Το καλύτερο μέσο για μύκητες στα πόδια

Πόδι του αθλητή είναι μια κοινή ασθένεια. Είναι εύκολο να φτάσετε στην παραλία, στην πισίνα και σάουνα. Η μυκητιασική λοίμωξη των ποδιών προκαλεί κνησμό, ερεθισμό, δυσάρεστη οσμή. Για να θεραπεύσει την ασθένεια και όχι μόνο. Να απαλλαγούμε από μυκητιασικές λοιμώξεις, παίρνει πολύ χρόνο – από μερικούς μήνες έως ένα χρόνο. Η θεραπεία πρέπει να αρχίζει όσο το δυνατόν νωρίτερα, και η φαρμακευτική αγωγή έχει ρυθμιστεί σωστά. Αν σε θεραπεία χωρίς να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, να μην τελειώσει το μάθημα, ο μύκητας είναι εντελώς φύγει. Την ανάπτυξη των μυκήτων θα επανέλθει σύντομα, θα είναι βαριά, και το τρέξιμο μορφή.

Μυκητιάσεις

Φάρμακα από το μύκητα τοπικής δράσης

Αντιμυκητιασικά φάρμακα παράγονται με τη μορφή:

 • αλοιφές και κρέμες;
 • λύσεις *
 • σπρέι.

Όλα τα φάρμακα, ανεξάρτητα από την τιμή τους και τον κατασκευαστή, για να αντιμετωπίσει η μυκητιασική λοίμωξη. Αλλά για να βρούμε την θεραπεία πρέπει να είναι tailor-made. Λαμβάνοντας υπόψη την αντίδραση του ασθενούς σε ορισμένα φάρμακα. Επίσης, με τη βοήθεια της ξύνοντας καθορίζεται από την ευαισθησία του μύκητα σε μια αντιμυκητιακή θεραπεία.

Χαμηλότερη τιμή φάρμακα δεν σημαίνει έλλειψη αποτελεσματικότητας. Φάρμακα φθηνή, αλλά συχνά αποτελεσματική βοήθεια για να καταπολεμήσει τη λοίμωξη δεν είναι χειρότερη από ό, ανάλογα.

Αλοιφές και κρέμες

Τα αντιμυκητιακά φάρμακα μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα με το παθογόνο στα αρχικά στάδια. Να σταματήσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του παθογόνου μυκητιάσεις, διαλύει τη μεμβράνη των κυττάρων και να καταστρέψει το μυκήλιο. Αντι-φλεγμονώδη επίδραση κάποιων αλοιφών επιτρέπει σε σας για να μεταχειριστεί τις συνοδεύει την ασθένεια του δέρματος.

Φάρμακα αυτής της φαρμακολογικής ομάδας έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Έχουν λίγες αντενδείξεις;
 • Κρέμες και αλοιφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και ένα μήνα, χωρίς να φοβάται τις παρενέργειες και υπερβολικής δόσης *
 • Το φάρμακο εφαρμόζεται στην πάσχουσα μύκητα περιοχή του χορίου;
 • Η ίδια αλοιφή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λοιμώξεων του δέρματος και των νυχιών.
Λειτουργία

Κρέμες, σε αντίθεση με τις αλοιφές που περιέχουν βαζελίνη. Εφαρμόστε τους πιο εύκολη και πιο απλή. Δεν ρυπαίνουν τα ρούχα και απορροφάται γρήγορα.

Το μειονέκτημα αυτών των κεφαλαίων είναι ότι δεν θα βοηθήσει σε περίπλοκες μορφές των μυκητιασικών λοιμώξεων. Στην περίπτωση αυτή, καταφεύγουν σε θεραπεία συνδυασμού, επιπλέον συνταγογράφηση τα χάπια από το στόμα.

Σημαντικό!

Μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων της μυκητιακή ασθένεια, η θεραπεία συνεχίζεται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Είναι απαραίτητο να εντελώς να απαλλαγούμε από το πόδι του αθλητή.

