Μοιάζει με μύκητα από τα νύχια των ποδιών

Κάθε τρίτο πρόσωπο στη γη είναι αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα όπως η αποκόλληση και κατάρρευση των νυχιών, το πλαστικό πιάτο είναι ονυχομυκητίαση. Η ασθένεια επηρεάζει διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Μύκητες των ποδιών (φωτογραφία κάτω), εξαπλώνεται γρήγορα και να προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες. Εξετάσει τους κύριους παράγοντες εμφάνισης, τα είδη και τις μεθόδους θεραπείας του μύκητα.

Τι είναι καρφί μύκητα;

Μην ξεκινήσετε το μύκητα και να το αντιμετωπίσουμε αμέσως

Ονυχομυκητίαση – μια ασθένεια που καταστρέφει την επιφάνεια του νυχιού. Ο μύκητας τρώει η κερατίνη κτίριο του Ιδρύματος από το καρφί. Η μόλυνση γίνεται στον εξωκυττάριο χώρο και αρχίζει η διαίρεση. Σε προχωρημένα στάδια της παθολογίας μπορεί να επηρεάσει το δέρμα από τα πόδια, την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα, φτέρνα.

Τα αίτια του toe καρφί μύκητας

Μπορείτε να πάρετε μολυνθεί με onychomycosis αρκετά εύκολο. Η λοίμωξη μπορεί να παραμονεύουν στην παραλία, δημόσια ντους ή την πισίνα. Μια υψηλή πιθανότητα της σύλληψης ένα μύκητα από μολυσμένα συγγενείς ή φίλους (χρησιμοποιώντας τα κοινά εργαλεία της καθημερινής ζωής).

Υπάρχουν αρκετές κύριους λόγους που μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση του ιού στο ανθρώπινο σώμα:

  • αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα – μείωση της προστασίας δυνάμεις ως αποτέλεσμα των ασθενειών από λοιμώδη ή φλεγμονώδη προέλευσης.
  • παθολογία των αιμοφόρων αγγείων (φλεβών απόφραξη) παραβιάσεις των εσωτερικών οργάνων (διαβήτης) που οδηγούν σε προβλήματα με την αρτηριακή κυκλοφορία των κάτω άκρων;
  • μικρές ζημιές στο δέρμα των ποδιών (εκδορές, micro-cracks, κάλους, κάλους), που προκύπτουν από φοράτε στενά παπούτσια;
  • αγνοώντας το εξάνθημα και η έντονη εφίδρωση των κάτω άκρων;
  • παραβίαση μέτρων προσοχη – συναρμολόγηση του άλλου ατόμου παπούτσια, να επισκέπτονται δημόσιους χώρους, χωρίς να Παντόφλες, και την παραμέληση της υγιεινής των ποδιών.

Καρφί μύκητας αρχίζει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Επιπλέον, ο ιός μπορεί να αναπτύξει στο μικρό δάχτυλο.

Τύποι μύκητα των νυχιών

Ονυχομυκητίαση μπορεί να προκαλέσει διάφορα είδη μυκήτων. Δερματόφυτα, για παράδειγμα, που εκδηλώνεται με τη μορφή θολερότητες των νυχιών. Παρατηρήθηκε ο σχηματισμός κίτρινες κηλίδες στις άκρες ή στην μέση του πιάτου. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει μια διαμήκη λωρίδα κατά μήκος της πληγείσας περιοχής.

Τύποι μύκητα των νυχιών

Μύκητα ζύμης που προκαλεί μια παραμόρφωση του νυχιού. Είναι πολύ λεπταίνει και αρχίζει να κινείται μακριά από τη θέση του, γίνεται γκριζωπό. Μεταβολισμό των τραυματισμένων κυττάρων επιδεινώνεται, το καρφί άξονας αυλάκια που εμφανίζονται. Επιπλέον, η περιβάλλουσα επιδερμίδα εμφανίζεται φλεγμονή, οίδημα, ερυθρότητα, παρατήρησε την εξαφάνιση των νυχιών δέρματος.

Φόρμες, τα βακτήρια μπορεί να τραυματίσουν την επιφάνεια του νυχιού αν υπάρχουν ήδη ασθένειες που προκαλούν υποσιτισμό νύχια. Σε αυτή την περίπτωση, επίσης, θόλωση του πιάτα, αλλάζοντας το χρώμα (από ανοιχτό κίτρινο και πράσινο σε καφέ και ακόμη και το μαύρο).

Μύκητες μούχλας δεν διεισδύει βαθιά στο νύχι, παραμένει στα επιφανειακά στρώματα.

