Πώς να θεραπεύσει μύκητα νύχια στο σπίτι

Καρφί μύκητας – το φαινόμενο είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Για να μολυνθεί, ειδικά το καλοκαίρι, μπορεί να είναι οπουδήποτε. Αλλά ο αγώνας συχνά παίρνει πολύ χρόνο. Το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας μας, λέει η στατιστική, πάσχει από αυτή τη μάστιγα. Θα μιλήσουμε για το πώς να θεραπεύσει μύκητα νύχια στο σπίτι με το ιώδιο και άλλους τρόπους.

Πιο συχνά ο μύκητας μεταδίδεται μεταξύ των μελών της οικογένειας. Αν ένα άτομο στην οικογένεια παίρνει κάπου αυτή την ασθένεια, με το χρόνο, μπορεί να φαίνεται σε όλους. Απαιτεί την άμεση και κατάλληλη θεραπεία στο σπίτι.

Φυσικά, τα κεφάλαια για τη θεραπεία που πωλούνται σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Μπορεί να είναι τοπικά (αλοιφές, κρέμες) και συστηματική (χάπια, ενέσεις). Αλλά πολλοί φαρμακείο φάρμακα είναι ακριβά. Μην ξεχάστε για το δημοφιλής θεραπεία στο σπίτι, η αποτελεσματικότητα των οποίων έχει ήδη ελεγχθεί περισσότερες από μία γενιά ανθρώπων.

Θεραπεία του μύκητα στα πόδια στο σπίτι λαϊκή μεθόδους

Πολλές λαϊκές θεραπείες έχουν διαφορετικές παρενέργειες. Ορισμένα συστατικά δυσάρεστη μυρωδιά, άλλοι μπορεί να αλλάξει το χρώμα των δακτύλων. Έτσι, με την άσκηση δημοφιλής θεραπεία, δεν είναι απαραίτητο να σχεδιάσουν επαγγελματικά ταξίδια ή εκδρομές για να επισκεφθείτε.

Ένα διάλυμα ιωδίου

Είναι το ερώτημα του πώς να θεραπεύσει μύκητα νύχια στο σπίτι σας σε ιώδιο, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Έτσι, μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτό. Αλκοολικό διάλυμα ιωδίου θα βοηθήσει πραγματικά με αυτή την ασθένεια. Μετά από όλα, έχει απολυμαντικό και αντισηπτικό.

Με τη βοήθειά του να καταστρέψει το μύκητα είναι αρκετά απλή. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ιώδιο κάθε μέρα, εφαρμόστε τη λύση για τις πληγείσες περιοχές του ποδιού. Αλλά δεν είναι όλα τα είδη του μύκητα καταστρέφονται από τη δράση του ιωδίου. Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε για τις πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις, ατομική δυσανεξία.

Πριν από τη χρήση ιωδίου για την καταπολέμηση του μύκητα των νυχιών και το δάχτυλο πρέπει να ελέγξετε την ανοχή της ουσίας. Μια λύση στάξει στο εσωτερικό του βραχίονα πάνω από την παλάμη του χεριού σας και περιμένετε για μισή ώρα, όχι για το αν θα υπάρξει οποιαδήποτε εξάνθημα, ερυθρότητα, φαγούρα .

Πώς να τη θεραπεία ιωδίου

Για να θεραπεύσει το πόδι μύκητα στο σπίτι, το ιώδιο, το μόνο που χρειάζεται μια σταγόνα από το διάλυμα εφαρμόζεται για τις πληγείσες περιοχές δύο φορές την ημέρα. Λαβή με μια μπατονέτα ή κανονικό βαμβάκι. Είναι καλύτερο να στάζει απευθείας πάνω στην επιφάνεια του νυχιού.

Το ιώδιο θα λεκιάσει τα νύχια και το δέρμα κίτρινο, είναι αρκετά αισθητή. Κρατήστε αυτό κατά νου, ακολουθούν μια δραστική θεραπεία πριν από τις διακοπές, θα την πισίνα ή σάουνα.

Η πρόληψη πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις περιοχές του ποδιού που είναι κοντά στην άμεση περιοχή του τραύματος. Θα πάρει μόνο μία σταγόνα.

Μια άλλη μέθοδος θεραπείας είναι τα λουτρά με ιώδιο για τα πόδια. Σε ένα μπολ με ζεστό νερό ρίχνουμε το μισό μπουκάλι και δέκα λεπτά να μουλιάσει τα πόδια μου. Στη συνέχεια, οι πληγείσες περιοχές είναι δυνατόν να κόψει το δέρμα χωρίς να προκαλεί τραυματισμό. Μεταχειριστείτε την περιοχή με υπεροξείδιο του υδρογόνου και να κάνει έναν επίδεσμο με αντιβακτηριακή αλοιφή.

