Μύκητες από τα νύχια από τη θεραπεία στο σπίτι

μύκητας των τα νύχια των ποδιών πώς να τη θεραπεία

Όμορφο και καλά καλλωπισμένο πόδια, είναι το καμάρι των γυναικών, και πόσο απογοητευτικό όταν βλέπεις κίτρινα νύχια, σκασμένα πόδια και ξεφλούδισμα του δέρματος. Η όλη εικόνα να εξασφαλιστεί αμαυρώθηκε από σοβαρή φαγούρα ανάμεσα στα δάχτυλα. Όταν βλέπεις αυτά τα συμπτώματα είναι πιθανό να υποθέσουμε μια μυκητιασική λοίμωξη.

Απολύτως όλες τις μυκητολογικές ασθένειες έχουν μια λοιμώδους προέλευσης, δηλαδή, που προκαλούν την ανάπτυξη των παθογόνων. Αγαπημένα μέρη του εντοπισμού των παθογόνων μυκήτων είναι το δέρμα και τα νύχια.

Τρόποι μόλυνσης με μύκητες

Η μόλυνση είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που παρουσιάζεται μέσα από την επαφή με ένα άρρωστο άτομο ή φορέα, και την αποτυχία να τηρεί τους κανόνες προσωπικής υγιεινής. Πιο συχνά, η λοίμωξη, μυκητιασική λοίμωξη παρουσιάζεται μέσα από αντικείμενα οικιακής χρήσης ή τα παπούτσια άλλων ανθρώπων.

Υψηλή πιθανότητα προσβολής από μια μυκητιασική λοίμωξη σε δημόσιους χώρους, αθλητικούς συλλόγους, πισίνες, λουτρά, σάουνες, και ότι είναι, σε χώρους με υψηλή υγρασία και θερμοκρασία.

Τα συμπτώματα του μύκητα των νυχιών στα πόδια

Καρφί μύκητας είναι πολύ δύσκολο να μην παρατηρήσετε. Κλινικά, η μυκητίαση εκδηλώνεται ως εξής:

 • Αλλάξετε το χρώμα του νυχιού (το καρφί γίνεται κίτρινο, καφέ, μαύρο, γκρι, πρασινωπό);
 • Τα εύθραυστα νύχια (καρφί πιάτο αρχίζει να exfoliate, καταρρέουν);
 • Φαγούρα στα δάχτυλα κυρίως γύρω από τις πληγείσες καρφί.
 • Στις πληγείσες περιοχές του δέρματος και των νυχιών πιάτο υπάρχει πόνος.

Ελλείψει έγκαιρη θεραπεία και την εξέλιξη της μυκητιασική λοίμωξη παρατηρείται σφραγίδα του νυχιού, cornification των νυχιών και την παραμόρφωση. Οι αλλαγές αυτές μειώνουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, οδηγεί σε χρονιότητα της μυκητιασική λοίμωξη.

Καρφί μύκητας, που βρίσκονται συνήθως σε ενήλικες και ηλικιωμένους. Μυκητιάσεις στα παιδιά σπάνια συναντάς.

Προδιαθεσικοί παράγοντες για λοίμωξη από το μύκητα είναι τα ακόλουθα Μέλη:

 • Η μείωση της προστασίας δυνάμεις του οργανισμού.
 • Αλλαγές σχετίζονται με την ηλικία του νυχιού;
 • Η μεταβολή του pH του δέρματος και των νυχιών πιάτο
 • Χρόνιες παθήσεις των εσωτερικών οργάνων;
 • Διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος *
 • Ασθένειες του πεπτικού συστήματος.
Τα συμπτώματα του μύκητα των νυχιών στα πόδια

Επιπλοκές

Ελλείψει επαρκούς επεξεργασίας μυκήτων καρφιών για λίγη ώρα εντελώς καταστρέφει την επιφάνεια του νυχιού και το παρωνύχιο κυλίνδρων. Σε μερικούς ανθρώπους αυτή η διαδικασία διαρκεί χρόνια, και κάποιες επιπλοκές που προκύπτουν μετά από λίγους μήνες από τη στιγμή της μόλυνσης. Αυτό εξαρτάται από την κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου. Στη διάδοση της μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος στον άνθρωπο, τα συμπτώματα των αλλεργιών, και παρατηρείται έξαρση των χρόνιων ασθενειών του σώματος. Καρφί μύκητας σε HIV-μολυσμένων ατόμων μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο!

