Τους μύκητες των ποδιών ανάμεσα στα δάκτυλα – θεραπεία, τα συμπτώματα και τα σημάδια της νόσου

Τους μύκητες των ποδιών είναι εξαιρετικά δυσάρεστη και πολύ συχνή μολυσματική ασθένεια. Σύμφωνα με τις στατιστικές, κάθε πέμπτο άτομο στον κόσμο, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή ανακαλύπτει τα συμπτώματα της μυκητιασικής λοίμωξης. Η εξάπλωση του μύκητα μόνο παρεμβαίνει με την άμυνα του οργανισμού, καθώς και τις προόδους της σύγχρονης ιατρικής. Πόδι του αθλητή μπορεί να θεραπευτεί, είναι μόνο σημαντικό να ανιχνεύσει την ασθένεια και να αρχίσει κατάλληλη θεραπεία.

μύκητες-on-πόδια

Αιτίες του μύκητα

Μυκητιάσεις του δέρματος (μυκητιάσεις) συχνά οφείλονται σε μειωμένη ανοσία. Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι των μολυσματικών παραγόντων, είναι ευπαθή σε διάφορες ασθένειες. Αυτό επηρέασε όχι μόνο τα εσωτερικά όργανα. Αλλαγές στην τοπική ανοσία οδηγήσει στην αυξημένη διαπερατότητα του δέρματος. Το δέρμα δεν μπορεί πλέον να εκπληρώσει την προστατευτική του λειτουργία και παθογόνων παραγόντων πέσει μέσα, προκαλώντας την ανάπτυξη της φλεγμονής. Ανάπτυξη μύκητες των ποδιών είναι ένα δυσάρεστο φαινόμενο, που μπορεί να χαλάσει σημαντικά την ζωή του κάθε ατόμου.

Προκαλούν μυκητιάσεις και οποιαδήποτε ζημιά για το δέρμα. Εκδορές, γρατσουνιές και κοψίματα, για να μην αναφέρουμε τις ανοιχτές πληγές – όλα αυτά είναι η πύλη για κάθε μόλυνση. Και αν ένα υγιές άτομο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με το μύκητα, ανοσοκατεσταλμένα άτομα, οποιαδήποτε πληγή μπορεί να προκαλέσει ασθένεια. Ο μύκητας διεισδύει στο δέρμα, πολλαπλασιάζεται και προκαλεί σημαντική δυσφορία για την ύπαρξή της. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, ο μύκητας στα δάχτυλα το δέρμα των ποδιών και τα πόδια, προκαλώντας σοβαρές ασθένειες.

Παράγοντες που προκαλούν την ανάπτυξη των μυκητιασικών λοιμώξεων:

 • αγγειακή νόσο των ποδιών;
 • νοσήματα του μεταβολισμού (σακχαρώδης διαβήτης);
 • το υπερβολικό σωματικό βάρος.
 • φοράτε στενά παπούτσια;
 • τραυματισμούς στα δάχτυλα των ποδιών;
 • βλάβη στο δέρμα γύρω από τα νύχια κατά τη διάρκεια του πεντικιούρ.

Το πόδι μύκητα είναι ένα κοινό πρόβλημα των ανθρώπων που επισκέπτονται τα δημόσια λουτρά και σάουνες. Ζεστό, υγρό δωμάτιο – το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για το μύκητα και επανεγκατάστασης στο δέρμα του προσώπου. Μια μόλυνση μπορεί να είναι στην πισίνα και στην παραλία. Σε οποιοδήποτε μέρος όπου θα πρέπει να περπατήσετε ξυπόλητοι ή να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο (δημόσιο) παπούτσια του κινδύνου μόλυνσης από μύκητες πολλαπλασιάζονται.

Το Συμβούλιο

Όταν επισκέπτεστε το μπάνιο, τη σάουνα ή την παραλία, μην ξεχάσετε την αλλαγή των υποδημάτων.

