Μυκητιάσεις του δέρματος σε παιδιά

Μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά είναι μια ετερογενή ομάδα αλλοιώσεων του δέρματος, παράγοντες που είναι παθογόνοι μικροσκοπικών μυκήτων. Μυκητιάσεις του δέρματος σε παιδιά μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα, φαγούρα, ρωγμές στο δέρμα, απώλεια των μαλλιών, η απώλεια των νυχιών. Διάγνωση μυκητολογικών ασθενειών του δέρματος στα παιδιά περιλαμβάνει επιθεώρηση, φθορισμού δοκιμή, τη μικροσκοπία και την κουλτούρα της ξύσματα την μικροχλωρίδα. Μια ολοκληρωμένη θεραπεία της μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά γίνεται με τη χρήση εξωτερικών και συστηματική αντιμυκητιακή μέσα, απευαισθητοποίηση και κορτικοστεροειδή φάρμακα, Ανοσοδιεγερτικό, φυσιοθεραπεία.

Μυκητιάσεις του δέρματος σε παιδιά

μυκητιασική λοίμωξη σε παιδιά

Μυκητιάσεις του δέρματος σε παιδιά αναπτύσσονται με ήττα λειαίνει το δέρμα και τα εξαρτήματα (τρίχες και νύχια) παρασιτικοί μύκητες. Στη δερματολογία, το μερίδιο των μυκητιασικών λοιμώξεων λογαριασμό για το 37-40% του συνόλου των ασθενειών του δέρματος. Υπάρχει μια τάση για αύξηση του αριθμού των παιδιών με μυκητιασική ασθένεια του δέρματος που αναπτύχθηκε ταυτόχρονα με άλλες δερματοπάθειες ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση, πυόδερμα. Ο κίνδυνος μυκητιάσεων του δέρματος είναι τοξική και η δράση ευαισθητοποίησης των μυκήτων στο σώμα του παιδιού, το οποίο ενεργοποιεί την ανάπτυξη των αλλεργικών αντιδράσεων, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, το βάρος της χρόνιας νόσου.

Ταξινόμηση των μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά

Στο βάθος της ήττας μυκητιάσεις του δέρματος σε παιδιά χωρίζονται σε keratomycosis (pityriasis versicolor), dermatofitia (microsporia, trichophytosis, favus, epidermophytia, rubromycosis); καντιντίαση, εν τω βάθει μυκητιάσεις.

Keratomycosis χαρακτηρίζονται από βλάβες του κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας χωρίς την ανάπτυξη των φλεγμονωδών αντιδράσεων, βλάβη στα μαλλιά και τα νύχια. Dermatofitia συνοδεύονται από αδύναμη ή ισχυρή φλεγμονώδεις αλλαγές στο δέρμα κατά την επιδερμίδα, βλάβη των μαλλιών και των νυχιών. Δερματόφυτα (μύκητες του γένους Trichophyton, των μικροσπόρων, των επιδερμοφύτων) είναι οι κύριοι αιτιολογικοί παράγοντες της μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά. Επιπολής καντιντίαση – η δεύτερη πιο συχνή ανίχνευση μεταξύ των μυκητιάσεις του δέρματος σε παιδιά προκαλούνται από παθογόνους μύκητες του γένους Candida (συνήθως C. albicans) που επηρεάζουν το δέρμα και τους βλεννογόνους.

Αιτίες της μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά

Η επικράτηση της dermatomycosis μεταξύ όλων των μυκητολογικών ασθενειών λόγω της συνεχούς στενής επαφής του δέρματος με το περιβάλλον. Οι αιτιολογικοί παράγοντες της μυκητιασική δερματικές παθήσεις σε παιδιά ευρέως διαδεδομένη στη φύση, έχουν μεγάλη ποικιλία και υψηλή αντοχή σε εξωτερικούς παράγοντες. Μυκητιάσεις του δέρματος στα παιδιά παρατηρούνται συνήθως με τη μορφή σποραδικών περιπτώσεων, τα κρούσματα είναι πιο τυπικά dermatophyte τριχωτό της κεφαλής.