Μέθοδοι διάγνωσης της μυκητιάσεις

Συνήθως, η διάγνωση της μυκητιασικής λοίμωξης δεν προκαλεί δυσκολίες για τους εμπειρογνώμονες. Για τη διάγνωση αρκεί η οπτική επιθεώρηση του νυχιού και χαρακτηριστικό καταγγελίες του ασθενούς. Για την ταυτοποίηση του παθογόνου παράγοντα, ο γιατρός θα κάνει ένα ξύνοντας από την πληγείσα περιοχή του δέρματος και στέλνει το υλικό στο εργαστήριο για μικροσκοπική εξέταση.

Πώς να τη θεραπεία μύκητα από τα νύχια;

Σε ταυτιζόμενος με τα συμπτώματα του αθλητή, το συντομότερο δυνατόν, να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια. Μην αυτοθεραπείας, καθώς αυτό οδηγεί σε επιπλοκές με τη μορφή των εσωτερικών οργάνων και του δέρματος.

Μετά από μια ενδελεχή εξέταση του ασθενούς και να προσδιορίζει το είδος του παθογόνου, ο γιατρός θα σας συνταγογραφήσει τη θεραπεία. Συνήθως, η πιο κοινή μέθοδος για την επεξεργασία μυκητίαση είναι:

 • Ιατρική βερνίκι νυχιών είναι μία ειδική σύνθεση με τη μορφή των νυχιών που έχει αντιμυκητιακή δράση. Αυτή η θεραπεία είναι κατάλληλη μόνο για ασθενείς με ήπιες κλινικές εκδηλώσεις όταν η νόσος βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Συνιστάται να λιπαίνετε τις πληγείσες καρφί πιάτο, 1 φορά την ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Με την καθημερινή χρήση του βερνικιού με αντιμυκητιακή δράση μετά από μερικούς μήνες, μπορείτε να εντελώς να απαλλαγούμε από το πόδι του αθλητή.
 • Αντιυπερτασική κρέμες και αλοιφές - λίπανση του δέρματος επηρεάζεται και την επιφάνεια του νυχιού σας επιτρέπει να εξαλείψει τα δυσάρεστα συμπτώματα της νόσου, φαγούρα, απολέπιση, οίδημα. Εφαρμόστε την αλοιφή μόνο σε καθαρό, στεγνό δέρμα, κατά προτίμηση κατά την κατάκλιση.
 • Η αφαίρεση του προσβεβλημένου νυχιού - αυτή η μέθοδος για την θεραπεία της μυκητιάσεις αναφέρεται σε μια ριζική, και ισχύει μόνο σε περίπτωση σοβαρής εκδήλωση της μυκητιασική λοίμωξη.

Ιδιαίτερη προσοχή κατά τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή και των νυχιών ειδικοί δίνουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς. Με μια αδύναμη προστατευτικές λειτουργίες του οργανισμού του ασθενούς είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει με το παθογόνο. Με στόχο την αύξηση της ανοσίας του ασθενούς συνταγογραφείται ανοσοτροποποιητές, σύμπλεγμα βιταμινών, βάμμα Echinacea. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναθεωρήσει τη διατροφή του ασθενούς, να περιλαμβάνουν περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, την εξάλειψη μάφιν, μαύρο καφέ, και τα αλκοολούχα ποτά.

Η θεραπεία του μύκητα νύχια στο σπίτι

Παραδοσιακές θεραπείες των μυκητιασικών λοιμώξεων είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά μόνο με την άδεια του γιατρού και πάντα σε συνδυασμό με τα φάρμακα. Είναι αδύνατο να εξεταστεί η παραδοσιακή ιατρική ως την κύρια μέθοδο για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή. Η χρήση των φυτικών σκευασμάτων και λοσιόν μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τις εκδηλώσεις της νόσου, για την εξάλειψη φαγούρα και το ξεφλούδισμα, αλλά όχι για να σώσουμε τον ασθενή από τον αιτιολογικό παράγοντα του μυκητιάσεις. Έτσι, για να διευκολύνει την οξεία φάση των μυκητιάσεων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συνταγές:

