Πώς το μύκητα των νυχιών σε πρώιμο στάδιο και πώς να την αντιμετωπίσουμε;

Ονυχομυκητίαση ή μύκητα των νυχιών είναι μία από τις πιο κοινές και ύπουλη ασθένεια που πρέπει να αντιμετωπιστεί, όχι για να προκαλέσει επιπλοκές. Αυτή η ασθένεια επηρεάζει την επιφάνεια του νυχιού με τα χέρια ή τα πόδια, και στη συνέχεια, η γύρω περιοχή του δέρματος. Η πληγείσα περιοχή είναι ελκυστική και να θεωρείται ως ένα σοβαρό αισθητικό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει πολλά συγκροτήματα. Επιπλέον, η νόσος εξελίσσεται, το σώμα σας θα υποφέρουν από τις τοξίνες που η μυκητιασική μικροχλωρίδα εκκρίνει κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να μάθετε πώς να προσδιορίσει το μύκητα των νυχιών σε πρώιμο στάδιο.

Καρφί μύκητας σε πρώιμο στάδιο — πηγές μόλυνσης

Μύκητα των νυχιών στα αρχικά στάδια έχει σχεδόν ασυμπτωματική, αυτό είναι το βασικό κίνδυνο. Τα σπόρια των μυκήτων είναι πάντα παρούσα στο περιβάλλον, είναι σε θέση να επιβιώσουν στην επιφάνεια του εδάφους, ακόμη και σε υπο-μηδέν θερμοκρασίες. Αλλά ιδιαίτερα ευνοϊκή ζεστό και υγρό μικροκλίμα στο οποίο πολλαπλασιάζονται σε ένα απίστευτο ρυθμό.

Ένα τέτοιο περιβάλλον δημιουργείται σε πολλούς δημόσιους χώρους με μεγάλα πλήθη (στη σάουνα, ατμόλουτρο, πισίνα, Πάρκο, γυμναστήριο). Και αν υπάρχει ένα πρόσωπο που έχουν μολυνθεί με μύκητες στις γύρω επιφάνειες (lattice ντους, παπούτσια, κλπ.) είναι μικροσκοπικές νιφάδες του δέρματος που επηρεάζονται από το μύκητα. Το αποτέλεσμα σπόρια των μυκήτων βρείτε γρήγορα ένα νέο ξενιστή.

Οδού, λοίμωξη, μυκητιασική λοίμωξη πολλά. Ο κίνδυνος παραμονεύει παντού, επειδή όλα όσα είναι απαραίτητα για τον πολλαπλασιασμό του μύκητα είναι μικροσκοπικές νιφάδες του δέρματος και των νυχιών που διανέμει ένα άτομο με ονυχομυκητίαση. Είναι αρκετό απλά να περπατάτε ξυπόλητοι, να φορούν άλλων Παντόφλες, για να χρησιμοποιήσουμε μια κοινή πετσέτα ή απλά κρατήστε πατημένο το κιγκλίδωμα στις δημόσιες μεταφορές.

Η λοίμωξη είναι απλά ριζώσει για τα καλά στο σώμα και στην περίπτωση, όταν οι άμυνες του αποδυναμωμένο, και το δέρμα κακώσεις (εκδορές, ρωγμές, φουσκάλες). Οι λάτρεις των λουτρών διαδικασίες θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πιο επικίνδυνο είναι οι ξύλινοι πάγκοι, πατώματα και άλλα οικιακά αντικείμενα κατασκευασμένα από αυτό το φυσικό υλικό. Το γεγονός ότι το ξύλο έχει μια πορώδη δομή και ακόμη και διεξοδική απολύμανση δεν είναι σε θέση να καταργήσετε εντελώς το μυκήλιο του μύκητα.

