Μύκητες ποδιών: πώς να αναγνωρίζουν και θεραπεία;

Και να ξέρετε πώς να τη θεραπεία της νόσου, είναι απαραίτητο, πρώτα, να ξέρεις ακριβώς πώς η μόλυνση εμφανίζεται και, δεύτερον, εκδηλώνεται ως ασθένεια για την ορθή διάγνωση στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης.

Τρόποι μόλυνσης

Μόλυνση μυκητιασικές λοιμώξεις μπορεί να προκύψει με διάφορους τρόπους:

 • ίσιο δρόμο.
 • με έμμεσο τρόπο.

Στην πρώτη περίπτωση, ο μύκητας ζει στο ανθρώπινο σώμα από την άμεση επαφή με το χώμα, βρεγμένο κεραμίδια, τους αρρώστους και τα ζώα, ορισμένα είδη φυτών.

Στη δεύτερη περίπτωση, η λοίμωξη παρουσιάζεται μέσα από αντικείμενα καθημερινής χρήσης που χρησιμοποιούνται από το άρρωστο άτομο. Για παράδειγμα, αν ήρθε για να επισκεφθείτε, και σκούπισε τα πόδια του ή τα χέρια του ένας ξένος με μια πετσέτα, τότε η πιθανότητα μόλυνσης μυκητιασική λοίμωξη είναι 60%.

Σημαντικό ρόλο παίζουν και κάποιοι παράγοντες που αυξάνουν την ευαισθησία για το μύκητα. Συγκεκριμένα:

 • ηλικία (μυκητιασική λοίμωξη πιο συχνά δει σε παιδιά, λόγω των ατελειών των προστατευτικών μηχανισμών του σώματος και λεπτό δέρμα);
 • ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα;
 • παραβίαση των λειτουργιών του νευρικού και του ενδοκρινικού συστήματος (που επηρεάζουν έντονα τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος);
 • η αυξημένη έργο του ιδρωτοποιούς αδένες;
 • σύσταση του ιδρώτα (σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει μια αλλαγή στη σύνθεση της έκκρισης των αδένων ιδρώτα, με αποτέλεσμα ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη του μύκητα).
πόδι

Τύποι μυκητιασική λοίμωξη

Πριν μιλήσουμε για το πώς να τη θεραπεία μύκητα στα πόδια σας, θα πρέπει να μιλήσουμε σχετικά με τους τύπους των μυκητιασική λοίμωξη. Επειδή είναι διαφορετική, και ως εκ τούτου, η θεραπεία της νόσου είναι διαφορετική.

Ο πιο κοινός τύπος της μυκητιασική λοίμωξη είναι το πόδι του αθλητή. Αυτή η ασθένεια δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα αλλά και στα νύχια. Μόλυνσης αυτό το είδος μυκητιασική λοίμωξη που εμφανίζεται συχνά σε περιοχές όπου η επικρατούσα υγρασία και τη θερμοκρασία τουλάχιστον 10 βαθμούς. Ένα παράδειγμα τέτοιων εγκαταστάσεων είναι πισίνες, σάουνες, γυμναστήρια, λουτρά, κλπ.

Ενώ το πόδι του αθλητή μπορεί να γίνει σε όλα τα αντικείμενα στο δωμάτιο. Η:

 • washcloth;
 • πετσέτες;
 • μουσαμά;
 • θερμόμετρα;
 • χαλιά και ούτω καθεξής.

Αυτό το είδος του μύκητα επηρεάζει κυρίως τον ανδρικό πληθυσμό του πλανήτη. Έτσι, ως η πρωταρχική αιτία του HIV – αυξημένη εργασία των ιδρωτοποιών αδένων στο δέρμα των ποδιών.

Ένα άλλο κοινό είδος μυκητιασική λοίμωξη ringworm. Αυτή είναι μία από τις πιο μεταδοτικές ασθένειες που μεταδίδονται μέσω:

 • αξεσουάρ μπάνιου;
 • αθλητικό εξοπλισμό *
 • παπούτσια και τις κάλτσες;
 • άλλα αντικείμενα κοινής χρήσης.