Πηγή anthropophilic dermatomycosis είναι άρρωστος, zoophilic (microsporia) - άρρωστο ζώο (αδέσποτες γάτες και σκύλους, αγελάδες, άλογα), σπάνιες γεωφυσικής – εδάφους. Η μόλυνση εμφανίζεται από την άμεση επαφή του παιδιού με το δέρμα και τα μαλλιά του ασθενούς ή μέσω καθημερινά αντικείμενα, μύκητες και σπόρια (πετσέτες, πετσέτες, χτένες, παιχνίδια, καπέλα, παπούτσια). Συχνά μυκητιάσεις του δέρματος τα παιδιά που έχουν μολυνθεί σε πισίνες, ντουζιέρες και μπανιέρες, στην παραλία, σε κομμωτήρια, παιδικές ομάδες.

Χαρακτηριστικά του δέρματος των παιδιών (hydrophilicity, αυξημένη αγγείωση, μειωμένη βακτηριοκτόνο δραστηριότητα των ιδρωτοποιών και σμηγματογόνων αδένων, εύκολο ευπάθεια), η ανωριμότητα του ανοσοποιητικού συστήματος διευκολυνθεί η διείσδυση του παθογόνου στο επιδερμίδας, συμβάλλοντας στην ταχεία ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών σε παιδιά.

Η μείωση της προστασίας δυνάμεις του οργανισμού του παιδιού μπορεί να προκληθεί από την κακή οικολογία, το άγχος, η παρατεταμένη χρήση των αντιβιοτικών και χρόνιες λοιμώξεις. Με ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, ευκαιριακών μυκήτων που ζουν με τον κανόνα για το δέρμα του μωρού, μπορεί να μετατραπεί σε μια μορφή παθογόνων και να προκαλέσει ασθένεια μυκήτων (π. χ. Malassezia furfur είναι ο αιτιολογικός παράγοντας της πολύχρωμες λειχήνες).

Τα συμπτώματα της μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά

Η φύση και η σοβαρότητα των συμπτωμάτων της μυκητιασική δερματικές παθήσεις σε παιδιά εξαρτάται από το είδος και τη λοιμογόνο δύναμη του ιού, τον εντοπισμό και το μέγεθος της βλάβης, την αντιδραστικότητα του οργανισμού. Μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος σε παιδιά η πιο κοινή και είναι μεταδοτική microsporia και trichophytosis (ringworm), που εμφανίζεται με κύρια βλάβη των λείο δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής.

microsporia στις περισσότερες περιπτώσεις (99%) ονομάζεται zooantropophilic μύκητα canis μικροσπόρων, σπάνια anthropophilic Μ. ferrugeneum. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε παιδιά της προσχολικής ηλικίας και οι νεότεροι σχολική ηλικία * να προχωρήσει με το σχηματισμό των μικρών, στρογγυλεμένες, καλά καθορισμένες βλάβες. Εντός της βλάβης, το δέρμα καλύπτεται με μικρό γκριζωπό-λευκά στίγματα. Για την ομαλή δέρμα microsporia εκδηλώνεται ομόκεντρους ερυθηματώδες-πλακώδη πλάκες, που περιβάλλεται από ένα μαξιλάρι του μικρές φυσαλίδες και εφελκίδες.

Στα παιδιά από μικρή ηλικία συχνά χαρακτηρίζεται από επιφανειακή trichophytosis του τριχωτού της κεφαλής που προκαλείται από trichophytons anthropophilic (Trichophyton tonsurans και T. violaceum), που συνοδεύεται από απώλεια του χρώματος, την ελαστικότητα και τη Λάμψη των μαλλιών, το σχηματισμό σαφούς, που καλύπτονται με μικρά στοιχεία. Τα κλινικά συμπτώματα της trichophytosis ομαλό δέρμα που μοιάζει με τα συμπτώματα microsporia. Για διηθητική-πυώδη μορφές χαρακτηριστικό της perifolliculitis και βαθιά οζώδες αποστήματα.