Παρατήρησε ότι μυκητιασική ασθένεια του δέρματος των ποδιών και τα νύχια είναι πιο συχνές σε άτομα με υπερβάλλον σωματικό βάρος. Μυκητιασικές λοιμώξεις, επίσης, παρουσιαστεί σε σακχαρώδη διαβήτη και άλλα μεταβολικά νοσήματα. Το γεγονός ότι οι εν λόγω παθολογίες υποφέρουν την κυκλοφορία του αίματος των κάτω άκρων. Κάθε μικρή γρατσουνιά στο διαβήτη θεραπεύει αρκετό καιρό και είναι η ιδανική πύλη για μια μυκητιασική λοίμωξη. Μυκήτων ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών είναι μια συχνή σύντροφος των ηλικιωμένων λόγω σχετιζόμενη με την ηλικία μείωση της ασυλίας.

Τα συμπτώματα της μυκητιασικής λοίμωξης

Μοιάζει toe μύκητα; Τα σημάδια της νόσου είναι δύσκολο να την μπερδέψεις με κάτι άλλο, και έμπειρο γιατρό για τη διάγνωση αρκεί μια ματιά στον ασθενή. Τυπικά συμπτώματα για την αναγνώριση του μύκητα σε πολύ πρώιμο στάδιο της εμφάνισής της:

 • ρωγμές ή πληγές ανάμεσα στα δάχτυλα;
 • πλούσια peeling (κίτρινο ή υπόλευκο νιφάδων) *
 • περιοχές με απολέπιση το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα;
 • φαγούρα;
 • στάζει.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα μυκήτων ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών εκδηλώνεται με τη μορφή κλάμα έλκη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πληγές και ρωγμές μπορούν να καλυφθούν με τα τυπικά λευκά ή κιτρινωπά λέπια. Peeling αρκετά ισχυρή ή ελαφρώς αισθητή. Συχνά ανάμεσα στα δάχτυλα υπάρχουν περιοχές με απολέπιση και το νεκρό δέρμα.

Ένα τυπικό σύμπτωμα της λοίμωξη από μύκητες είναι η φαγούρα, αλλά η σοβαρότητα μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Για κάποιον φαγούρα γίνεται πολύ επώδυνη σύντροφος της νόσου, ενώ σε άλλες ο μύκητας προκαλεί μόνο ήπια δυσφορία. Το δέρμα όταν μυκητιασικές λοιμώξεις είναι συνήθως κόκκινο, υπάρχουν πιθανά σημάδια από το ξύσιμο. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν να προσδιορίσει με ακρίβεια το μύκητα και να το διακρίνουν από άλλες ασθένειες του δέρματος.

Λοίμωξη από μύκητες μεταξύ των δακτύλων αρκετά συχνά σε συνδυασμό με την ήττα των νυχιών. Τυπικό καρφί μύκητας μοιάζει με αυτό:

 • πάχυνση των νυχιών;
 • αλλάξετε το χρώμα των νυχιών (από απαλό ροζ σε κίτρινο, γκρι ή καφέ);
 • το ξεφλούδισμα των νυχιών;
 • η ευθραυστότητα των νυχιών πιάτο
 • φαγούρα και πόνος γύρω από τα νύχια.

Το Συμβούλιο

Μετά την ανίχνευση από τα πρώτα σημάδια της μια μυκητιασική λοίμωξη πρέπει να δείτε ένα γιατρό.

Οι μύκητες των ποδιών συνήθως ξεκινά μεταξύ του τρίτου, του τέταρτου και του πέμπτου των ποδιών, αλλά μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το πόδι. Έλκη, ραγισμένα και στάζει είναι τυπικά συμπτώματα της προοδευτικής μυκητιασική λοίμωξη. Φαγούρα σε αυτή την παραλλαγή της νόσου είναι αρκετά ισχυρή. Ελκώδης μορφή εμφανίζεται πιο συχνά στο φόντο του στρες, καθώς και όταν το φοράς άβολα και κακώς αεριζόμενα παπούτσια.

