Μύκητες ποδιών: μοιάζει και πώς να τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή

Πόδι του αθλητή ή το πόδι μύκητα είναι μία από τις πιο κοινές μορφές της δερματολογικές ασθένειες. Σύμφωνα με τις στατιστικές, κάθε τρίτος άνθρωπος τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του αντιμέτωπος με μια παρόμοια βλάβη της επιδερμίδας. Μυκητιάσεις αναφέρεται σε μεταδοτικές ασθένειες, ως εκ τούτου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατόν.

Χαρακτηριστικά της νόσου

Οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από τους μύκητες των ποδιών. Μεταξύ όλων των μυκητιασικών λοιμώξεων του δέρματος, αυτή η μορφή της νόσου είναι η πιο κοινή. Να μολυνθεί από τον μύκητα σε οποιαδήποτε ηλικία. Περίπου 20% των ασθενών είναι παιδιά και εφήβους, περίπου το 40% των ηλικιωμένων και των ασθενών με διαβήτη.

Μυκητιασική λοίμωξη προκαλεί την ανάπτυξη των ερυσίπελας στα πόδια. Αυτό περιορίζει τα τοπικά κυτταρικής ανοσίας και περιπλέκει τη θεραπεία. Έγκαιρη ανίχνευση του μια μυκητιακή ασθένεια αρκετά καλά είναι θεραπεύσιμη, αλλά η θεραπεία προηγμένες μορφές του μύκητα μπορεί να τραβήξει για μήνες.

Η έγκαιρη θεραπεία είναι συχνά παρεμποδίζεται από την έλλειψη φωτεινών συμπτώματα. Στο αρχικό στάδιο ο μύκητας εμφανίζεται μικρές ξηρότητα και το ξεφλούδισμα, τι πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν αρκετή προσοχή στην προσδοκία ότι η ταλαιπωρία θα περάσει μόνο του. Ως αποτέλεσμα, ο μύκητας δεν είναι θεραπεία, η νόσος εξελίσσεται και μετά από κάποια ώρα, εγείρει μια σειρά από συγκεκριμένα συμπτώματα.

αρχικές ενδείξεις

Παθογόνα:

 • Trichophyton rubrum;
 • Trichophyton mentagrophytes;
 • Των επιδερμοφύτων floccosum;
 • η μαγιά μύκητες.

Στη δεύτερη θέση σχετικά με τον επιπολασμό της μόλυνσης είναι Trichophyton mentagrophytes. Αυτό μυκητιάσεις χαρακτηρίζεται από έντονα συμπτώματα, αλλά αντιμετωπίζονται αρκετά γρήγορα με τη σωστή επιλογή της θεραπείας.

Η πιο σπάνια μορφή μυκητιάσεις που προκαλούνται από των επιδερμοφύτων floccosum, και ζύμη (μαγιά) μύκητες. Η θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις εξαρτάται από το στάδιο της νόσου. Μόλυνση σταματήσει μαγιά-όπως μύκητες είναι σπάνια μια ανεξάρτητη νόσου, συνήθως μια μορφή λοίμωξης είναι γενικευμένο χαρακτήρα, που επηρεάζει διάφορες περιοχές της επιδερμίδας, όπως τα πόδια και τα νύχια.

Πώς μπορείτε να πάρετε τους μύκητες;

Να έχουν προσβληθεί από το μύκητα πόδια απλά με την παραβίαση των κανόνων προσωπικής υγιεινής και επισκέπτονται δημόσιους χώρους με υψηλή υγρασία. Ο μύκητας ζει όταν είναι υγρό και ζεστό. Αγαπά πισίνες, δημόσια λουτρά, γυμναστήρια. Ο μύκητας πεθαίνει μόνο με παρατεταμένο βρασμό. Μπορεί να βρεθεί σε δημόσιες σάουνες, όπου η θερμοκρασία είναι της τάξης των 60-70C, γιατί σε αυτή τη θερμοκρασία τα σπόρια δεν πεθαίνουν.