Πιο συχνά χρησιμοποιούνται είναι αντιμυκητιακές κρέμες και αλοιφές:

 • Clotrimazolum. Αυτό είναι ένα φάρμακο ευρέος φάσματος. Οι ορμόνες του φαρμάκου δεν υπάρχει. Εφαρμόστε το φάρμακο μέσα σε ένα μήνα, την εφαρμογή δύο ή τρεις φορές την ημέρα στην πάσχουσα περιοχή. Onychomycosis αντιμετωπίζεται πολύ περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και ένα χρόνο. Αντενδείξεις της Κλοτριμαζόλη μικρή αλλεργικές αντιδράσεις, την εγκυμοσύνη και το θηλασμό;
 • Exoderil - το κύριο συστατικό του είναι ένας συνθετικός αντιμυκητιασικός παράγοντας για τοπική χρήση. Το φάρμακο καταστρέφει ή να αναστέλλει την ανάπτυξη των παθογόνων μυκήτων. Μετά την εφαρμογή διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, δρα σε διαφορετικούς τύπους αιτιώδεις παράγοντες των μυκητιάσεων. Η κρέμα εφαρμόζεται μία ή δύο φορές την ημέρα, διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το στάδιο της νόσου. Μόνο δύο αντενδείξεις – υπερευαισθησία σε το φάρμακο και την εγκυμοσύνη. Τα παιδιά κάτω των επτά ετών το φάρμακο δεν συνταγογραφείται;
 • Lamisil. Η καλύτερη θεραπεία για όλα τα είδη των μυκητιασικών λοιμώξεων. Το κύριο συστατικό φάρμακα τερβιναφίνη. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των λοιμώξεων του δέρματος και των νυχιών. Η θεραπεία για δύο εβδομάδες εξαλείφει λοιμώξεις του δέρματος, και onychomycosis αντιμετωπίζονται μέχρι και έξι μήνες. Υπάρχουν αντενδείξεις. Τερβιναφίνη δεν ενδείκνυται για παιδιά, έγκυες γυναίκες, ασθένειες του ήπατος, νεφρών, αιμοφόρων αγγείων;
 • Nizoral. Επιβραδύνει την ανάπτυξη των παθογόνων μυκήτων κατά τις πρώτες ημέρες της εισδοχής, εμποδίζοντας έτσι την περαιτέρω μόλυνση. Η παρατεταμένη χρήση καταστρέφει εντελώς τις αιτιώδεις παράγοντες της μυκητίασης. Το κύριο συστατικό του φαρμάκου – κετοκοναζόλη. Βοηθά να αντιμετωπίσει διαφορετικά είδη μυκήτων – επιπολής και εν τω βάθει. Η διάρκεια της θεραπείας – από το ένα στο ένα και μισό μήνες. Αντενδείξεις υπερευαισθησία αναφέρεται μόνο η σύσταση του φαρμάκου και ηπατική νόσο;
 • Mycosan Αποτελεσματική θεραπεία για τους μύκητες των ποδιών. Το κύριο συστατικό του φαρμάκου – ένζυμο ψωμί σίκαλης. Καταστρέφει το λιπιδικό περίβλημα των σπόρια των μυκήτων. Γρήγορα θεραπεύει onychomycosis που προκαλούνται από δερματόφυτα. Το κιτ περιλαμβάνει ένα μίας χρήσης αρχείο καρφιών για τη θεραπεία του νυχιού. Τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να δει μετά από 2 εβδομάδες. Η αλοιφή μπορεί να εφαρμοστεί σε έγκυες γυναίκες και σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη. Είναι, επίσης, δεν συνταγογραφείται σε παιδιά κάτω από την ηλικία των τριών ετών.
Αλοιφή

Σπρέι

Μορφή αεροζόλ της αντι-μυκητιασική που δεν απαιτεί άμεση επαφή με την προσβεβλημένη περιοχή. Ως εκ τούτου, είναι όλο και περισσότερο συνταγογραφείται για τη θεραπεία των διαφόρων τύπων των μυκητιάσεις. Τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα περιλαμβάνουν:

 • Lamisil. Το μπουκάλι περιέχει ένα ασθενές διάλυμα τερβιναφίνη, έκδοχα και υλικά πληρώσεως. Το φάρμακο σε μορφή σπρέι που εύκολα διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και των νυχιών. Θεραπεία της μυκητιάσεις είναι μόνο μία εβδομάδα. Πιθανές παρενέργειες – ερυθρότητα και κνησμός του δέρματος, ερεθισμός, κνίδωση. Σε αυτή την περίπτωση, το φάρμακο θα πρέπει να διακοπεί;
 • Bifosine δραστική ουσία από την ομάδα των παραγώγων της Azol παράγωγο του ιμιδαζολίου. Αντι-μυκητιασική πράκτορα. Έχει μυκητοκτόνο δράση. Καταστρέφει τις αιτιώδεις παράγοντες των μυκητιάσεων. Το φάρμακο ψεκάζεται στην πάσχουσα περιοχή μία φορά την ημέρα το βράδυ. Foot μύκητας θεραπεία έτσι μέσα σε ένα μήνα. Μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων του αθλητή ψεκασμού εξακολουθεί να ισχύει τουλάχιστον δύο εβδομάδες, αλλιώς η ασθένεια μπορεί να επιστρέψει;
 • Termikon. Καταστρέφει παθογόνους μύκητες και βακτήρια, μειώνει τη φλεγμονή. Με τη βοήθειά του, η μυκητίαση μπορεί να θεραπευτεί μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Εφαρμόστε το σπρέι μία φορά την ημέρα. Το φάρμακο χρησιμοποιείται επίσης για την πρόληψη της μόλυνσης από μύκητες των ποδιών. Αυτό το φάρμακο εφαρμόζεται στα πόδια σας πριν πάτε στην πισίνα, σάουνες, παραλία και άλλες θέσεις όπου η μόλυνση μυκητιάσεις των ποδιών. Το φάρμακο δεν συνταγογραφείται σε έγκυες γυναίκες, τη γαλουχία, παιδιά.

Σημαντικό!

Αερολύματα συνδυάστε το με λαϊκές θεραπείες. Ο μόνος τρόπος για να επιτύχει καλά αποτελέσματα στον αγώνα κατά μυκητιάσεις.

Παρασκευάσματα για την αφαίρεση του ασθενούς καρφί

Αν η ασθένεια έχει προχωρήσει πολύ μακριά και να θεραπεύσει τις πληγείσες από μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών είναι αδύνατο, τότε αφαιρείται. Με την πάροδο του χρόνου, στη θέση του ασθενούς καρφί θα αναπτυχθούν νέες, υγιείς. Για να αφαιρέσετε ένα πιάτο χειρουργική με λέιζερ και με τη βοήθεια των ειδικών φαρμάκων.

Nogtivit – φαρμακευτικό παρασκεύασμα που επιτρέπει την ανώδυνη για να αφαιρέσετε τις πληγείσες από μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τη χειρουργική επέμβαση.

Καρφί προ-ατμό με ζεστό νερό. Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα και το υγρό σαπούνι. Στη συνέχεια το πόδι σκουπίστε το δέρμα γύρω από το καρφί κρεβάτι απαλά βάλτε μια ταινία-ενίσχυση. Το καρφί θεραπεία με αρχείο καρφιών για την καλύτερη διείσδυση του φαρμάκου.

Το σκεύασμα να εφαρμόζεται σε παχύ στρώμα για την πληγείσα περιοχή. Στο δέρμα, το φάρμακο δεν θα πρέπει να χτυπήσει. Στη συνέχεια, πάνω σε ένα επίδεσμο και αφήστε το για τρεις ή τέσσερις ημέρες. Ως αποτέλεσμα των φαρμάκων από το νύχι αρχίζει να ξεφλουδίζει και να αφαιρείται εύκολα. Διαδικασία εάν είναι απαραίτητο πραγματοποιείται επανειλημμένα.

Χάπια

Θεραπεία τοπικής δράσης δεν είναι πάντα εφικτό να απαλλαγούμε από το πόδι του αθλητή. Στη συνέχεια, ο ασθενής έχει συνταγογραφηθεί περίπλοκη θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει από του στόματος αντιμυκητιασικά φάρμακα.

