Πόσο επικίνδυνο είναι το τρέξιμο μια μορφή μύκητα και πώς είναι η θεραπεία;

Προηγμένες μορφές του μύκητα των νυχιών και να σταματήσει να αντιμετωπίζονται πολύ σκληρότερα και περισσότερο. Σε αυτό το στάδιο, η νόσος απαιτεί επιμονή και σημαντική δαπάνη εκ μέρους του ασθενούς και τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης του ασθενούς από το δερματολόγο.

Μυκητιασικές λοιμώξεις είναι οι πιο κοινές ασθένειες. Σύμφωνα με τις στατιστικές, κάθε τέταρτη κάτοικος της γης που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Πολύ συχνά υπάρχουν μυκητιασικών λοιμώξεων των νυχιών σε χέρια και πόδια (onikhomikozy).

Ο κίνδυνος της νόσου είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν το μύκητα των νυχιών στα σοβαρά και όχι σε μια βιασύνη για την αντιμετώπιση στο γιατρό. Τελικά η νόσος εξελίσσεται και μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες: πλήρης απώλεια των νυχιών και τη συνολική μείωση της ασυλίας λόγω δηλητηρίαση του οργανισμού από τις τοξικές ουσίες που παράγονται από μύκητες στη διαδικασία της ζωής.

Από τη μόλυνση κανείς δεν είναι απρόσβλητος, ως αιτιολογικοί παράγοντες των μυκητιασικών λοιμώξεων είναι παντού, και μπορεί πολύ να παραμένουν στο περιβάλλον ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Υπάρχουν πολλοί τύποι των μυκήτων μικροχλωρίδας σε ανθρώπους που δεν παράγουν ασυλία τους και ακόμη και μετά τη θεραπεία υψηλού κινδύνου της εκ νέου μόλυνση.

Παθογόνων μυκήτων ανθεκτικών σε πολλά φάρμακα, έτσι και η θεραπεία της onychomycosis είναι δύσκολη και μακρά διαδικασία που απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Στο πρόγραμμα επεξεργασίας προηγμένες μορφές του μύκητα των νυχιών περιλαμβάνουν εξωτερικά προϊόντα (αλοιφές, λύσεις, λοσιόν, σπρέι, βερνίκια) και αντιμυκητιακή ναρκωτικά δισκία, χρησιμοποιούνται μέθοδοι της φυσικής αγωγής, λαϊκές θεραπείες και άλλες εναλλακτικές τεχνικές. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει τη μόλυνση και να επιτευχθεί πλήρης ανάκαμψη.

τρέχοντας μύκητα

Προηγμένες μορφές του μύκητα των νυχιών και να σταματήσει: γιατί συμβαίνει τόσο συχνά;

Ο κύριος λόγος για την έλλειψη της έγκαιρης θεραπείας είναι η αυταρέσκεια των ασθενών και απροθυμία να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια. Στο αρχικό στάδιο ο μύκητας καρφί περνά απαρατήρητη, και οι περισσότεροι ασθενείς (ειδικά οι άντρες) δεν καταβάλλουν την προσοχή στην αλλαγή του χρώματος του νυχιού και άλλα σχετικά συμπτώματα. Εν τω μεταξύ, η μόλυνση είναι αδρανής, μύκητες μικροχλωρίδα γρήγορα φυλές, οι τοξίνες εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, εξαπλώνονται σε όλο το σώμα και να υπονομεύσει την υγεία.

Με την πάροδο του χρόνου αλλαγή της δομής των νυχιών, γίνονται εύθραυστα, να αρχίσει να ξεφλουδίζει και να καταρρεύσει, να παραμορφώσει και να πυκνώσει. Το δέρμα γύρω από το καρφί γίνεται φλεγμονή, φολιδωτό, κόκκινο, επώδυνες αισθήσεις εμφανίζονται, κάψιμο και φαγούρα. Από τα πόδια του ξεκινά να υποθέσουμε μια δυσάρεστη οσμή και ένα άτομο αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μόνο αντιμέτωποι με ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μια σοβαρή κατάσταση που απαιτεί κατάλληλη θεραπεία.