Να μύκητας μπορεί να οδηγήσει σε:

 • μια επίσκεψη σε μια δημόσια ντους χωρίς Παντόφλες?
 • η μη συμμόρφωση με την προσωπική υγιεινή στη σάουνα ή την πισίνα;
 • προσπαθώντας για τα παπούτσια κάποιου άλλου;
 • το περπάτημα χωρίς παπούτσια σε άλλους ανθρώπους είναι χαλιά.

Άτομα που μολύνθηκαν με το μύκητα, δυνητικά επικίνδυνα για το περιβάλλον σας. Το γεγονός ότι τα σπόρια που ζουν στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Κάθε μέρα, χιλιάδες κύτταρα στο ανθρώπινο δέρμα και είναι έχυσε στο γύρω περιβάλλον. Που έχουν μολυνθεί με τον μύκητα την επιδερμίδα να διατηρεί τα σπόρια του μύκητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, τα κύτταρα του δέρματος των ποδιών πτώσης στο χαλί και να παραμείνει στο παχύ τρίχωμα. Όταν τα μέλη της οικογένειας ή τους επισκέπτες στο χαλί ξυπόλητος, τα σπόρια πάρει στο δέρμα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ένα υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν λοίμωξη από μύκητες. Το ίδιο συμβαίνει και όταν προσπαθεί για τα παπούτσια κάποιου άλλου, ως διαφορές για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμείνει βιώσιμη. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα σπόρια του μύκητα στο παπούτσια μπορεί να παραμείνει ενεργό για χρόνια.

Κοινόχρηστο ντους στο γυμναστήριο, την πισίνα ή τη σάουνα είναι ένα πραγματικό φυτώριο της μυκητιασική λοίμωξη. Διότι από τη συνεχή υγρασία και ζεστό κλίμα, μύκητες σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να ζήσει πολύ καιρό. Είναι απαραίτητο να πάει στο ντους, χωρίς να Παντόφλες, πώς να το δέρμα διαφορές παθογόνα μικροχλωρίδα. Τα συμπτώματα θα αρχίσουν να εμφανίζονται αμέσως, δεδομένου ότι η ανοσία μπορεί να είναι πολύ εμποδίζουν την ανάπτυξη της λοίμωξης, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες ή μήνες, θα δείξει τα πρώτα σημάδια.

πού να το πάρει

Παράγοντες κινδύνου

Παρά τον υψηλό βαθμό μόλυνσης, πόδι του αθλητή αναπτύσσεται όχι για όλους. Αυτό είναι λόγω της δραστηριότητας του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα ισχυρό και υγιές σώμα μπορεί να νικήσει την μυκητίαση και την πρόληψη της εξάπλωσής της. Την ίδια στιγμή, συχνά συμβαίνει το αντίθετο – το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να περιέχει το μύκητα, και είναι δυνατό για μήνες, αλλά τότε το άγχος του SARS ή οποιαδήποτε άλλη εσωτερική αποτυχία, και μυκητιασική λοίμωξη αρχίζει να προχωρήσουν γρήγορα.

Παράγοντες κινδύνου:

 • εφίδρωση;
 • έλλειψη προσωπικής υγιεινής;
 • ορμονικές διαταραχές;
 • λαμβάνοντας ορισμένες ομάδες των ναρκωτικών.
 • συχνές άγχος;
 • η παρουσία των χρόνιων δερματικών παθήσεων.

Όλα αυτά τα Κράτη σε ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έντονη εφίδρωση και την κακή προσωπική υγιεινή δημιουργήσετε το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του μύκητα και να μειώσει την τοπική ανοσία. Ο ιδρώτας συμβάλλει στην ταχεία πολλαπλασιασμό των διαφόρων παθογόνων μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των μυκήτων μικροχλωρίδας. Η ανεπαρκής υγιεινή των ποδιών, η επιλογή κάλτσες κατασκευασμένα από συνθετικό ύφασμα, σφιχτό και κλειστά παπούτσια επιταχυνθεί η διαδικασία της ανάπτυξης των μυκητιακή μόλυνση και την καταστροφή της επιδερμίδας.

Ορμονικές διαταραχές οδηγήσει σε μείωση της Γενικής ασυλίας. Μυκητιασική λοίμωξη είναι ιδιαίτερα ευπαθή σε εφήβους. Λόγω της αναδιάρθρωσης του ορμονικού συστήματος έχουν για κάποιο χρονικό διάστημα, μείωση του ανοσοποιητικού συστήματος και η υπερβολική εφίδρωση, η οποία παρέχει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων μικροοργανισμών.