Το ιώδιο μπορεί να αναμιγνύεται με ξύδι Μήλου μηλίτη. Μια τέτοια λύση είναι κατάλληλο για την περιποίηση των ποδιών το πρωί και το βράδυ. Αρκετά για να κάνουμε το συνηθισμένο σκούπισμα, η θεραπεία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δύο εβδομάδες.

Όταν περιμένει για το αποτέλεσμα

Αν η αγωγή δεν είχε αποτέλεσμα σχετικά με το μύκητα που χτύπησε το πόδι, θα είναι αισθητή μετά από μια εβδομάδα. Ίσως, η υπό θεραπεία περιοχή θα φαγούρα, κάψιμο. Με μια ισχυρή δυσάρεστες αισθήσεις συχνότητα της θεραπείας θα πρέπει να μειωθεί σε μία φορά σε δύο ημέρες. Αλλά φαγούρα και κάψιμο μιλάμε για την διαδικασία καταστροφής της νόσου.

Ο συνολικός χρόνος της θεραπείας είναι από τρεις εβδομάδες έως αρκετούς μήνες. Όπως γρήγορα να θεραπεύσει μύκητα στο σπίτι, έχουμε ήδη γράψει.

Δεν υπάρχουν κανόνες για να ακολουθήσουν κατά την αρχική θεραπεία με ιώδιο:

 • για να χρησιμοποιήσετε την ατομική υγιεινή;
 • μην περπατάτε σε λουτρά και σάουνες;
 • για να διαγραφείτε από παραλίες, πισίνες;
 • μην εκτελέσετε ένα πεντικιούρ;
 • κάθε μέρα αλλάξετε τις κάλτσες;
 • σκουπίστε τα πόδια σας στεγνά μετά από κάθε πλύσιμο των ποδιών;
 • επιτρέπεται remittit σκόνη.

Άλλες παραλλαγές της εθνικής μεταχείρισης

Εκτός από τη θεραπεία με ιώδιο, είναι δυνατόν να εφαρμόζονται σε άλλους ανθρώπους τα εργαλεία για να καταστρέψει τους μύκητες στα νύχια. Σκεφτείτε το πιο αποτελεσματικό.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα καλό αντιβακτηριακό παράγοντα. Πριν από τη χρήση για μεγαλύτερο αποτέλεσμα πόδια στον ατμό σε διάλυμα σόδας (2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 2 λίτρα νερού). Βάσει αυτής, να αναπτυχθεί πολλές συνταγές για τη θεραπεία του μύκητα:

 • λοσιόν (το καρφί για να βάλετε μερικές σταγόνες υπεροξειδίου και να το εφαρμόσετε στο βρεγμένο σφουγγάρι για να την πληγείσα περιοχή για 1 ώρα, η διαδικασία πραγματοποιείται 2 φορές την ημέρα);
 • λουτρά (4 κουταλιές της σούπας οξυζενέ διαλυμένο σε 2 λίτρα νερό, τα χαμηλότερα πόδια ή τα χέρια, κρατήστε πατημένο το για 2 ώρες, η διαδικασία εκτελέστηκε το πρωί και πριν τον ύπνο).

Birch πίσσα εναντίον του μύκητα των νυχιών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 10-30% αλοιφή, η οποία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από το μύκητα. Μερικές φορές πίσσα πάρει από μόνοι τους. Για τις θεραπευτικές ιδιότητες γνωστές από καιρό. Για αυτό το chugunok είναι μια τρύπα στην οποία έχει τοποθετηθεί ένα μεταλλικό αγωγό. Θα πρέπει να θέσει σε chugunok φλοιό στο χαντάκι θα πρέπει να συλλέγονται πίσσα, το οποίο είναι κατάλληλο για τη θεραπεία.

Ξύδι

Μύκητες στα νύχια μπορεί να αφαιρεθεί με το ξίδι. Σε ίσες αναλογίες μείγμα από 70% οξικό οξύ και τη γλυκερίνη, ρίχνουμε σε ένα βολικό μπουκάλι, ανακινήστε πριν από τη χρήση. Να λιπαίνετε τις πληγείσες καρφί 3 φορές την ημέρα, την κατά προσέγγιση διάρκεια της θεραπείας είναι 3 εβδομάδες.

μύκητες νύχια στο σπίτι

Υπάρχει μια απλή αντι-μυκητιασική θεραπεία είναι το μπάνιο με την προσθήκη του ξιδιού της Apple που πρέπει να γίνουν καθημερινά πριν τον ύπνο.