Αυτά τα αρχεία πιο συχνά για το πόδι του αθλητή συνταγογραφήσει φάρμακα τέτοια:

 • Φλουκοναζόλη φάρμακο καταστρέφει τα κύτταρα του μυκηλίου, είναι αποτελεσματική για πολλούς τύπους των μυκητιασικών λοιμώξεων. Η δόση επιλεγεί μεμονωμένα. Το πάρτε μια φορά την ημέρα. Η θεραπεία διαρκεί μέχρι την πλήρη διάθεση του μύκητα. Ελέγξτε το θεραπευτικό αποτέλεσμα με τη βοήθεια των εργαστηριακών εξετάσεων. Το φάρμακο πολλές αντενδείξεις, με προσοχή συνταγογραφείται για ασθένειες των νεφρών και του ήπατος. Οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά έως και χρόνια, αυτά τα δισκία μπορεί να μην πιει;
 • Termikon. Καταστέλλει την ανάπτυξη των παθογόνων μυκήτων, θεραπεύει πολλούς τύπους των μυκητιασικών λοιμώξεων. Πίνοντας το φάρμακο μία φορά την ημέρα. Η μέση διάρκεια της θεραπείας είναι τρεις μήνες. Αντενδείξεις ελάχιστο – χάπι δεν συνταγογραφείται σε εγκύους και θηλάζουσες, και μικρά παιδιά έως 3 ετών;
 • Κετοκοναζόλη. Αποτελεσματική στη θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων που βρίσκονται σε λειτουργία. Αντενδείκνυται στην ηπατική νόσο, εγκυμοσύνη. Έχει πολλές παρενέργειες που δεν είναι συμβατά με μια σειρά από φαρμακολογικούς παράγοντες, έτσι ώστε η χρήση μόνο όπως κατευθύνεται από το γιατρό σας. Πωλούνται αυστηρά με ιατρική συνταγή;
 • Ιτρακοναζόλη. Διατίθεται σε κάψουλες αποτελεσματικό για πολλούς τύπους των μυκητιασικών λοιμώξεων. Πιείτε δύο φορές την ημέρα μετά τα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το είδος του μύκητα και την πληγείσα περιοχή.

Για να βρείτε το χάπι-αντιμυκητιασικά γιατρός μπορεί. Αυτά τα φάρμακα έχουν πολλές αντενδείξεις και παρενέργειες. Δεν μπορούν να πιείτε σε μια σειρά από ασθένειες. Self-φαρμακευτική αγωγή με από του στόματος αντιμυκητιασικά φάρμακα επικίνδυνα για την υγεία και τη ζωή του ασθενούς.

Αλάτι απολέπιση

Λαϊκές θεραπείες

Για να βοηθήσει τη θεραπεία τα πόδια μύκητα αυτά τα φάρμακα μπορεί να είναι μόνο στο αρχικό στάδιο της νόσου. Η χρήση τους σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή. Παραδοσιακά φάρμακα επιταχύνουν την αποκατάσταση, την αναγέννηση των ιστών, την πρόληψη της εξάπλωσης της μυκητιασική λοίμωξη, να βελτιώσει τη Γενική κατάσταση του ασθενούς. Εφαρμόστε τη θεραπεία μόνο μετά από διαβούλευση με ένα γιατρό.

Δημοφιλείς συνταγές της καταπολέμησης των παθογόνων:

 • Το ξίδι είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά των μυκήτων. Εφαρμόζεται με τη μορφή των λουτρών, λοσιόν, αλοιφές. Ένα όξινο περιβάλλον είναι επιζήμια για όλους τους τύπους των μυκητιασικών λοιμώξεων. Συμπίεση 9 τοις εκατό λύση του ξιδιού που εφαρμόζεται στο μολυσμένο καρφί, κρατήστε τη συμπίεση για 10-15 λεπτά. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται αρκετές φορές την ημέρα. Δύο εβδομάδες αργότερα, τα συμπτώματα του αθλητή θα πρέπει να εξαφανιστούν. Μπάνιο: το Φλιτζάνι ξίδι σε λεκάνη με ζεστό νερό, να επιπλέουν στα πόδια για 15-20 λεπτά. Η θεραπεία πραγματοποιείται αρκετές φορές την εβδομάδα, για να εντελώς να απαλλαγούμε από το πόδι του αθλητή. Αλοιφή με βάση το ξύδι είναι έτοιμη ανεξάρτητα από τη μίξη με γλυκερίνη, ελαιόλαδο, και διμεθυλο αιθέρα. Αυτό το μίγμα εφαρμόζεται για τις πληγείσες καρφί και να μείνει για λίγες ώρες. Στη συνέχεια, τα υπολείμματα της αλοιφής πλύσιμο με σαπούνι;

Σημαντικό!

Το ξύδι απαγορεύεται για τις έγκυες γυναίκες, τα παιδιά κάτω των 5 ετών και τα άτομα αλλεργικά στο οξύ. Πριν να εφαρμόσετε τα προϊόντα με βάση το χρειάζομαι κάποια συμβουλή.

 • Το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Για προ-ατμό νύχια τοποθετήστε ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με υπεροξείδιο. Αφήστε το ταμπόν για μισή ώρα. Αν για να πραγματοποιήσει αυτή τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες, ο μύκητας θα πρέπει να εξαφανιστούν, χωρίς τον κίνδυνο της υποτροπής;
 • Σόδα. Αλκαλικό διαταράσσει μύκητες, οδηγεί στο θάνατο των κυττάρων τους. Η σόδα βοηθά να επαναφέρετε την επιφάνεια του νυχιού, μειώνει τη φλεγμονή, να σκοτώσει τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Το εφαρμόσετε σε μορφή πάστας, και τα λουτρά. Για τα ζυμαρικά το μαγείρεμα σόδα αναμειγνύεται με νερό για να αποκτήσετε μια ομοιογενή μάζα. Στη συνέχεια αυτό το μίγμα εφαρμόζεται στα νύχια, προσεκτικά χειρισμό από την πληγείσα περιοχή. Διεξάγει την ιατρική διαδικασία αρκετές φορές την ημέρα. Το μπάνιο παρασκευάζεται με διάλυση σόδα σε 5-7 λίτρα νερού. Επιπλέον, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι και το ιώδιο. Ανεβαίνουν τα πόδια στο νερό μερικές φορές την εβδομάδα για 15-20 λεπτά.
 • Αλκοολικό διάλυμα ιωδίου. Για να καταστρέψει τους μύκητες των ποδιών μερικές σταγόνες διαλύματος ιωδίου εφαρμόζεται στην επιφάνεια των νυχιών. Η διαδικασία πραγματοποιείται δύο φορές την ημέρα, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια άλλη συνταγή – καθημερινά 15 λεπτά λουτρά. Σε λίγα λίτρα ζεστό νερό προσθέστε 15-20 ml διαλύματος ιωδίου. Αντιμετωπίζεται έτσι, τουλάχιστον δύο μηνών,
 • lodinolum – φάρμακα που περιέχουν ιώδιο, το οποίο επίσης βοηθά να απαλλαγούμε από ονυχομυκητίαση. Το φάρμακο εφαρμόζεται Ναι άρρωστος καρφί ή να του την αφήσω με μια κομπρέσα. Λοσιόν που καθορίζεται με τσιρότο και να αλλάξει δύο φορές την ημέρα.

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια ατομική δυσανεξία στο ιώδιο. Πριν την εφαρμογή θα πρέπει να ελέγξετε τον εαυτό σας για μια αλλεργική αντίδραση. Είναι δυνατόν να κάνει τόσο: βάλτε λίγο διάλυμα στο δέρμα. Αν υπάρχει σοβαρή ερυθρότητα και φαγούρα, στη συνέχεια, εφαρμόστε το φάρμακο με βάση το ιώδιο ασθενής είναι αδύνατο.