Μειωμένη ανοσία, επίσης, συμβάλλει στην πρόσληψη ορισμένων φαρμάκων. Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο της παρατεταμένης θεραπείας με αντιβιοτικά και κορτικοστεροειδή. Το άγχος, χρόνια κόπωση, μια διαταραχή του νευρικού συστήματος — να αυξήσει την ευπάθεια του οργανισμού πριν από τη δραστηριότητα των παθογόνων μικροοργανισμών.

Αυξάνουν τον κίνδυνο της λοίμωξης μπορεί να είναι:

 • φορώντας πολύ στενά παπούτσια;
 • η παρουσία της εισδύον νύχια;
 • εκδορές και πληγές στα πόδια;
 • αγγειακή νόσο;
 • ο διαβήτης.

Όταν αγγειακή νόσο και διαβήτη υπάρχει παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος στα κάτω άκρα. Αυτό μειώνει την τοπική ανοσία και αυξάνει τον κίνδυνο της μυκητιασική λοίμωξη.

μύκητας

Κλινικές μορφές και συμπτώματα

Τα συμπτώματα από τους μύκητες των ποδιών μπορεί να διαιρεθεί σε Γενικές και ειδικές, χαρακτηριστικό για ορισμένες κλινικές μορφές της νόσου.

Μοιάζει με ένα μύκητα στα πόδια, περιγράφουν κοινά συμπτώματα:

 • φαγούρα στο δέρμα;
 • το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας.
 • το σχηματισμό των ρωγμών;
 • η αλλαγή στην επιδερμίδα στην πάσχουσα περιοχή;
 • οσμή;
 • δυσφορία κατά το περπάτημα.

Οι ακριβείς αλλαγές της επιδερμίδας εξαρτάται από τη μορφή της νόσου. Μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα και την πυκνότητα του δέρματος στην πληγείσα περιοχή.

Υπάρχουν πέντε κύριες κλινικές μορφές του αθλητή:

 • μεταξύ των δακτύλων;
 • βαθιά?
 • φυσαλιδώδους;
 • στο πέλμα;
 • παρόμοια με μαγιά ή να διαγραφούν.

Ο πιο κοινός τύπος των μυκήτων τραύματα στα πόδια είναι μύκητες ποδιών. Η νόσος εκδηλώνεται με το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας στις μεσοδακτύλιες χρονικά διαστήματα. Η διαταραχή είναι συνήθως συλλαμβάνει το διάστημα μεταξύ 3 και 4 και το 4 και 5 δάχτυλα των ποδιών. Συγκεκριμένα συμπτώματα αυτής της μορφής της νόσου:

 • επηρεάζεται μόνο το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα;
 • ισχυρή απολέπιση και διαχωρισμό κλίμακες;
 • φως των οδηγήσεων (άσπρο ή γκρι) χρώμα του δέρματος με κερατίνη;
 • απολέπιση της επιδερμίδας.
 • ρωγμές και διαβρώσεις.

Με την έγκαιρη θεραπεία, τα συμπτώματα της πόδι μύκητα είναι αρκετά γρήγορα, αν ξέρεις πώς να τη θεραπεία της πληγείσας πόδια.

μύκητες-on-πόδια

Βαθιά μορφή μυκητιάσεις είναι περίπλοκη από μεσοδακτύλιες μορφή της νόσου. Αναπτύσσει ελλείψει έγκαιρη θεραπεία. Χαρακτηριστικά συμπτώματα – βαθιές ρωγμές ανάμεσα στα δάχτυλα, να χάσει το μπροστινό του πόδι, με την προσχώρηση της δευτερογενούς λοίμωξης. Διαβρώσεις και έλκη έχουν μολυνθεί από παθογόνα μικρόβια, ένταξη staph λοίμωξη προκαλεί την εμφάνιση των ελκών. Ελλείψει της θεραπείας, η παθολογική διαδικασία που εκτείνεται σε όλο το πόδι, υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαπύηση, το άτομο γίνεται περισσότερο επώδυνη για να περπατήσει.