Για να βρείτε την αιτία και ο αιτιολογικός παράγοντας της αρνητικής αλλαγές στο δέρμα και τα νύχια, θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό. Self-ορισμός της νόσου και την θεραπεία χωρίς διαβούλευση με ένα γιατρό μπορεί να είναι γεμάτη με συνέπειες.

Το στάδιο της νόσου

Μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών επηρεάζει τα υγιή κύτταρα σταδιακά. Η ασθένεια έχει διάφορα στάδια της ανάπτυξης, καθένα από τα οποία έχει τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Πώς η ανάπτυξη του μύκητα σε διάφορες μορφές, που φαίνεται στη φωτογραφία.

Το πρώτο στάδιο της onychomycosis (normotroficheskie) έχει εντυπωσιακό εκδηλώσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κρυμμένο ροών. Τα πρώτα σημάδια της ένα νύχι είναι λίγο σκοτεινός, να αλλάξετε το χρώμα, μικρορωγμές και κίτρινα σημεία σε μορφή κύκλους, υπάρχει ένα κύρτωμα. Εκκολαπτόμενους μύκητας μπορεί να συνοδεύεται από φαγούρα και κάψιμο. Για να ανιχνεύσει τη μόλυνση στα αρχικά της στάδια είναι δύσκολη, καθώς τα συμπτώματα είναι παρόμοια με άλλες ασθένειες (ψωρίαση, νόσο του ήπατος).

Αν ο χρόνος δεν αρχίσει η θεραπεία, η ασθένεια θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο . Το καρφί γίνεται παχύτερο, σκοτάδι. Η παραμόρφωση της πλάκας, η σύνθλιψη και την καταστροφή.

Τρέχει μια μορφή καρφιών ασθένεια που εκδηλώνεται με έντονο λέπτυνση του νυχιού, η οποία οδηγεί σε περαιτέρω απόρριψη. Το γύρω δέρμα γίνεται μπλε, υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή.

Σε περίπτωση μόλυνσης ταυτόχρονη λοιμώξεις μπορεί να είναι μια πυώδης διαδικασία.

Τα συμπτώματα

Onychomycosis επηρεάζει τα νύχια, σπάνια υποφέρουν τα χέρια. Η ασθένεια αρχίζει με τον αντίχειρα και το μικρό δάκτυλο (αυξημένο εξωτερικό άκρο), σταδιακά χτυπώντας όλα στο πιάτο.

Καρφί μύκητας επικίνδυνες συνέπειες

Για να προσδιορίσετε μυκητιασική λοίμωξη θα βοηθήσει κύρια συμπτώματα την ονυχομυκητίαση:

  • η εμφάνιση της ρίγες και κηλίδες υπόλευκο ή πρασινωπή απόχρωση κάτω από τα νύχια;
  • θόλωση του πιάτα, αλλάζοντας το χρώμα (από κίτρινο έως σκούρο καφέ);
  • ερυθρότητα και ξεφλούδισμα του δέρματος γύρω από το καρφί.
  • η εμφάνιση των ακατέργαστων κηλίδες στα πόδια και ανάμεσα στα δάχτυλα;
  • το σχηματισμό μούχλας στα νύχια.

Να γνωρίζουν πώς να αναγνωρίζουν τη νόσο σε αρχικό στάδιο, μπορείτε να δείτε τα κύρια συμπτώματα του μύκητα των νυχιών της φωτογραφίας. Αυτό τουλάχιστον περίπου κατανοήσουν πώς η ανάπτυξη της λοίμωξης, και σε περίπτωση ανίχνευσης παρόμοια συμπτώματα, συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Θεραπείες

Θεραπεία της onychomycosis εξαρτάται από το βαθμό της αμέλειας και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της νόσου. Η θεραπεία πρέπει να είναι ολοκληρωμένη, και αποτελούνται από φάρμακα και συμπληρωματικές τεχνικές της παραδοσιακής ιατρικής.

Φαρμακείων εργαλεία

Αρχάριος ο μύκητας και να ανταποκρίνεται σε τοπική θεραπεία.

Φάρμακα διεισδύσουν βαθιά μέσα στο μολυσμένο ιστό. Παλεύουν με μύκητας όχι μόνο στο πάχος των νυχιών, αλλά και για την εξάλειψη της λοίμωξης που έχει εξαπλωθεί στο πόδι, φτέρνα, την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα.

Σε προχωρημένα στάδια της onychomycosis τοπική θεραπεία πρέπει να ενισχυθεί η συστηματική φάρμακα (για εσωτερική χρήση). Φάρμακα που παράγονται σε μορφή δισκίων ή καψουλών, και το αποτέλεσμα για μυκητιασικές παθολογία από το εσωτερικό.

Σημαντικό!