Ποικιλόχρους πιτυρίαση παρατηρείται σε μικρά παιδιά, που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση στο δέρμα της πλάτης και το στήθος κρέμα, ανοιχτό καφέ ή κίτρινο-ροζ κηλίδες ακανόνιστου σχήματος, με τάση για περιφερειακή ανάπτυξη. Η ασθένεια είναι ελαφρώς μεταδοτική, έχει μια χρόνια υποτροπιάζουσα πορεία, το προσβεβλημένο δέρμα δεν tan (δευτεροβάθμια leukoderma).

Με την ήττα του μύκητα Achorion schonleini αναπτύξει μια σπάνια μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά - favus (ringworm) εμφανίζεται συνήθως στο τριχωτό της κεφαλής το σχηματισμό των γουργούλα - ξηρό παχύ κρούστες ένα υποκίτρινο ή ανοιχτό καφέ με αυξημένο άκρες και στο κέντρο, δημοσιεύει μια στάσιμη οσμή. Επηρεάζεται από μύκητες τα μαλλιά, να γίνει σαν ρυμούλκησης. Favus μπορεί να οδηγήσει σε στερεά σημαδιών με ατροφία του δέρματος και την απώλεια των θυλακίων τρίχας.

Rubromycosis που προκαλείται από anthropophilic παθογόνο T. rubrum, παρουσιάζεται σε παιδιά ηλικίας 7-15 ετών, εμφανίζεται το ξηρό δέρμα στα πόδια και τα χέρια, σαφές ροζ-κόκκινο, σε μικρές τσέπες με scalloped άκρη: ζημιά στα νύχια.

ασθένεια-μυκητιάσεις

Όταν epidermophytia στις πτυχές και τα πέλματα των ποδιών, υπάρχει μια ελαφρά ερυθρότητα, ξεφλούδισμα, ρωγμές, φυσαλίδες, υπερκεράτωση συνοδεύονται με κνησμό.

Για τους διάφορους τύπους onychomycosis χαρακτηρίζεται από πάχυνση, τροποποιώντας το σχήμα και το χρώμα του νυχιού από τη σταδιακή καταστροφή, ονυχόλυση, αλλοιώσεις των νυχιών άξονα.

Καντιντίαση στα παιδιά είναι πιο συχνά εκδηλώνεται με τσίχλα - ένα λευκό επίχρισμα στη γλώσσα, τα ούλα, τα μάγουλα. Φυσαλιδώδη εξανθήματα και εκτεταμένη επιφανειακή εξέλκωση, που συνοδεύεται από φαγούρα και κάψιμο μπορεί επίσης να προκύψει στο φυσικό πτυχώσεις του δέρματος.

Μετά την ταλαιπωρία μυκητιάσεις του δέρματος σε παιδιά που προκύπτει δεν είναι ανοσολογική και μπορεί να είναι επαν-που έχουν μολυνθεί από το ίδιο είδος μανιταριού.

Διάγνωση της μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά

Να προσδιορίσει τις μυκητιακές ασθένειες του δέρματος απαιτεί μια ολιστική εξέταση του παιδιού στο παιδικό δερματολόγο.

Μικροσκοπία κλινικής υλικό (μαλλιά, φολίδες από την επιδερμίδα, το Horny μάζες από το κρεβάτι καρφί) σας επιτρέπει να ανιχνεύσει την παρουσία του μυκηλίου, υφών ή σπόρια, για να επιβεβαιώσετε μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος σε παιδιά και να καθορίζει τη μορφή ιστού. Σπορά ξύσιμο, για την καθολική και επιλεκτική media βοηθά να διακρίνει την καθαρή καλλιέργεια των μυκήτων και να καθορίσει τα ναρκωτικά ευαισθησία bacterioscopy των επιχρισμάτων των πολιτισμών και βιοχημική ανάλυση – να διενεργεί φαινοτυπική ταυτοποίηση του αιτιολογικού παράγοντα.

Εξέταση του δέρματος του μωρού κάτω από μια λυχνία του wood αποκαλύπτει ένα Χρυσό-κίτρινο λάμψη κλίμακες με πολύχρωμες λειχήνες, φωτεινό πράσινο - όταν microsporia, αδύναμη – με την ήττα του trichophytons.