Αυτή η ασθένεια είναι επίσης η πιο εκτεθειμένη άνδρες. Και, όσο μεγαλώνουν, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα μόλυνσης trichophytosis. Ιδιαίτερα συχνά αυτή η ασθένεια εμφανίζεται σε αθλητές και οι εργαζόμενοι λουτρά, σάουνες και πισίνες.

Καντιντίαση είναι μια άλλη κοινή μορφή της μυκητιασική λοίμωξη των ποδιών. Ο αιτιολογικός παράγοντας της νόσου είναι ένας μύκητας Candida, η οποία είναι παρούσα στο δέρμα κάθε ανθρώπου και στην πραγματικότητα δεν είναι μια ασθένεια. Το παράσιτο, αυτός ο μύκητας αρχίζει μόνο όταν οι προϋποθέσεις προκύψουν. Και αυτά συμβαίνουν όταν το άτομο είναι μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.

τους μύκητες των ποδιών

Στο σώμα ο μύκητας εισέρχεται μέσω της άμεσης επαφής με μολυσμένα αντικείμενα και τρόφιμα. Είναι απολύτως παντού. Ιδιαίτερα πολλά από αυτό το μύκητα στα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας.

Για την "ενίσχυση" της ζωής του μύκητα Candida επηρεάζεται από τους εξής παράγοντες:

 • βλάβη στο δέρμα;
 • ανοσοκαταστολή.
 • αύξηση εφίδρωση;
 • η υψηλή περιεκτικότητα σε μύκητες του αέρα του περιβάλλοντος (ειδικά πολλά στα καταστήματα για την παραγωγή προϊόντων με βάση το κρέας).

Τα συμπτώματα της λοίμωξη, μυκητιασική λοίμωξη

Τα συμπτώματα από τους μύκητες των ποδιών μας τα εξής:

 • φαγούρα και κάψιμο
 • η εξάντληση των οσμή;
 • ξεφλούδισμα του δέρματος;
 • άσπρα μπαλώματα στο δέρμα (σαν σκόνη);
 • για να αλλάξετε το χρώμα και το σχήμα του νυχιού;
 • καταστροφή των νυχιών;
 • η υπερβολική εφίδρωση ποδιών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κοντά στο επηρεαστεί επιφάνειες στο δέρμα μπορεί να σχηματίσει φλύκταινες και κύστεις γεμάτες με υγρό.

Πώς να τη θεραπεία μύκητα στα πόδια σου;

Θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων θα πρέπει να εξετάζεται μόνο από ένα γιατρό. Το θέμα είναι ότι στο σπίτι σας θα είναι σε θέση να εξαλείψει μόνο τα συμπτώματα της νόσου. Ως μυκητιασική λοίμωξη που επηρεάζει ολόκληρο το σώμα και όχι μόνο τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Διεισδύει μέσα από το δέρμα, ο μύκητας είναι σε επαφή με τα τριχοειδή αγγεία, και μέσα από αυτά διεισδύει μέσα στην αρτηρία και στη συνέχεια εξαπλώνεται σε όλο το σώμα. Για το λόγο αυτό, η θεραπεία των μυκητιάσεων θα πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο αντιμυκητιασικά φάρμακα, αλλά επίσης διορθωτικά μέτρα για την κατάποση.

Ωστόσο, η λήψη τέτοιων φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή. Μετά από όλα, υπάρχουν περισσότερα από 500 είδη μυκήτων, καθένα από τα οποία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και το όριο αντοχής σε διάφορες επιθετικές ουσίες. Γι ' αυτό και η ίδια αντιμυκητιασική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της νόσου, ενώ άλλοι δεν το κάνουν.

Ήρθε στην υποδοχή στο γιατρό, ο ασθενής θα είναι το ξύσιμο η επιφάνεια που επηρεάζεται, για να προσδιορίσετε τον τύπο του μύκητα εγκαταστάθηκαν στα πόδια του. Και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει μια σειρά από εξετάσεις για να αποκλείσει την ανάπτυξη επιπλοκών. Μετά από αυτό, έχοντας λάβει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για την υγεία του ασθενούς, ο γιατρός θα σας συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία, την οποία ο ασθενής μπορεί να γρήγορα να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες εξωτερικές εκδηλώσεις της νόσου.