Σε αυτό το στάδιο, για να ασχοληθεί με το μύκητα πολύ πιο δύσκολο από ό, τι στα πρώτα στάδια της νόσου. Η θεραπεία θα είναι μακρά και περίπλοκη, και δεν είναι πάντα καταλήγει σε πλήρη αποκατάσταση. Ωστόσο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι απαραίτητη, αλλιώς περαιτέρω εξέλιξη της onychomycosis θα οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες.

Πού μπορώ να το πάρει;

Συνήθως, οι αιτιώδεις παράγοντες των ονυχομυκητίαση είναι ζύμες, μύκητες ή δερματόφυτα. Επιπλέον, η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει ένας συνδυασμός από διάφορα είδη μυκήτων με τα βακτήρια των διαφόρων τύπων. Πώς είναι η μόλυνση;

Μολυνθεί με μύκητες της οικογένειας, αν ένας από τους εκπροσώπους του άρρωστος από ονυχομυκητίαση. Σε αυτή την περίπτωση, η λοίμωξη μεταδίδεται κατά τη διάρκεια της επαφής ή όταν μοιράζονται πετσέτες, σεντόνια και άλλα είδη οικιακής χρήσης.

Πισίνα, λουτρά, σάουνες, Πάρκο νερού, γυμναστήριο και άλλους δημόσιους χώρους με θερμό και υγρό κλίμα και ένα μεγάλο πλήθος των ανθρώπων που είναι σε αυξημένο κίνδυνο, ώστε σε τέτοιες θέσεις οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την αναπαραγωγή του μύκητα. Τα σπόρια των μυκήτων έχουν κρατήσει καιρό στις επιφάνειες των χειρολισθήρων, πάγκους, στο πάτωμα, έτσι ώστε να έχουν μολυνθεί, αυτό είναι το πιο εύκολο.

Φορούσε στενά και άβολα παπούτσια κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, συμβάλει επίσης στη διασταυρούμενη μόλυνση. Αυτά τα παπούτσια δεν είναι αναπνεύσιμο και συμβάλλει στην αυξημένη εφίδρωση, με αποτέλεσμα μέσα δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον στο οποίο οι μύκητες πολλαπλασιάζονται γρήγορα και εύκολα να διαπεράσουν τον ιστό μέσα από εκδορές, σκασίματα και κάλους στην επιφάνεια του ποδιού.

Μολυσματικών παραγόντων μπορεί να περιμένει: το κιγκλίδωμα στις δημόσιες μεταφορές, λαβές πορτών, κατά την τοποθέτηση παπούτσια στο κατάστημα ή στο σαλόνι.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να τηρούν τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής και η χρήση του προφυλακτικού για την πρόληψη της λοίμωξης.

Η μόλυνση έχει ριζώσει στο σώμα, χρειάζεται ευνοϊκές συνθήκες. Αυτά περιλαμβάνουν: μειωμένη ανοσία, χρόνιες παθήσεις, στρες, επαγγελματικών κινδύνων, ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων αποδυναμώνει το σώμα και το καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτο σε μυκητιασική λοίμωξη.

Οι επιπτώσεις από τις προχωρημένες μορφές της onychomycosis

Προηγμένες μορφές του μύκητα των νυχιών και ποδιών μπορεί να οδηγήσει στις ακόλουθες επιπλοκές:

 • Ανοσοκαταστολή.
 • Η προδιάθεση για λοιμώδεις και ιογενείς ασθένειες *
 • Επιδείνωση των χρόνιων παθήσεων;
 • Μέθη και δυσλειτουργία των εσωτερικών οργάνων;
 • Η εμφάνιση των δερματικών παθήσεων (έκζεμα, δερματίτιδα);
 • Αλλεργικές αντιδράσεις, την ανάπτυξη της ρινίτιδας, ασθματική βρογχίτιδα, δερματικές εκδηλώσεις τύπου κνίδωση.