Ειδικές μορφές του μύκητα

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο μύκητας οδηγεί όχι μόνο ρωγμές και κλάμα έλκη. Με την ανάπτυξη της μυκητιασική λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει μικρές φουσκάλες γεμάτη με διαυγές ή θολό υγρό. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα πρήζεται και κοκκινίζει. Με την πάροδο του χρόνου, οι φυσαλίδες σκάσει και στη θέση τους να προκύψει μια ρηχή κατάθλιψη. Έλκη, πολύ επώδυνο και πολύ αργή για να θεραπεύσει. Ουλές δεν είναι τυπική. Αυτή η μορφή της μυκητιασική λοίμωξη που ονομάζεται άκρως διαβρωτική.

Στο διαγράφονται μορφή της νόσου, οι αλλαγές του δέρματος δεν είναι τόσο πολύ. Σε χρόνια ασθένεια του δέρματος peel off μόνο σε ορισμένες περιοχές. Στην πρώτη θέση είναι το ξεφλούδισμα και την τραχύτητα του δέρματος. Σταδιακά, το δέρμα γίνεται πιο τραχύ, έχει ένα χαρακτηριστικό κιτρινωπό χρώμα. Με την πάροδο του χρόνου, η διαδικασία μπορεί να πάει για την κνήμη, μηρό και την περιοχή των γλουτών.

εξέταση

Διάγνωση

Προκειμένου να αναγνωρίσουν το μύκητα στα πόδια, επιθεωρήστε προσεκτικά το δέρμα από το πόδι, μεσοδακτύλιες χώρους και τα νύχια. Τυπικά συμπτώματα της νόσου θα μας επιτρέψει να μην αμφιβάλλει για την διάγνωση. Για να μάθετε τι ο μύκητας ζει στο δέρμα, θα πρέπει να λάβει ένα ξύσιμο από τις πληγείσες περιοχές και στείλτε το υλικό στο εργαστήριο. Βακτηριολογική πολιτισμού του υλικού σας επιτρέπει να προσδιοριστεί ο αιτιολογικός παράγοντας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες, τότε ο γιατρός μπορεί να ξεκινήσει για τη θεραπεία μυκητιασική λοίμωξη.

Τοπική θεραπεία

Μύκητας μεταχείριση μεταξύ των δακτύλων ξεκινά με την επιλογή των αντιμυκητικά φάρμακα. Όλα τα κεφάλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της λοίμωξης, τα ναρκωτικά χωρίζονται σε Γενική και τοπική δράση. Τοπική θεραπεία που χρησιμοποιείται στα πρώτα στάδια της νόσου, όταν η μυκητιασική λοίμωξη αφορά μόνο δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα. Επίσης φάρμακα τοπικής δράσης που εφαρμόζεται ευρέως στις συνδυασμένες βλάβες των νυχιών.

Μια ευρεία ποικιλία των φαρμάκων σας επιτρέπει να επιλέξετε το σωστό φάρμακο για σχεδόν οποιαδήποτε κατάσταση. Να αντιστοιχίσετε αντιμυκητιακή ταμεία θα πρέπει να δερματολόγο. Αυτοθεραπεία σε αυτή την κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση, διότι το λάθος φάρμακο είναι σε θέση να επιταχύνει την εξέλιξη της νόσου. Επιπλέον, πολλοί αντιμυκητιασικά φάρμακα έχουν ένα μεγάλο αριθμό των αντενδείξεις και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

Τι εργαλεία για να βοηθήσει με το πόδι μύκητα; Με την ήττα των μεσοδακτύλιες πτυχές είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κρέμες και αλοιφές. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το δέρμα στην περιοχή αυτή είναι αρκετά λεπτή. Προχειρότητα δράση μπορεί να τραυματίσει το χώρο ανάμεσα στα δάχτυλα και να προκαλέσει λοίμωξη. Αλοιφή ή κρέμα θα πρέπει να εφαρμόζεται με προσοχή σε ένα λεπτό στρώμα πάνω από τις ρωγμές και πληγές. Η επεξεργασία θα πρέπει να συλλάβει όχι μόνο την πληγείσα από το μύκητα, αλλά το δέρμα 2-3 εκατοστά γύρω από τις κηλίδες. Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να καταστρέψει τα στοιχεία του μύκητα σε περιοχές ακόμη υγιές δέρμα.

Τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε από τους μύκητες των ποδιών αλοιφή ή κρέμα; Η επιλογή εξαρτάται από τη μορφή της νόσου. Η αλοιφή συνιστάται για χρήση σε ξηρό και λεπιοειδές δέρμα. Διεισδύει βαθιά στην πληγείσα περιοχή και αποτελεσματικά καταπολεμά τον μύκητα, πέρασε στην χρόνια μορφή. Η αλοιφή μπορεί να εφαρμοστεί κάτω από τον επίδεσμο στο φάρμακο διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Το Συμβούλιο

Ελέγξτε με το γιατρό σας ποια φάρμακα θα πρέπει να επιλέξετε.

Για τη θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων η κρέμα θα πρέπει να είναι υπό εξέφρασε την επιδείνωση της νόσου. Φαγούρα, καταρροή, εξέλκωση διάβρωση και – εδώ οι άμεσες ενδείξεις για την εφαρμογή της κρέμας. Η κρέμα απορροφάται γρήγορα στο δέρμα χωρίς να αφήνει ίχνη στα ρούχα. Παρασκευάσματα σε μορφή κρέμας δεν διεισδύουν στα βαθιά στρώματα του δέρματος και δεν χρησιμοποιούνται σε σοβαρή απολέπιση του δέρματος.

Πολλά φάρμακα που εξουδετερώνουν τους μύκητες στα πόδια, είναι διαθέσιμο σε δύο μορφές. Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να εφαρμόσετε την αλοιφή το βράδυ για να ενισχύσει την επίδραση των εργαλείων για το ξηρό και σκληρό δέρμα. Η κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια της ημέρας για να εξαλείψει τις πληγές και τη σκια του, καθώς κάτω από τα ρούχα. Σε αντίθεση με την κρέμα, αλοιφή απορροφάται πολύ χειρότερα και συχνά αφήνει άσχημα σημάδια στο washable λινό.

Τι τα φάρμακα που μπορεί να θεραπεύσει την μυκήτων ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών; Η επιλογή των εργαλείων που θα εξαρτηθεί από τις προσδιοριζόμενες παθογόνο. Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούνται συνήθως αντιμυκητικά φάρμακα με βάση econazole, κετοκοναζόλη, τερβιναφίνη και άλλες ουσίες. Πολλά φάρμακα επιτρέψει σε σας για να θεραπεύσει όχι μόνο το μύκητα, αλλά μια βακτηριακή λοίμωξη, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικτές βλάβες του δέρματος των ποδιών.

σύσταση-όταν-το μύκητα

Συστημική θεραπεία

Η θεραπεία του μύκητα στα πόδια μπορεί να είναι όχι μόνο επίκαιρο παράγοντες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γιατροί ορίζουν τα μέσα που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα. Συστηματική θεραπεία μπορεί να είναι απαραίτητη όταν βλάβες του μεσοδακτύλιες χώρων, σε πολλά ταυτόχρονα, και στην περίπτωση της διαδικασίας μετάβασης στα νύχια και τα πόδια. Στην πρακτική μου, οι δερματολόγοι πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εργαλεία βάσει των φλουκοναζόλη και η Ιτρακοναζόλη. Όλες αυτές οι προετοιμασίες αποτελεσματικά ανακουφίζει από τον κνησμό και τη φλεγμονή και την προώθηση της αποβολής από τα κύρια συμπτώματα της μυκητιασικής λοίμωξης.

Συστηματική αντιμυκητιακή πράκτορες έχουν αρκετούς περιορισμούς. Αυτά τα φάρμακα συχνά να προκαλέσει την ανάπτυξη των ανεπιθύμητων ενεργειών:

 • dysbiosis;
 • διαρροϊκής διαταραχές (ναυτία, έμετος, διάρροια);
 • πονοκεφάλους;
 • διαταραχές του καρδιακού ρυθμού;
 • το συκώτι και τα νεφρά;
 • αλλεργικές αντιδράσεις.