παραμόρφωση των νυχιών

Οι λόγοι που οδηγούν σε λοίμωξη

Ότι ο μύκητας θα μπορούσε να διαπεράσει στο σώμα και να αρχίσει την καταστροφική τους δραστηριότητες, αλλά χρειάζεται κάποιες προϋποθέσεις. Είναι γνωστό ότι η μυκητιασική λοίμωξη που επηρεάζει περισσότερους ηλικιωμένους και σε ασθενείς με μειωμένη ανοσία. Επιπλέον, να συμβάλλει στη μόλυνση εξής προδιαθεσικοί παράγοντες:

 • Παραβίαση των κανόνων προσωπικής υγιεινής.
 • Δερματικές βλάβες (εκδορές, γδαρσίματα, γρατζουνιές), μέσω του οποίου τα σπόρια μπορεί εύκολα να διεισδύσει στο σώμα.
 • Η συνεχής επαφή με το νερό ή χημικές ουσίες και τα απορρυπαντικά, με αποτέλεσμα το δέρμα στα δάχτυλα γίνεται ξηρό και εύκολα να καταστραφεί.
 • Φορώντας συνθετικό και σφιχτό άβολα παπούτσια κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά. Τέτοια ρούχα και παπούτσια δεν επιτρέπουν την αναπνοή του δέρματος, προκαλεί υπερβολική εφίδρωση και δημιουργώντας ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον ευνοϊκό για τον πολλαπλασιασμό των μυκήτων.
 • Διαταραχές στο ενδοκρινικό και το ανοσοποιητικό σύστημα;
 • Χρόνιες ασθένειες (διαβήτης, παχυσαρκία, μεταβολικές διαταραχές, παθολογία του πεπτικού συστήματος, φλεβική ανεπάρκεια).
 • Η λήψη ορισμένων φαρμάκων (αντιβιοτικά, ορμονικούς παράγοντες και κυτταροτοξικά φάρμακα).
 • Επαγγελματική παράγοντας. Μυκητιασικές λοιμώξεις επηρεάζουν συχνά και οι εκπρόσωποι των επαγγελμάτων που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση πελατών (κομμωτήρια, μασάζ θεραπευτές, ταμίες, υπαλλήλους της λουτρά και σάουνες).
 • Τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι κάτοικοι της περιοχές με ζεστό κλίμα και υψηλή υγρασία, όπως είναι ιδανικές συνθήκες για την αναπαραγωγή των παθογόνων.
 • Παράγοντα ηλικία. Πιο συχνά μυκητιάσεις των νυχιών, διαγιγνώσκεται σε άτομα προχωρημένης ηλικίας και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με την ηλικία, την επιβράδυνση της ανάπτυξης του νυχιού και επιδεινώνεται με την παροχή θρεπτικών συστατικών.

Πολυάριθμες μελέτες και αδυσώπητη οι στατιστικές δείχνουν ότι κάθε έζησε 10 χρόνια της ζωής αυξάνουν τον κίνδυνο προσβολής από τη μυκητιασική λοίμωξη σε 2 φορές.

Ο μηχανισμός της λοίμωξης

Μόλις τα σπόρια μύκητα διαπεράσει το δέρμα μέσω της πληγείσας περιοχής αρχίζει η ανάπτυξη της λοίμωξης. Μετά την επαφή με τα σπόρια του μύκητα στο δέρμα περνά μια ορισμένη περίοδο επώασης, που διαρκεί πολύ καιρό. Αυτό είναι απαραίτητο για τον μύκητα να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται. Ο μύκητας παίρνει ρίζα, όπου υπάρχει ένα θρεπτικό υπόστρωμα κάτω από την πλάκα του νυχιού και του δέρματος των ποδιών. Σήμερα υπάρχουν περίπου 50 ποικιλίες του μύκητα, μπορεί να οδηγήσει στην ήττα του νυχιού, αλλά το κύριο μερίδιο που αντιστοιχεί για την ομάδα dermatomycetes.

Η παθολογική διαδικασία της onychomycosis μεταφρασμένη όχι με το νύχι, και κάτω από το πιάτο του, στο κρεβάτι των καρφιών. Καθώς η διείσδυση του μύκητα στους ιστούς αναπτύσσει υπερκεράτωση, η οποία συμβάλλει στον διαχωρισμό του νυχιού και την αργή καταστροφή.

Προκειμένου να προσδιοριστεί η έναρξη της νόσου, πρέπει να ξέρεις, πώς το αρχικό στάδιο του μύκητα των νυχιών. Γιατί χωρίς σωστή και αποτελεσματική θεραπεία της onychomycosis, η ασθένεια θα είναι πάντα η πρόοδος και μπορεί να συνοδεύει το άτομο σε όλη τη ζωή.