Τρέχει μια μορφή μυκητιασική λοίμωξη είναι επικίνδυνο, επειδή οι τοξίνες από παθογόνους μικρο-χλωρίδας, επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία των ζωτικών συστημάτων του σώματος. ονυχομυκητίαση είναι ένας κίνδυνος όχι μόνο για τον ασθενή αλλά και για τα μέλη της οικογένειάς του και τους γύρω ανθρώπους, γιατί ο μύκητας είναι μεταδοτική και είναι εύκολα να μεταδοθεί από ένα άρρωστο άτομο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αρχίσει θεραπεία και να ληφθούν προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου.

Τα συμπτώματα της προηγμένες μορφές της onychomycosis

Προηγμένες μορφές του μύκητα των νυχιών συνοδεύονται από χαρακτηριστικά συμπτώματα που είναι εγγενείς σε αυτό το συγκεκριμένο είδος του μύκητα. Η ήττα του νυχιού συχνά προκαλεί τα δερματόφυτα, μύκητες.

Δερματόφυτα. Αυτό το είδος του μύκητα των νυχιών είναι η πιο κοινή, η λοίμωξη παρουσιάζεται κατά τη χρήση των κοινά είδη οικιακής χρήσης και την επαφή με ένα μολυσμένο άτομο. Ο μύκητας πιο συχνά επηρεάζει το δέρμα από το πόδι, και στη συνέχεια να κινείται πάνω από τα νύχια. Στο καρφί πιάτο εμφανίζονται κηλίδες και εγκάρσιες λωρίδες μετατρέπεται σε κίτρινο, ξεφλουδίσει το χρώμα, γίνονται εύθραυστα και πορώδη. Με την πάροδο του χρόνου το καρφί πυκνώνει, παραμορφώνεται και αρχίζει να καταρρέει.

Ζυμομύκητες. Τα πρώτα σημάδια της μόλυνσης από μύκητες είναι ερυθρότητα και φλεγμονή των νυχιών του άξονα, συνοδεύεται από επώδυνες αισθήσεις. Πιο συχνά, αυτό το είδος μυκητιασική λοίμωξη που εμφανίζεται σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και επηρεάζει την επιφάνεια του νυχιού στα χέρια. Στο αρχικό στάδιο της νόσου νύχι αλλάζει χρώμα, να γίνει κιτρινωπό. Καθώς η εξέλιξη της λοίμωξης του νυχιού μπορεί να γίνει καφέ, καφέ ή ακόμα και μαύρο. Το καρφί γίνεται λεπτότερο, γίνεται κυματιστό, εύκολα θρυμματίζεται και διαλύεται. Με την πάροδο του χρόνου, υπολείπεται από το κρεβάτι καρφιών και περαιτέρω η μετάβαση της νόσου σε ένα στάδιο μπορεί να συνοδεύεται από πλήρη απώλεια της πληγείσες καρφί.

Μούχλα και μύκητες. Το να έχουν μολυνθεί με αυτό το είδος του μύκητα σε χώρους με υψηλή υγρασία. Ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας, μυκήτων είναι οι διατροφικές διαταραχές το καρφί πιάτο που προκαλείται από ορισμένες ασθένειες ή τραυματισμούς. Με την εξέλιξη της λοίμωξης καταστροφή των νυχιών εμφανίζεται τόσο εντός όσο και εκτός. Την ίδια ώρα η γκοφρέτα επιφάνεια κηλίδες εμφανίζονται, που μοιάζει με μια φόρμα, και το καρφί γίνεται κίτρινο, πράσινο ή μαύρο. Αλλάζει η δομή, γίνεται πορώδη, εύθραυστα, το καρφί πυκνώνει και θρυμματίζεται, εμφανίζονται επώδυνες ρωγμές.

Προηγμένες μορφές του μύκητα των νυχιών οδηγήσει σε σοβαρή φαγούρα, φλεγμονή, απολέπιση του δέρματος μεταξύ των δακτύλων, και την οσμή του. Σε αυτό το στάδιο, η θεραπεία του προχωρημένου μορφές του μύκητα των νυχιών θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη. Το θεραπευτικό σχήμα που θα επιλεγεί από τον ιατρό ξεχωριστά και περιλαμβάνει αντιμυκητιασικά φάρμακα σε μορφή δισκίων και εξωτερικά προϊόντα (αλοιφές, κρέμες, σπρέι, λύσεις). Επιπλέον, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει οζονοθεραπεία, θεραπεία με λέιζερ, ή να στείλετε σε ένα υλικό επεξεργασίας καρφιών.