Η μόλυνση από το μύκητα Trichophyton mentagrophytes προκαλεί την ανάπτυξη της φυσαλιδώδους dishydrotic ή μορφές του μύκητα. Η νόσος χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • επηρεάζονται σόλα, δέρμα γύρω από τον αστράγαλο, μεσοδακτύλιες χώρους?
 • η επιδερμίδα πρήζεται, κοκκινίζει;
 • στην πληγείσα περιοχή είναι η μικρή κόκκινη κύστεων;
 • φαγούρα και αίσθηση καψίματος.

Αυτή η μορφή της μυκητιασική λοίμωξη με πολλούς τρόπους μοιάζει με μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση ή δερματίτιδα εξ επαφής. Αρκετά συχνά υπάρχει μια δευτερεύουσα μόλυνση, τότε η πληγείσα περιοχή εμφανίζονται μικρές φυσαλίδες, γεμάτη με πύον. Παρά τα τρομακτικά συμπτώματα αυτής της μορφής της νόσου αντιμετωπίζεται με επιτυχία. Έγκαιρη θεραπεία επιτρέπει να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα για 2-3 εβδομάδες.

Μία από τις πιο σοβαρές κλινικές μορφές μυκητιάσεων είναι dermatophytosis της πελματιαία του ποδιού. Την ασθένεια προκαλεί ο μύκητας του γένους Trichophyton rubrum. Η νόσος εκδηλώνεται με σοβαρή απολέπιση. Στην περιοχή της αποφλοίωσης είναι η παχιά κερατίνη. Λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος, το δέρμα γίνεται μπλε ή ωχρό χρώμα. Σε αυτήν την ασθένεια που επηρεάζεται ολόκληρο το πέλμα, αυτό το μύκητα στα πόδια στην φωτογραφία φαίνεται πολύ αναγνωρίσιμο, έτσι η διάγνωση δεν θα έχουν προβλήματα. Όταν πελματιαία μορφή υπάρχει σοβαρή φαγούρα, τον πόνο και την αίσθηση καψίματος όταν το περπάτημα, εμφανίζεται απότομη δυσάρεστη μυρωδιά από τα πόδια. Αυτή η μορφή της νόσου που έλαβαν θεραπεία για πολύ καιρό.

Ο ευκολότερος μορφή ήττα θα διαγραφούν. Είναι, επίσης, ονομάζεται μικτή μορφή της νόσου. Πιο συχνά προκαλεί παρόμοια με το μύκητα ζύμης. Τα συμπτώματα αυτής της μορφής της νόσου είναι ήπια και συχνά υποχωρούν χωρίς θεραπεία. Κατά τη διάρκεια της λοίμωξης παρόμοια με το μύκητα ζύμης σημειώνεται απολέπιση και φαγούρα ανάμεσα στα δάχτυλα, δυσάρεστη οσμή από τα πόδια, ίσως ερυθρότητα του δέρματος. Άμεση θεραπεία σας επιτρέπει να εντελώς να απαλλαγούμε από την ασθένεια για 10-15 ημέρες.

Την αρχή της θεραπείας

Όταν δείτε το ξεφλούδισμα στα άκρα η θεραπεία του μύκητα των ποδιών και τα πόδια σας θα πρέπει να αρχίσει αμέσως. Προχωρημένες μορφές της νόσου δύσκολο για τη θεραπεία, την πλήρη αποκατάσταση του δέρματος μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες.

Μυκητιασική λοίμωξη στο παιδί και τον ενήλικο απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, θα πρέπει πρώτα να μάθετε τι μύκητα προκάλεσαν την φλεγμονή και βλάβες του δέρματος στο πόδι. Είναι αναγκαίο να συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο. Ο γιατρός θα πάρει ένα ξύσιμο του δέρματος επηρεάζεται για να προσδιοριστεί ο αιτιολογικός παράγοντας, και τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα επιλέξετε τη βέλτιστη θεραπευτική αγωγή.

Όταν ο μύκητας ασκείται περίπλοκη θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει:

 • αντισηπτική θεραπεία των ποδιών;
 • η εφαρμογή της τοπικής θεραπείας?
 • χάπια;
 • υλικού διαδικασίες.