Τα συμπτώματα στα αρχικά στάδια της onychomycosis

Καρφί μύκητας προκαλείται από μύκητες, παράσιτα, η οποία αρχίζει να καταστρέφει υγιή ιστό μετά από μόλις μερικές ημέρες μετά τη μόλυνση. Για να διορθώσετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, μόνο για να λάβει εγκαίρως μέτρα. Διαφορετικά θα είναι μια σταδιακή καταστροφή και τον διαχωρισμό του νυχιού, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια των νυχιών και άλλες δυσάρεστες επιπλοκές.

Ως αποτέλεσμα της νόσου του προβληματικού νυχιού πρόκειται να δούμε πολύ συγκεκριμένα τι μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία το αρχικό στάδιο του μύκητα των νυχιών. Να πήξει, αλλάζει χρώμα και μορφή με την πάροδο του χρόνου, θα είναι αδύνατο να κοπεί με το συμβατικό καρφί ψαλίδι.

Ανάλογα με το είδος του μύκητα, τα συμπτώματα μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά υπάρχουν κάποια σημάδια τα οποία είναι κοινά για όλες τις ποικιλίες:

 • θόλωση του νυχιού φαγούρα στην πληγείσα περιοχή – όπως τα συναισθήματα ειδικά παρακωλύουν την υλοποίηση της ρουτίνας Υποθέσεων *
 • ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών ερυθρότητα και ερεθισμό του δέρματος;
 • θόλωση του νυχιού, την εξαφάνιση της μια υγιή λάμψη;
 • μεταξύ καρφί κρεβάτι και ένα κενό.
 • αλλάξετε το χρώμα των νυχιών, το οποίο είναι από απαλό ροζ σε κίτρινο-γκρι, καφέ και ακόμη και το μαύρο σκιά?
 • η εμφάνιση των ρωγμών στο δέρμα των δακτύλων ή των ποδιών;
 • απολέπιση του νυχιού;
 • αυξημένη ευθραυστότητα των νυχιών, η οποία στη συνέχεια αρχίζει να καταρρέει και κατάρρευση;
 • η δυσάρεστη μυρωδιά.

Ιδιαίτερα γρήγορο αρχικό στάδιο θα λάβει χώρα στην περίπτωση που το άτομο προτιμά να φοράτε στενά και άβολα παπούτσια που κατασκευάζονται από χοντρό συνθετικό υλικό, αδιαπέραστο από τον αέρα και την πρόληψη εξαερισμού. Αυτό συμβάλλει στην υπερβολική εφίδρωση και δημιουργώντας ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον ευνοϊκό για την ανάπτυξη του μύκητα.

Πιο συχνά, καρφί μύκητας που επηρεάζει τα πόδια, αν και μερικές φορές μπορεί να δει κανείς στα χέρια. Πρώτον, στη δομή των νυχιών αποτελείται από αρκετές κιτρινωπό κοιλότητες που μοιάζουν με κηλίδες και λεκέδες. Στη συνέχεια, το καρφί πιάτο στα χέρια γίνεται παχύτερο και σκουραίνει. Ένα άρρωστο άτομο, θα παρατηρήσετε ότι είναι δύσκολο να κόψετε τα νύχια με την τακτική καρφί ψαλίδι, και την επεξεργασία τους, χρησιμοποιώντας μια λίμα νυχιών ή ειδική λαβίδα.

Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών κατά το αρχικό στάδιο για τα πόδια και τα χέρια

Δεν πρέπει να επιχειρήσετε να τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών. Δεδομένου ότι υπάρχουν διάφορα είδη μυκήτων και δεν είναι όλα τα φάρμακα είναι εξίσου αποτελεσματικά, μπορεί να είναι ανεξάρτητα αγοραστούν σε ένα φαρμακείο για το φάρμακο σε αυτή την περίπτωση θα είναι άχρηστο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι σε κάθε στάδιο της νόσου χωρίς ιατρική παρέμβαση των επαγγελματιών δεν μπορεί να κάνει.

