρίσει την πληγείσα περιοχή μύκητα μεταξύ τα δάχτυλά σας για να το λίπος με τη σημύδα πίσσα. Μην ξεπλύνετε. Ετοιμάστε ένα αφέψημα από τα φύλλα του plantain, yarrow, αρτεμισία και χαμομήλι, λίγο να καταδικάσουν, ρίχνουμε το ζωμό μέσα στην μπανιέρα και να χαμηλώσουν τα πόδια για 10 λεπτά. Μετά τη διαδικασία, κατά προτίμηση από την πληγείσα περιοχή για να λιπαίνει αντι-μυκητιασική αλοιφή.

Θεραπεία μύκητας του δέρματος των ποδιών

Κρεμμύδι χυμό για να λιπάνετε την πληγείσα μύκητας του δέρματος, αφήστε το να στεγνώσει και να μην το πλύσιμο, αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Βρέξτε μια μπατονέτα με το βάμμα της πρόπολης 20 %, εφαρμόζεται στην προσβεβλημένη περιοχή, ασφαλές με πλαστική και επίδεσμο. Συμπίεση είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείται το βράδυ.

Η θεραπεία του μύκητα των ποδιών (πατούσες) των ποδιών

Δύο φορές την ημέρα για να του πλύνει τα πόδια με το αλάτι της θάλασσας λύση - κουταλιά της σούπας ανά Φλιτζάνι ζεστό νερό. Ψήνουμε σε υδατόλουτρο για μια ισχυρή αφέψημα από χαμομήλι, δρύινα φλοιό και καλέντουλα και να πάρει την έτοιμη μπανιέρα με βότανα για 10 λεπτά τρεις φορές την ημέρα.

Πρόληψη του μύκητα στα πόδια

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση του μύκητα είναι η υπερβολική εφίδρωση των ποδιών, σχεδόν πάντα, αν το άτομο είναι σε ένα κλειστό Παπούτσι. Ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει ότι ο μύκητας μπορεί εύκολα να αντέξει τη χαμηλή θερμοκρασία ακόμη και μετά την κατάψυξη εξακολουθεί να παραμένει ως ο αιτιολογικός παράγοντας. Και η υψηλή θερμοκρασία σκοτώνει τη λοίμωξη, ώστε να αποτρέψει τους μύκητες των ποδιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστό. Αν τα ρούχα που αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο, και στη συνέχεια ένα άλλο και στη συνέχεια σιδερώνονται, ο μύκητας θα πεθάνει. Για την απολύμανση του παπούτσια είναι τέλεια φορμόλη, αν το ένα τοις εκατό διαδικασία επίλυσης, τότε μετά από 20 λεπτά, η μόλυνση θα εκπλαγείτε.