Συμπλήρωμα θεραπεία μπορεί να είναι μια παραδοσιακή ιατρική. Κατά την διάρκεια της θεραπείας, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε προσεκτικά την υγιεινή του, να εγκαταλείψει τις συνθετικές κάλτσες και πολύ σφιχτά παπούτσια.

θεραπεία

Λαϊκές θεραπείες

Οι παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως ένα βοηθητικό εργαλείο. Η κύρια μέθοδος για τη θεραπεία του μύκητα λαϊκές θεραπείες είναι αναποτελεσματικές, αλλά μπορούν να ενισχύσουν την θεραπευτική δράση των φαρμάκων.

Εφαρμόστε πρώτα το μπάνιο. Έχουν αντιμυκητιακή δράση και ατμού από το δέρμα, βελτιώνει τη διείσδυση των συστατικών αλοιφές και λύσεις από το μύκητα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Δίσκοι μπορούν να γίνουν σύμφωνα με το παρακάτω συνταγές.

 1. Προσθέστε σε ένα μπολ με νερό 4 κουταλιές της σούπας ξίδι και το steam τα πόδια για 15 λεπτά.
 2. 4 λίτρα νερό για να πάρτε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι, τη σόδα και το διάλυμα ιωδίου.
 3. Προσθέστε σε ένα λουτρό ποδιών, το βορικό οξύ σε σκόνη σε ποσοστό 10 g ανά 2 λίτρα νερού.
 4. Τέσσερις κουταλιές της σούπας σαπούνι με πίσσα διαλύουμε σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, προσθέστε μισό Φλιτζάνι μαγειρική σόδα.
 5. Στην μπανιέρα με το νερό και προσθέτουμε 100 γρ σόδα και το χυμό ενός λεμονιού. Φρέσκο χυμό, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι.

Τα λουτρά πρέπει να γίνεται καθημερινά καθ ' όλη τη διάρκεια της περιόδου θεραπείας. Είναι συνιστάται για χρήση πριν από την εφαρμογή αντιμυκητιασικούς παράγοντες.

Όταν τους μύκητες των ποδιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λοσιόν. Για την επιτάχυνση της ανάκτησης βοηθά βάμμα της πρόπολης. Πρέπει να αναμειγνύεται ομοιόμορφα με νερό, και στη συνέχεια να απολαύσετε το διάλυμα που προκύπτει με μια μπατονέτα και να θεραπεύσει το δέρμα των ποδιών. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να εφαρμόσετε το λάδι και το εκχύλισμα φικαρία, αιθέριο έλαιο tea tree, διάλυμα βορικού οξέος.

Χρήσιμες συμβουλές

Γρήγορα να θεραπεύσει τους μύκητες των ποδιών, θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τα βήματα. Στην πρώτη θέση είναι η υγιεινή των ποδιών. Είναι απαραίτητο να επανειλημμένα πλύνει τα πόδια πάντα στεγνά. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το υγρό περιβάλλον συμβάλλει στην εξάπλωση της μυκητιασική λοίμωξη. Για να πλύνει τα πόδια, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε οικονομική ή πίσσα σαπούνι.

Κάθε μέσο για εξωτερική χρήση εφαρμόζεται μόνο σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Συστατικά της αλοιφής για να διαπεράσει την επιδερμίδα, συνιστάται πριν από τη διαδικασία στο steam τα πόδια, κάνοντας το δίσκο.

Για να αποφευχθεί η εκ νέου μόλυνση, είναι απαραίτητο να παρακολουθεί προσεκτικά την καθαριότητα κάλτσες και παπούτσια. Κάλτσες συνιστάται να βράσει με το σαπούνι, τα παπούτσια επεξεργασίας με ειδικά διαλύματα. Για τη θεραπεία των υποδημάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντισηπτικό ή με ένα ειδικό σπρέι για να Σταματήσει Μύκητες.

Μετά από ένα ντους, είναι αναγκαία η προσεκτική απολύμανση μπανιέρα. Συνιστάται να εγκαταλείψουν τα χαλιά, καθώς μπορούν να συσσωρεύονται τα σπόρια της μυκητιασική λοίμωξη.