ο γιατρός

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαφάνιση των συμπτωμάτων δεν είναι ένα σημάδι για την πλήρη επούλωση. Θεραπεία των μυκητιάσεων μπορεί να διαρκέσει για αρκετούς μήνες, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παραταθεί για 6 μήνες. Αν δεν είναι πλήρως θεραπεύσει τη μόλυνση, τα συμπτώματα θα αρχίσουν να εκδηλωθεί μετά από λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη διακοπή της χρήσης ναρκωτικών.

Συχνά οι γιατροί συνδυάζουν διάφορα εργαλεία για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα από τη θεραπεία. Μετά από εβδομάδες του φαρμάκου, ο ασθενής εκ νέου δοκιμές, για να εξασφαλιστεί ότι η θεραπεία φέρνει θετικά αποτελέσματα.

Θεραπεία μύκητα λαϊκές θεραπείες

Πώς να θεραπεύσει το πόδι μύκητα στο σπίτι; Με κανένα τρόπο. Γιατί; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έχουμε δώσει πάνω από τον μύκητα αποικίζει ολόκληρο το σώμα, όχι μόνο το άνω επιδερμίδα του δέρματος. Έτσι, στο σπίτι θα είναι σε θέση να εξαλείψει τα συμπτώματα της νόσου και να ανακουφίσει την κατάστασή τους, αλλά όχι περισσότερο. Επομένως, μην περιμένετε από τα παραδοσιακά φάρμακα "θαύμα".

Έτσι, στο σπίτι σας μπορεί να ανακουφίσει την φαγούρα με ένα μπάνιο με ξύδι από κρασί. Για την παρασκευή του θα χρειαστείτε ένα ισχυρό διάλυμα με ξίδι στο οποίο να βυθίστε τα πόδια σας για λίγα λεπτά. Αλλά πριν το κάνετε αυτό, τα πόδια πρέπει να είναι καλά πλυμένα κάτω από τρεχούμενο νερό με σαπούνι και στεγνώστε τα.

Μετά τη διαδικασία πόδια θα πρέπει να φορούν κάλτσες, οι οποίες πρέπει επίσης να είναι υγρό σε ένα διάλυμα από ξίδι από κρασί. Μετά από μια-δυο μέρες της διαδικασίας, η φαγούρα θα πρέπει να εξαφανιστούν, και τις εκδηλώσεις του μύκητα θα μειωθεί.

Επίσης στην καταπολέμηση μυκητιασικές λοιμώξεις καλή λουτρά με βάση το αλάτι και τη σόδα. Μύκητας φοβούνται από αυτές τις ουσίες, τόσο εύκολα, που σκοτώθηκε από αυτόν. Για την προετοιμασία των ιαματικά λουτρά θα χρειαστείτε ένα λίτρο νερό στο οποίο έχετε διαλύσει ένα κρεβάτι, τραπέζι φαγητού αλάτι και μαγειρική σόδα.

Σε αυτή τη λύση ενυδατώστε τα πόδια για 15 λεπτά, μετά την οποία θα ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε. 2-3 θεραπείες θα σας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις εξωτερικές εκδηλώσεις του μύκητα.

Καλό είναι να καταπολεμήσει τα συμπτώματα των μυκητιάσεων βοηθήσει τα διάφορα φαρμακευτικά βότανα. Μπορείτε να παρασκευάσετε ένα αφέψημα, με το οποίο θα πλύνει τα πόδια από τα ακόλουθα συστατικά:

 • άνθη καλέντουλας;
 • oak φλοιός;
 • αποξηραμένα βατόμουρα;
 • verbena officinalis.

Για να προετοιμάσει ένα αφέψημα, όλα τα βότανα σε ίσες ποσότητες και τα ανακατεύουμε καλά. Τότε ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας από το τσάι από βότανα, ρίξτε του ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, το ζωμό να κρυώσει ελαφρώς και το στέλεχος, και στη συνέχεια να πλένετε τα άκρα τους, καθημερινά. Επιπλέον, αυτό το ζωμό να υγράνετε τη γάζα και να το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή για 15-20 λεπτά.

Εάν δεν είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα βότανα για να ξεπεραστούν τα συμπτώματα του μύκητα και με τη βοήθεια του κανονικού καφέ. Ετοιμάζω ισχυρή καφέ και το μίγμα σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Στη συνέχεια, κάτω στα πόδια της και βυθίστε τα στο διάλυμα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό και σκουπίστε.