μύκητας των νυχιών

Αφού οριστεί το αρχικό στάδιο του μύκητα των νυχιών στα πόδια ή τα χέρια, θα πρέπει να αρχίσει αμέσως θεραπεία. Η βέλτιστη καθεστώς της θεραπείας και τα απαραίτητα φάρμακα θα επιλέξει έναν δερματολόγο με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών.

Υπάρχουν 2 τρόποι για τη θεραπεία μύκητα των νυχιών:

 1. αντιμυκητιασικά τοπική εφαρμογή;
 2. φαρμάκων για χορήγηση από το στόμα.

Σύγχρονα τοπικά αντιμυκητιασικά φάρμακα επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της νόσου, χρησιμοποιούνται για εξωτερική θεραπεία των προσβεβλημένων νυχιών.

Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών στο αρχικό στάδιο λαϊκή τρόπους

Για την καλύτερη επίδραση, εκτός από την κύρια πορεία της θεραπείας που προβλέπονται από τον θεράποντα ιατρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διορθωτικά μέτρα λαϊκά.

Καλά αποδεδειγμένη καθαρίζοντας την επιφάνεια του νυχιού με ιώδιο. Είναι απαραίτητο 2 φορές την ημέρα, εφαρμόστε το ιώδιο των νυχιών και του δέρματος γύρω του για να επιτρέψει να σκοτώσει την ενεργό σπόρια του μύκητα και να απολυμάνετε την πληγείσα περιοχή. Από το ιώδιο είναι η ξήρανση των νυχιών μετά από μια εβδομάδα, φυσικά, θα πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα για λίγες μέρες.

Το σκόρδο έχει ισχυρή απολυμαντικές ιδιότητες και γρήγορα καταστρέφει τους μικροοργανισμούς, γι ' αυτό είναι συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της onychomycosis. Θα πρέπει να πάρετε μια σκελίδα σκόρδο, την ξεφλουδίζουμε και το τρίβουμε. Η προκύπτουσα υδαρούς θα πρέπει να εφαρμόζεται στην πάσχουσα περιοχή και να εφαρμόσει έναν επίδεσμο. Αφήστε το μίγμα όλη τη νύχτα και το πρωί να το αφαιρέσετε. Για να εκτελέσετε τη διαδικασία μέχρι η κατάσταση να βελτιωθεί.

Χυμό chistotela θα βοηθήσει επίσης να αφαιρέσετε το μύκητα των νυχιών. Θα πρέπει να πάρετε ένα μίσχο του φυτού και να το σπάσει. Στη θέση της η φύρα παράγει πυκνό, κιτρινωπό γαλακτώδη χυμό. Φρέσκο χυμό είναι αλειμμένο για τις πληγείσες περιοχές των νυχιών. Αλλά πριν από την εφαρμογή αυτής της μεθόδου, θα πρέπει να ελέγξετε τον εαυτό σας για τις αλλεργίες, για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες.

Το κρεμμύδι θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσουν με ένα μύκητα, όπως η μαγιά. Είναι απαραίτητο να καθαρίζουμε τα κρεμμύδια από το φλοιό, το ΤΡΊΒΕΤΕ την σχάρα και η προκύπτουσα μάζα είναι ανακατεμένο με μια κουταλιά μέλι. Αρκετή για να κρατήσει αυτό το μίγμα πάνω στην επιφάνεια του νυχιού μόνο λίγες ώρες την ημέρα και μετά από μερικές μέρες για να είναι αισθητή βελτίωση.

Για να ανακουφίσει την κατάσταση των νυχιών της νόσου θα βοηθήσει μπάνιο με την προσθήκη της σόδας. Για τη λύση προετοιμασία είναι απαραίτητο να λάβει 1 κουταλιά της σούπας. γ. σόδα σε 2,5 λίτρα νερό και προσθέστε το υγρό σαπούνι. Να πάρει το λουτρό είναι απαραίτητο κάθε μέρα για 15 λεπτά.

Λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών είναι αρκετά αποτελεσματική, αλλά είναι καλύτερο να συνδυάζεται με φάρμακα που συνταγογραφούνται από το γιατρό σας. Αυτή η συνδυασμένη θεραπεία θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσει τη μόλυνση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να αποκαταστήσει τα νύχια υγιή εμφάνιση και να αποκαταστήσει τη δομή τους.