Φαρμακευτική αγωγή συνταγογραφείται από γιατρό με βάση τα χαρακτηριστικά της νόσου, το είδος και το βαθμό της αμέλειας. Αυτο-θεραπείας αποκλείεται, δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη πρόσληψη φαρμάκων που είναι επιβλαβή για την υγεία.

Παραδοσιακή ιατρική

Το nail mycosis μπορεί να αντιμετωπιστεί και φιλικό προς τα κατοικίδια τρόπους. Λαϊκές θεραπείες είναι καλοί βοηθοί στη θεραπεία της νόσου.

Ξύδι λουτρά

Σε 2 λίτρα ζεστό νερό (37 βαθμοί) αναμειγνύεται με 5 κουταλιές της σούπας. 9% ξύδι. Τα πόδια πρέπει να πετάξει στα ύψη σε μια τέτοια λύση, τουλάχιστον μισή ώρα. Την επόμενη, με μια λίμα για να καθαρίσετε το μαλακωμένο κεράτινη στιβάδα του νυχιού, και μια ελαφρόπετρα για να μεταχειριστεί τις πληγείσες περιοχές των ποδιών και ανάμεσα στα δάχτυλα. Μετά από μια τέτοια χειραγώγηση συνιστάται να εφαρμόσει μια αντιμυκητιασική κρέμα ή λύση. Η διαδικασία γίνεται τακτικά (1-2 φορές την ημέρα) για μήνες.

Το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού

Τραυματίες καρφιά θα πρέπει να λιπαίνονται πριν από το κρεβάτι, καλυμμένο με επίδεσμο και τη νύχτα. Το πρωί, αφαιρέστε τον επίδεσμο, καθαρίστε το καρφί από το νεκρό στρώμα του δέρματος και πάλι στάζει λάδι από δέντρο τσαγιού, αλλά όχι για να κυλήσει επάνω. Θεραπεία, είναι σημαντικό να συνεχιστεί έως ότου, μέχρι να αρχίσει να αναπτυχθεί ένα υγιές νύχι.

Η θεραπεία με ιώδιο

Τραυματίστηκε στο καρφί πιάτο θα πρέπει να είναι 2 φορές την ημέρα για να λιπαίνετε το 5% διάλυμα ιωδίου. Η θεραπεία διαρκεί τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Σε αυτό το ευρέως φαρμακείο ναρκωτικών φαρμάκων εξωτερική και εσωτερική χρήση, που συνταγογραφούνται από γιατρό.

Πριν από κάθε χειραγώγηση των ανθρώπων φαρμακείο ή μέσω των ποδιών σας θα πρέπει να ατμό ή στη σόδα το αλάτι λύση, και για την αφαίρεση της κεράτινης στιβάδας. Η προσεκτική προετοιμασία των πιάτων με τη διαδικασία επιτρέπει τα φάρμακα να διεισδύσουν βαθύτερα στα στρώματα που πλήττονται και για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της λοίμωξης.

Πώς να τη θεραπεία μύκητα των νυχιών στα παιδιά;

Η καταπολέμηση της μυκητιασική λοίμωξη είναι μια σύνθετη διαδικασία. Εάν η νόσος εντοπίζεται σε ένα παιδί, η θεραπεία θα πρέπει να ορίσει μόνο ένα γιατρό, δεδομένου ότι οι περισσότεροι αντιμυκητιασικά φάρμακα είναι τοξικά και μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Αυτο-θεραπεία του μύκητα των νυχιών σε παιδιά αντενδείκνυται

Όσο για τις λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα παιδιά, οι ειδικοί δεν συστήνουν τη χρήση τους ως κύρια θεραπεία. Λουτρά, λοσιόν και το τρίψιμο μπορεί να αφαιρέσει τα συμπτώματα, αλλά η μόλυνση θα παραμείνει μέσα. Ως εκ τούτου, η θεραπεία της onychomycosis σε ένα παιδί πρέπει να είναι ιατρικά και απολύτως συντονισμένη με το γιατρό σας.

Μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε θέση εμφανίζεται ασαφή συμπτώματα και ο ασθενής μπορεί αμέσως να δώσουν προσοχή σε αυτά. Συνήθως η θεραπεία αρχίζει με την εμφανή τα σημάδια της νόσου (πάχυνση και θόλωση του νυχιού, καταρρέει και την απόρριψη από το κρεβάτι). Είναι σημαντικό να αποφευχθεί σοβαρή στάδια, και να αναζητήσουν έγκαιρα ιατρική βοήθεια. Η συνδυασμένη θεραπεία βοηθά στην εξάλειψη του μύκητα και να αποτρέψει τις ανεπιθύμητες επιπλοκές.