Πώς να τη θεραπεία της μυκητιάσεις

Έτσι, το φάρμακο βοήθησε, αλλά ο μύκητας εξαφανίστηκε γρήγορα και μόνιμα, θα πρέπει κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι να ακολουθήσετε τους απλούς κανόνες:

 • Θα πρέπει να πλένετε τα πόδια σας πριν από την εφαρμογή τους στο φάρμακο. Είναι επιθυμητό να το πλύνετε σε ζεστό νερό, σαπούνι. Αν ο ασθενής έχει onychomycosis, θα πρέπει να το steam το κατεστραμμένο νύχι στην μπανιέρα με το ζεστό νερό. Διάρκεια της θεραπείας – τουλάχιστον πέντε λεπτά. Το φάρμακο θα διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα του νυχιού και την καλύτερη αντιμετώπιση των παθογόνων μυκήτων;
 • Το προσβεβλημένο νύχι θα πρέπει να κοπεί όσο το δυνατόν συντομότερη. Δεν θα πρέπει μόνο να αφαιρέσετε τα προεξέχοντα κομμάτια, προσεκτικά και να απαλλαγούμε από τα διαχωρισμένα μέρη. Κάνοντας αυτές τις διαδικασίες το καλύτερο μετά από το βράσιμο στον ατμό;
 • Απλώστε το μείγμα σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Θα πρέπει επίσης να ψεκάσετε τα περιβάλλοντα υγιή ιστό;
 • Η κατάλληλη θεραπεία μπορεί να είναι μόνο ένα δερματολόγο ή μυκητολόγος. Για αυτό θα πάρει για την ανάλυση δειγμάτων του ασθενή ιστό και να καθορίσει ακριβώς πώς το μύκητα μολυνθεί ο ασθενής. Επίσης, ο γιατρός θα εξετάσει την αντίσταση του μύκητα στα ναρκωτικά και να συνταγογραφήσει την καταλληλότερη για τον ασθενή συνδυασμό των ναρκωτικών;
 • Για να αποφευχθεί η εκ νέου μόλυνση πρέπει να αντιμετωπίζονται με απολυμαντικό λύσεις, παπούτσια, μανικιούρ και πεντικιούρ, εργαλεία και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσε να πάρει τα σπόρια του παθογόνου.

Πρόληψη των μυκητιασικών λοιμώξεων

Για να αποφύγετε την ασθένεια τους μύκητες των ποδιών, θα πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, όταν επισκέπτονται δημόσιους χώρους. Αυτές περιλαμβάνουν παραλίες, πισίνες, σάουνες. Τα σπόρια παθογόνων μικρο-οργανισμών που ευδοκιμούν σε υγρό περιβάλλον, έτσι ώστε τα πόδια μετά από μια τέτοια μέρη πρέπει να πλένονται καλά και αποξηραίνονται.

Σημαντικό!

Θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων είναι που ασχολούνται με το γιατρό-μυκητολόγος. Αν δεν υπάρχει κλινική της εν λόγω ειδικός, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Αυτο-θεραπεία είναι επικίνδυνη και δεν θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.

Δεν μπορείτε να φορέσετε τα παπούτσια κάποιου άλλου, συμπεριλαμβανομένης και Παντόφλες. Είδη προσωπικής υγιεινής, επίσης, θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλους. Πόδια δεν μπορείτε να κρατήσετε σε ένα υγρό περιβάλλον. Βαμβάκι κάλτσες θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το πόδι του αθλητή, θα πρέπει να αλλάξετε τους όσο το δυνατόν συχνότερα. Παπούτσια του καλοκαιριού καλό θα είναι να φοράτε ανοιχτά. Οι άνθρωποι με υπερβολική εφίδρωση των ποδιών είναι να λάβει μέτρα για τη μείωση της εφίδρωσης.

Με την απειλή της μόλυνσης από μύκητες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φάρμακα. Αυτά τα φάρμακα εμποδίζουν τη μόλυνση του δέρματος. Εφαρμόζονται πριν ή μετά την επίσκεψη στην πισίνα, την παραλία, σάουνα.