Θεραπείες

Περίπλοκη θεραπεία της μυκητιασική λοίμωξη είναι με βάση την εφαρμογή από τις ακόλουθες περιοχές:

 • Η χρήση της συστημικής αντιμυκητιασικά φάρμακα (χάπια ή κάψουλες για την υποδοχή μέσα);
 • Ο σκοπός της τοπικής παρασκευάσματα για εξωτερική θεραπεία των νυχιών (αλοιφή, λύση, κρέμα, ψεκασμού, χρώμα);
 • Η χρήση πολυβιταμινούχο συγκροτήματα και άλλα τονωτικά που βοηθούν στην αναδόμηση του ανοσοποιητικού συστήματος;
 • Φυσιοθεραπεία και την επεξεργασία λέιζερ
 • Χειρουργική τεχνική (μηχανική απομάκρυνση των μολυσμένων νυχιών);
 • Εναλλακτικές μεθόδους και θεραπείες της λαϊκής ιατρικής.
ο μύκητας στάδιο

Εναλλακτικές θεραπείες

Θεραπεία με λέιζερ. Θεραπεία του προχωρημένου μορφές του μύκητα με λέιζερ είναι μια σύγχρονη διαδικασία που θεωρείται η πιο αποτελεσματική και ασφαλής. Η ακτίνα λέιζερ αμέσως καταστρέφει τα μικρόβια και τα σπόρια των μυκήτων και αντιμετωπίζει την πληγείσα περιοχή τόσο καλά ότι η ανάκαμψη είναι αρκετά 3-4 διαδικασίες που πραγματοποιούνται σε διάστημα ενός μήνα. Κανένα φάρμακο μέχρι σήμερα μπορεί να συγκριθεί με το λέιζερ για το βαθμό απόδοσης και την ταχύτητα για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η ακτίνα λέιζερ σταδιακά θερμαίνει την επιφάνεια του νυχιού, που ακτινοβολεί κύματα βραχείας σειρά σφυγμού. Η θέρμανση γίνεται σε θερμοκρασία 47°, η τιμή αυτή εξασφαλίζει το θάνατο του δερματόφυτα και άλλους παθογόνους μύκητες.

Θεραπεία με λέιζερ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την παρουσία των μολυσματικών και δερματικές παθήσεις, διαβήτης, καρκίνος, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Ένα άλλο μειονέκτημα της διαδικασίας είναι το υψηλό κόστος, έτσι ώστε αυτή η θεραπεία δεν είναι διαθέσιμη σε κάθε ασθενή.

Η οζονοθεραπεία. Η διαδικασία περιλαμβάνει microinjections γύρω από το καρφί πιάτο προετοιμασία με την τρύπα του όζοντος μείγμα. Όπως microinjection τελειώσω τη φλεγμονώδη διαδικασία, αναστέλλει την αναπαραγωγή του μύκητα και να αυξήσει την ασυλία. Για τη θεραπεία του προχωρημένου μορφές συνήθως συνταγογραφείται 10 συνεδρίες της οζονοθεραπείας.

Υλικού διαδικασία. Κατά τη διάρκεια του υλικού, την επεξεργασία του προσβεβλημένου ποδιού, αφαιρέστε την κορυφή επηρεάζεται το στρώμα, χρησιμοποιώντας μια Ηλεκτρομηχανική συσκευή, εξοπλισμένη με ειδικά ακροφύσια. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την έκταση της βλάβης των νυχιών και αποτελείται από 3-10 συνεδρίες.

Χειρουργική επέμβαση

Με εκτεταμένες βλάβες του νυχιού, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μόνο που θα μηχανική αφαίρεση των νυχιών. Αυτή είναι η πιο ριζοσπαστική μέθοδος θεραπείας και χρησιμοποιείται με την αναποτελεσματικότητα των άλλων θεραπειών.