Μυκητιάσεις του δέρματος σε παιδιά θα πρέπει να διακρίνεται από δερματίτιδα με παρόμοιες εκδηλώσεις: ψωρίαση, νευροδερματίτιδα, έκζεμα, erythrasms, λεύκη, seborrhea, σύφιλη leukoderma κ. λπ.

Η θεραπεία της μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά

Η θεραπεία της μυκητιασική δερματικές παθήσεις σε παιδιά στα εξωτερικά ιατρεία και στην απουσία του αποτελέσματος, η παρουσία της συννοσηρότητας και σοβαρή - σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο. Στη θεραπεία της μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά, χρησιμοποιώντας μονοθεραπεία ή συνδυασμός εξωτερικής και συστηματική αντιμυκητιακή μέσα, αντιισταμινικά και γλυκοκορτικοειδή φάρμακα, ανοσοδιεγερτικό, πολυβιταμίνες, φυσιοθεραπεία.

Να εκτελούν τις καθημερινές επεξεργασία των βλαβών του δέρματος με αντισηπτικό διάλυμα (furatsilina, υπερμαγγανικό κάλιο, το βορικό οξύ) * η θεραπεία γίνεται και η στάση πλάκες καρφί μαλλιά της βλάβης που έχει αφαιρεθεί, αφαιρέστε το κάλυμμα.

Σε μυκητιασικές λοιμώξεις πτυχές του δέρματος, των χεριών και των ποδιών σε παιδιά χρησιμοποιώντας αντιμυκητιασικές αλοιφές, αλοιφές, κρέμες, γαλακτώματα με τερβιναφίνη, naftifin, κλοτριμαζόλη, μικοναζόλη, κετοκοναζόλη; θείο-πίσσα, σαλικυλικό, naphthalane αλοιφές. Όταν ενώνει μια βακτηριακή λοίμωξη συνταγογραφήσει αντιμυκητιασικές αλοιφές που περιέχουν αντιβιοτικά και κορτικοστεροειδή. Σε σοβαρές και εκτεταμένες dermatophytics, να χάσουν τα μαλλιά και τα νύχια δείχνει επιπλέον τη λήψη συστηματική αντιμυκητιασικά (γκριζεοφουλβίνη, Ιτρακοναζόλη, φλουκοναζόλη). Εάν είναι απαραίτητο, τη θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων του δέρματος και των νυχιών, η χειρουργική αφαίρεση του νυχιού.

Η φυσική θεραπεία της μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά περιλαμβάνει φαρμακευτικά ηλεκτροφόρηση, παλόμενο μαγνητοθεραπείας, darsonvalization, UHF-θεραπεία.

Η θεραπεία της μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά είναι μεγάλη και συνεχίζεται μέχρι την υποχώρηση των κλινικών εκδηλώσεων και αρνητικές δοκιμές ελέγχου για τους μύκητες.

Πρόγνωση και πρόληψη των μυκητιασικών δερματικές παθήσεις στα παιδιά

Μια μυκητιασική ασθένεια του δέρματος σε παιδιά έχουν μια επίμονη πορεία και απαιτεί μακροχρόνια συστηματική θεραπεία, αλλά με την αυστηρή τήρηση των συστάσεων που έχουν ευνοϊκή πρόγνωση. Μυκητιακές ασθένειες του δέρματος σε παιδιά γίνονται χρόνιες υποτροπιάζουσες μορφή και μπορεί να συνεχιστεί μέχρι την ενηλικίωση.

Την πρόληψη της εξάπλωσης της μυκητιασική δερματικές παθήσεις στα παιδιά περιλαμβάνει μέτρα απομόνωσης σε ιδρύματα * απολύμανση των χώρων, είδη οικιακής χρήσης, ρούχα, παπούτσια, μανικιούρ και κομμωτηρίου προμήθειες * η εξάλειψη της επαφής του παιδιού με τα ζώα, την τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής, τη σωστή φροντίδα του δέρματος, εξομάλυνση της ασυλίας.