Καλά για την καταπολέμηση εκδηλώσεων του μύκητα στα πόδια βοηθά μπάνιο με βάση milkweed. Για την παρασκευή του πρέπει να πάρει φρέσκο χορτάρι και να το γεμίσετε με πολλά λίτρα βραστό νερό. Στη συνέχεια, αφήστε το να ετοιμάζω και το στέλεχος. Έγχυση είναι απαραίτητο να αραιώνεται με νερό. Απλά το ρίχνουμε σε μια λεκάνη και βυθίστε τα πόδια σας για 15 λεπτά. Για να εφαρμόσετε αυτό το λουτρό θα πρέπει να είναι καθημερινή για δύο εβδομάδες.

το λουτρό ποδιών

Μύκητας κρέμα στο σπίτι

Στο σπίτι, μπορείτε επίσης να μαγειρεύετε την κρέμα για την θεραπεία των μολυσμένων επιφανειών.

Για να ετοιμάσετε την κρέμα θα χρειαστείτε:

 • κοσκινισμένο ξύλο Sol;
 • το χοιρινό λίπος.

Αυτά τα συστατικά πρέπει να αναμιχθούν μεταξύ τους, μέχρι να επιτευχθεί μια ομοιογενής μάζα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ. Η κρέμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε 12 ώρες, η εφαρμογή σε καθαρό και στεγνό δέρμα των ποδιών.

Ετοιμάστε την κρέμα γάλακτος μυκητιασικές λοιμώξεις από τα ακόλουθα συστατικά:

 • το κίτρινο θείο *
 • λίπος χήνας;
 • θειικού χαλκού.

Όλα τα συστατικά που χρειάζεστε για να πάρετε σε ίσες ποσότητες και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, μεταφέρετε σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε στη φωτιά και να φέρει για να βράσει. Στη συνέχεια, η κρέμα θα πρέπει να σταθεί σε δροσερό μέρος σκοτεινό και δροσερό. Αυτή η κρέμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο μία φορά ανά ημέρα. Αλλά πριν από την εφαρμογή θα πρέπει επίσης να πλύνετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό.

Συμπιέζει και μάσκες κατά τους μύκητες των ποδιών

Η θεραπεία του μύκητα στα πόδια μπορεί να προκύψει με την χρήση της μάσκας και κομπρέσες. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατάπλασμα γίνεται κρεμμύδια και το σκόρδο. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα μικρό κρεμμύδι και ένα κεφάλι σκόρδο, καθαρό από το φλοιό του και να μετακινηθείτε μέσα από μια μηχανή κοπής κιμά.

Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα στην πληγείσα περιοχή, τυλίξτε την κορυφή με το πολυαιθυλένιο και το βάζουμε στο μαγκάλι ποδιών κάλτσες. Αφήστε το κατάπλασμα όλη τη νύχτα. Το πρωί μερικά από τα συμπτώματα θα εξαφανιστούν. Διενεργεί τη διαδικασία θα πρέπει να είναι καθημερινή, μέχρι το μύκητα στα πόδια μου δεν θα σταματήσει να σε ενοχλεί.

Αν μια μυκητιασική λοίμωξη έχει εξαπλωθεί σε νύχια, στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από ξίδι, τη γλυκερίνη και το τρίψιμο του οινοπνεύματος. Όλα τα συστατικά που χρειάζεστε για να πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, το υγρό που προκύπτει πρέπει να εφαρμοστεί στα νύχια (κυριολεκτικά μερικές σταγόνες). Αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε μέρα μέχρι το προσβεβλημένο νύχι έχει αποκατασταθεί.

Να θυμάστε ότι μυκητιασική λοίμωξη απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία. Ως εκ τούτου, μόνο η παραδοσιακή ιατρική δεν είναι αρκετό. Πρέπει να πάρω φάρμακα αντιμυκητιασικά μέσα. Αλλά η αγορά τους με τη συμβουλή του φαρμακοποιού δεν αξίζει τον κόπο. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Μόνο αυτός μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να ξεπεραστεί αυτή η ασθένεια και να το ξεχάσουμε για τα επόμενα χρόνια.