Με βάση το ξίδι μηλίτη Μήλων κάνει μια συμπίεση:

 • mix λαχανικών λάδι με το ξίδι σε αναλογία 1:1;
 • υγραίνεται γάζας ή ένα αποστειρωμένο επίδεσμο στο διάλυμα και ισχύουν για τα άρρωστα καρφί.
 • να φορούν 4 ώρες την ημέρα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

Φικαρία

Ξηρό ψιλοκομμένο φικαρία, αναμειγνύεται με αλκοόλ με βάμμα ιωδίου, για να αποκτήσετε μια ομοιογενή μάζα. Το μείγμα που προκύπτει εφαρμόζεται στο προσβεβλημένο νύχι, τυλιγμένα με σελοφάν και να ασφαλίζονται με ένα επίδεσμο. Συμπίεση αφήστε το για 20 λεπτά. Μετά από το χρόνο για να αφαιρέσετε την επούλωση μάζα με μια μπατονέτα. Μετά τη διαδικασία δεν συνιστάται να υγρανθεί το καρφί για δύο ώρες. Η κατά προσέγγιση διάρκεια της θεραπείας — μια εβδομάδα.

Αμμωνία

Αποτελεσματική αντιμυκητιασική μέθοδος που χρησιμοποιούν αμμωνία. 1 κουταλιά της σούπας. του αλκοόλ για να διαλύσει σε 200 ml νερό, που παρασκευάζεται στο διάλυμα για να υγράνετε ένα τολύπιο γάζας, εφαρμόστε στις πληγείσες καρφί, τυλίξτε το με πλαστική και στερεώστε το με έναν επίδεσμο. Αν ο ασθενής είναι ένα καρφί στο toe, φορέστε κάλτσες. Η διαδικασία εκτελέστηκε τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι την εξαφάνιση του μύκητα.

Τα φύλλα της τέφρας από το μύκητα των νυχιών

Είναι σημαντικό ότι ο Rowan φύλλα φρέσκο και νεανικό. Θα πρέπει να τα συγκεντρώσει σε μια οικολογικά καθαρή περιοχή, το άλεσμα μέχρι mushy κράτος. Για να κάνετε κομπρέσες στις πληγείσες περιοχές, και να αφήσει μια μέρα στην άλλη.

Το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού

Το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολύ προσεκτικά. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα έλαια, το πιο απλό είναι:

 • σταλαγματιάς στο καρφί συμπυκνωμένο λάδι και σιγά-σιγά να το ΤΡΊΨΕΤΕ με μια μπατονέτα (να είστε προσεκτικοί για να μην βλάψει το δέρμα γύρω από το καρφί);
 • στη συνέχεια, το καρφί πιάτο για να σφραγίσει το γύψο και κρατήστε πατημένο το για επτά ώρες, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε για τρεις μήνες, 2 φορές την ημέρα.

Αν μια συνταγή περιγράφεται μια δυσάρεστη αίσθηση, μείγμα πετρελαίου δέντρων τσαγιού με ελαιόλαδο.

μύκητα των νυχιών στα πόδια στο σπίτι θεραπεία

Λεμόνι

Μια αποτελεσματική θεραπεία για μύκητες στα νύχια είναι η συνταγή με βάση το λεμόνι. Εσπεριδοειδή τα κόβουμε σε φέτες και απλώστε στα επώδυνα σημεία του νυχιού, τυλίξτε σε μεμβράνη και, στη συνέχεια, καθορίζεται με έναν επίδεσμο. Η θεραπεία για δέκα ημέρες. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την επιφάνεια του νυχιού υγιή σε οποιοδήποτε στάδιο της νόσου.

Καρφί θεραπεία πρόπολη

Ενάντια σε μύκητες ποδιών, μπορείτε να κάνετε ταμπόν με πρόπολη. Χρήση βάμμα πρόπολης ή του εκχυλίσματος. Για να εφαρμόσετε αυτό το εργαλείο επιτρέπεται κάθε μέρα. Εκτός από την κύρια επίδραση, η πρόπολη επιταχύνει την ανάπτυξη του νυχιού. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο γρήγορα για να φύγω.

Χρόνια μύκητας απειλεί την απώλεια του νυχιού, ως εκ τούτου, η ασθένεια πρέπει να αντιμετωπίζεται σε πρώιμο στάδιο. Αν η επιφάνεια του νυχιού έχει γίνει παχύ, χαλαρό και απολέπισης, στη συνέχεια η θεραπεία θα πρέπει να καθυστερήσει. Αποτελεσματικό ενάντια σε χρόνιες μύκητα:

 • το δέρμα γύρω από το καρφί για να λιπαίνετε μια θρεπτική κρέμα στην πάσχουσα περιοχή εφαρμογής του υπεροξειδίου του Kombucha, πολυαιθυλένιο τυλίξτε και στερεώστε το με έναν επίδεσμο, το πρωί, αφαιρέστε τον επίδεσμο, η διαδικασία εκτελέστηκε αρκετές φορές.
 • στο διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου σε ατμό τα πόδια, μάγειρας polentam μείγμα από πρόπολη και οινόπνευμα, εφαρμόζεται πάνω στο νύχι και να το διορθώσουμε με τον επίδεσμο, διενεργεί τη διαδικασία κάθε δεύτερη ημέρα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.