Η επέμβαση γίνεται κάτω από Γενική ή τοπική αναισθησία. Αφαίρεση του νυχιού — την πιο οδυνηρή επιλογή, απαιτεί μια μακρά αποκατάσταση και είναι γεμάτη με πολλές επιπλοκές. Έτσι, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κατεστραμμένο νύχι κρεβάτι, το οποίο οδηγεί σε περαιτέρω το γεγονός ότι ένα υγιές νύχι αρχίζει να αναπτύσσεται σωστά.

Εξάλλου, η χειρουργική επέμβαση δεν εγγυάται την απουσία υποτροπής της νόσου. Επί του παρόντος, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σπάνια, οι ειδικοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μόλυνση πιο ήπιο τρόπο.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι και εργαλεία

Όταν η προηγμένη μορφή του μύκητα των νυχιών παραδοσιακές μεθόδους και τα μέσα που χρησιμοποιούνται μόνο ως Συμπλήρωμα της βασικής θεραπείας και να συμφωνήσουν σχετικά με τη χρήση τους με το γιατρό σας. Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή λαϊκά συνταγές:

 • Η πρόπολη. Χρησιμοποιήστε το βάμμα της πρόπολης (20%), η διαδικασία εκτελείται καθημερινά. Ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο σε βάμμα και να εφαρμοστεί στις πληγείσες καρφί. Η θεραπεία του μύκητα με πρόπολη συνεχίσουν μέχρι την υγιεινή των νυχιών.
 • Ξίδι (πίνακας, η Apple ή το κρασί). Το ηλιέλαιο που αναμιγνύεται με ξύδι σε αναλογία 1:1 , βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι και να εφαρμοστεί στις πληγείσες καρφί για 15-20 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια ταινία-ενίσχυση.
 • Το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού. Το συμπυκνωμένο αιθέριο έλαιο που εφαρμόζονται στις μολυσμένες περιοχές, κάθε μέρα, προσπαθώντας να μην αγγίξει το γύρω δέρμα, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό.
 • Το φικαρία. Χρήση φικαρία βάμμα ή φρέσκο χυμό του φυτού. Φικαρία έχει ισχυρές αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Χυμό εφαρμοστεί απευθείας πάνω στο νύχι, που καλύπτεται με αποστειρωμένο πανί και σταθερό με επίδεσμο.
 • Makhorka. Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την λειτουργία μύκητες των ποδιών. Σε 1 λίτρο ζεστό νερό χύνεται 1 κουταλιά της σούπας. από Makhorka και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Το μείγμα μας να κρυώσει λίγο και να χρησιμοποιούνται για το λουτρό ποδιών. Το πόδι πατημένο στο μπολ με το ζωμό μέχρι τότε, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
 • Στάχτη των τσιγάρων. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για τη θεραπεία εκτέλεση του μύκητα των νυχιών. Φαρμακευτικά σύνθεση παρασκευάζεται από τις στάχτες και τα τρία τσιγάρα, αναμιγνύεται με τρεις κόκκους οδοντόκρεμα με φθόριο. Το μείγμα που προκύπτει εφαρμόζεται ως κομπρέσα. Εφαρμόστε στις πληγείσες καρφί με ένα παχύ στρώμα το βράδυ, από πάνω καλύψτε με το πλαστικό περικάλυμμα και η ένδυση ποδιών θερμές κάλτσες μαλλιού.
 • Η αμμωνία είναι, επίσης, χρησιμοποιείται ως κομπρέσα, το φάρμακο μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Λύση είναι απαραίτητο να γονιμοποιήσει ένα βαμβακερό ύφασμα και τυλίξτε την πληγή καρφί. Στην κορυφή θα πρέπει να τυλίξτε το δάχτυλό σας με το πλαστικό περικάλυμμα και να φορούν κάλτσες. Συμπιέσει το αφήνουμε για τη νύχτα, το πρωί η μαλακώσει το τοπ στρώμα του νυχιού, για να αφαιρέσετε με μια λίμα.