 • Αλκοολικό διάλυμα της πρόπολης για την εξάλειψη φαγούρα του δέρματος και πρήξιμο χρειάζεστε καθημερινά για να εφαρμόσετε ένα 20% διάλυμα της πρόπολης για την πληγείσα επιφάνεια του νυχιού και το παρωνύχιο κυλίνδρων. Τα πόδια πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό.
 • Κρεμμύδι επικόλληση - κρεμμύδι είναι ένα φυσικό αντιμικροβιακό παράγοντα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ενεργά αγώνες μυκητιασική λοίμωξη. Καλή επίδραση κρεμμύδι και τον πολτό που εφαρμόζεται στην πάσχουσα επιφάνεια 1 φορά την ημέρα πριν τον ύπνο για 20 λεπτά.
 • Το σκόρδο είναι παρόμοια με τα κρεμμύδια το σκόρδο είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιμυκητιασικά φάρμακα. Για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή είναι καλύτερα να προετοιμάσει το βάμμα αλκοόλ σε ίσες αναλογίες θα πρέπει να ανακατεύουμε το σκόρδο πολτό και το ιατρικό 70% αλκοόλ. Το διάλυμα που προκύπτει σκουπίστε τις πληγείσες περιοχές δύο φορές την ημέρα.
 • Φικαρία - πληγείσες περιοχές του δέρματος και των νυχιών πιάτο για να λιπαίνετε το χυμό του φικαρία την ημέρα για 3 εβδομάδες. Λύση μπορείτε να κάνετε το δικό σας ή να αγοράσετε έτοιμα από το φαρμακείο.
 • Ξίδι από κρασί - ξίδι από κρασί-εμποτισμένο βαμβάκι, εφαρμόστε στις πληγείσες καρφί αρκετές φορές την ημέρα. Για μέγιστο αποτέλεσμα, αυτή η λοσιόν μπορεί να μείνει στην επιφάνεια του νυχιού μέχρι το πρωί, και στη συνέχεια εφαρμόστε την αλοιφή συνιστάται από έναν ειδικό δερματολόγο.
Μέθοδοι πρόληψης της μυκητιασική λοίμωξη

Μέθοδοι πρόληψης της μυκητιασική λοίμωξη

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε μόλυνση, συμπεριλαμβανομένου του μύκητα των νυχιών, είναι καλύτερα για την πρόληψη από τη θεραπεία. Απλά ακολουθώντας τις συστάσεις που αναφέρονται παρακάτω, για να αποφευχθεί η μόλυνση:

 • Κατά την επίσκεψη σάουνες, πισίνες, λουτρά πάντα να φοράτε ελαφριά λαστιχένια Παντόφλες έφερε από το σπίτι. Ώστε να μην πιάσει το μύκητα από το πάτωμα, γιατί ποιος ξέρει ποιος, μέχρι να πατήσει το πόδι του σε αυτό το μέρος.
 • Πάντα να χρησιμοποιείτε την ατομική πετσέτα.
 • Όταν η υπερβολική εφίδρωση των ποδιών, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό προϊόν με βάση το ταλκ, για να αποτραπεί η αναπαραγωγή των παθολογικών μικροοργανισμών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία με αντιβακτηριακή δράση.
 • Φορούν παπούτσια σε μέγεθος - σε κοντινή παπούτσια κυκλοφορία στα πόδια. Τι είναι ένας προδιαθεσικός παράγοντας για να εμμείνει σε μια μυκητιασική λοίμωξη.
 • Επιλέγοντας παπούτσια στο κατάστημα, πάντα να φοράτε κάλτσες ή κάλτσες όταν προσπαθεί στοιχεία. Επειδή δεν είναι γνωστό ποιος τα πήρε αυτά τα παπούτσια.
 • Ακολουθήστε προσεκτικά την προσωπική υγιεινή των ποδιών, και μετά την επεξεργασία του νερού, στεγνώστε τα πόδια.

Αν ένα από τα μέλη της οικογένειάς σας βρήκα τους μύκητες των ποδιών, μην πανικοβληθείτε! Η συμμόρφωση με τους παραπάνω κανόνες θα σας βοηθήσει να αποφευχθεί η μόλυνση. Ο ασθενής πρέπει να χορηγήσει την ατομική μια πετσέτα και ένα σφουγγάρι για το μπάνιο. Μετά τη λήψη μπάνιο ασθενείς ξεβγάλτε με ζεστό νερό και σαπούνι, μετά την οποία, η λαβή 55 με διάλυμα χλωραμίνη ή το χλώριο. Ασθενούς πετσέτα και τα ρούχα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά από άλλα ρούχα ή τα μέλη του νοικοκυριού σε υψηλή θερμοκρασία.

Αν υποψιάζεστε ότι έχετε συμβληθεί ο μύκητας, λιπαίνετε το διάστημα μεταξύ των δακτύλων και των νυχιών πιάτο αντιμυκητιασική αλοιφή και να δείτε το γιατρό σας.