Θεραπεία της onychomycosis θεωρείται πλήρης στην περίπτωση, όταν χτυπήθηκε από mikoz νυχιού είναι εντελώς αντικαθίστανται από υγιή. Είναι μια μακρά διαδικασία, ωστόσο, η θεραπεία θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι το τέλος, δεν μπορείτε να το διακόψετε. Για να επιβεβαιωθεί η απουσία των μυκήτων μικροχλωρίδας έχουν εργαστηριακές δοκιμές που κάνουν δύο φορές δύο εβδομάδες μετά το τέλος της θεραπείας και μετά από ένα μήνα.

Μόνο στην περίπτωση που τα αποτελέσματα και τις δύο φορές να είναι αρνητική, μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπάρχει πλήρης ανάκαμψη. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, για να αποφευχθεί πιθανή υποτροπή της νόσου και να αποκλείσει εκ νέου μόλυνση, είναι απαραίτητο να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και η χρήση των αντιμυκητιασικών παραγόντων (βερνίκια, κρέμες, αλοιφές) ως προληπτικό μέτρο.

Και όταν παραδοσιακές θεραπείες δεν βοηθούν στη θεραπεία του μύκητα στο αρχικό στάδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ναρκωτικά σε μια φυσική βάση.

Πρόληψη

Οι κύριες μέθοδοι για την πρόληψη του μύκητα των νυχιών στα χέρια είναι:

 • προσωπική υγιεινή. Τα χέρια θα πρέπει να πλένονται καλά μετά το ταξίδι στις δημόσιες συγκοινωνίες, καταστήματα, κ. λπ.
 • η χρήση των δίσκων για τα χέρια – θα βελτιώσει την τοπική ανοσία;
 • αντλώντας από το δέρμα, την πρόληψη κρέμα με αντιμυκητιασική ισχύ *
 • για να εκτελέσετε ένα καρφί όχι περισσότερο από 1 χρόνο σε 6 μήνες;
 • χρησιμοποιείτε μόνο τα προσωπικά εργαλεία για το μανικιούρ.
το πρόβλημα με τους μύκητες

Προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση του μύκητα νύχια, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 • φορούν μόνο ξηρά παπούτσια;
 • χρησιμοποιήστε τις κάλτσες κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, που παρέχουν καλή αέρα και της θερμότητας *
 • στους κοινόχρηστους χώρους, πισίνα, σάουνα, SPA, κ. λπ. χρήση μόνο για τα παπούτσια;
 • μην χρησιμοποιείτε άλλων ορίζει για πεντικιούρ.

Δεν είναι απαραίτητο να ζωγραφίσει τα νύχια επηρεάζονται χρωματιστό βερνίκι, όπως αυτό περισσότερα από αυτά θα ζημιά και θα επιβραδύνει την ανάκαμψη.

Αποτελεσματικό και σωστά επιλέξει το θεραπευτικό σχήμα αυτό δεν είναι όλα. Καλά απολυμάνετε όλες τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με άρρωστο – κρεβάτι, σεντόνια, ρούχα, παπούτσια, πάτωμα, κ. λπ. Ο άνθρωπος που ήταν άρρωστος, onychomycosis, θα είναι πιο επιρρεπή σε αυτή την ασθένεια.

Επειδή ο μύκητας καρφί στο αρχικό στάδιο είναι πολύ μεταδοτική, θα πρέπει να προσεκτικά να τηρούν όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής. Αυτό θα βοηθήσει να αποτρέψει τη μετάδοση και την προστασία κατά της εισβολής των άλλων ανθρώπων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθούν για την υγιεινή και στην περίπτωση, όταν μια οικογένεια έχει μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους συγγενείς.

Συμμόρφωση με όλους τους ιατρικούς κανονισμούς θα σας επιτρέψει να γρήγορα και αποτελεσματικά να θεραπεύσει το αρχικό στάδιο του μύκητα των νυχιών και να αποτρέψει την μετάβαση σε λειτουργία η φάση.