Μακροχρόνια θεραπεία για τους μύκητες των ποδιών συστηματική φάρμακα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δυσλειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. Γι ' αυτό και είναι τόσο σημαντικό το γεγονός ότι τα εν λόγω ταμεία έχουν διοριστεί μόνο από έναν γιατρό μετά από μια πλήρη εξέταση. Η διάρκεια της θεραπείας και η δοσολογία των φαρμάκων έχουν επιλεγεί με βάση την τρέχουσα λοίμωξη και η παρουσία των διαφόρων συνοδά νοσήματα του ασθενούς.

Σημαντικό σημείο: η διάρκεια της θεραπείας συστηματική αντιμυκητιακή φάρμακα πρέπει να τερματιστεί! Δεν θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε φάρμακα χωρίς επείγουσα ανάγκη. Ατελής θεραπεία μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη της αντίστασης στα φάρμακα. Στο μέλλον, να απαλλαγούμε από τα μεταλλαγμένα μύκητα και να επιτευχθεί η ανάκαμψη θα είναι δύσκολη.

Λαϊκές θεραπείες

Είναι δυνατόν να θεραπεύσει το πόδι μύκητα λαϊκές θεραπείες; Πιστεύεται ότι οι μη-παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας είναι πραγματικά σε θέση να ανακουφίσει την φαγούρα και την εξάλειψη άλλα συμπτώματα των μυκητιάσεων του δέρματος και των νυχιών. Μια καλή θεραπεία για το πόδι του αθλητή θεωρείται Kombucha. Αυτό το φυτό εισήχθη από την Ιαπωνία τον τελευταίο αιώνα, και για πολλά χρόνια γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα. Ένα μικρό κομμάτι του Kombucha σε μεσοδακτύλιες χώρους, δύο φορές την ημέρα για ένα μήνα. Τη διάρκεια της θεραπείας, εάν είναι απαραίτητο μπορεί να επαναληφθεί μετά από ένα δεκαπενθήμερο διάλειμμα.

Για να απαλλαγούμε από μύκητα είναι, επίσης, εφαρμόζεται για την πρόπολη και το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού. Η θεραπεία του μύκητα των ποδιών είναι δυνατή με τη βοήθεια του μαγειρική σόδα, διαλυμένο σε ζεστό νερό (1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε 3 λίτρα νερό). Λύση για τη θεραπεία πληγείσες περιοχές του δέρματος και των νυχιών δύο φορές την ημέρα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι για τη θεραπεία μύκητα λαϊκές θεραπείες μπορεί να είναι μόνο στα αρχικά στάδια της νόσου. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, όταν ο μύκητας χτύπησε ολόκληρο το δέρμα των ποδιών και τα νύχια θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

υγιή πόδια

Πρόληψη των μυκητιασικών λοίμωξη

Θεραπεία για μύκητες μεταξύ των δακτύλων η παραδοσιακή ή λαϊκή ιατρική – μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία. Είναι δυνατόν να αποφευχθεί η ανάπτυξη του μύκητα; Για την πρόληψη της λοίμωξης του δέρματος των ποδιών θα βοηθήσει τις ακόλουθες συστάσεις:

 1. Μην ξεχνάτε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.
 2. Πάντα να φοράτε Παντόφλες στην πισίνα, στη σάουνα ή στην παραλία.
 3. Ελέγξτε την κατάσταση του δέρματος.
 4. Ενυδατώνει το δέρμα με ειδικές κρέμες για να αποτρέψει την ξηρότητα του δέρματος και σκάσιμο.
 5. Ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να παρακολουθήσετε την υγεία σας.

Όταν τα πρώτα σημάδια της μυκήτων ανάμεσα στα δάχτυλα, συμβουλευτείτε ένα γιατρό.